Vorige Artikel 43 van 86 Volgende

De organisatie van Lize’s ONE of a kind birthday party

Inmiddels is Lize’s verjaardag alweer even achter de rug. Wat hebben wij, en vooral ook Lize, genoten van haar feestje. Het was ondanks dat het al half oktober was heerlijk weer, de kinderen waren heerlijk aan het spelen en de volwassenen genoten van een hapje en een drankje. Maar ik genoot niet alleen van het feestje zelf, maar ook van de organisatie van het feestje. Ben je benieuwd hoe ik het aanpakte? Lees dan vooral verder.  

De datum 

Omdat er maar twee dagen tussen Lize haar verjaardag en de verjaardag van haar neefje Laurent zitten, hebben we al vroeg afgesproken dat wij Lize’s verjaardag in het weekend voor haar verjaardag vieren. We kozen voor de zondag, omdat veel mensen op zaterdag overdag andere verplichtingen hebben. We vonden het best lastig om een tijd te kiezen in verband met de slaapjes van Lize en alle andere kindjes, maar we kozen uiteindelijk voor zondagmiddag van half 4 tot 6 uur.

De locatie

Je leest altijd dat wordt aangeraden om niet al te veel mensen uit te nodigen voor een eerste verjaardagsfeest… Hier zijn wij niet geslaagd. Al met al waren er ongeveer 50 volwassenen en 20 kinderen. Omdat 20 rondrennende, gillende kinderen me niet echt een succes leek bij ons thuis besloten we Lize’s verjaardag ergens anders te vieren. Lize’s gaat naar de crèche bij een vestiging van SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen). Een andere vestiging van SKSG, namelijk SKSG de Melkweg, verhuurd een deel van hun locatie in de avonduren en weekenden. De opbrengst van de verhuur wordt gebruikt om extra dingen te doen op het kinderdagverblijf, een mooi initiatief vind ik. Wij vonden het super handig om Lize’s verjaardag hier te vieren, want een kinderdagverblijf is natuurlijk als geen ander ingericht op het huisvesten van veel kinderen. De ruimte die verhuurd wordt bestaat uit een volledig ingerichte keuken, een indoor playground, een zithoek met verschillende tafels en stoelen en een volledig afgesloten buitenspeelruimte. Ik denk dat mede dankzij de locatie iedereen zo heeft kunnen genieten van Lize's feestje. De kinderen konden zowel binnen als buiten spelen en doordat alles kindproof was, hadden de ouders er bijna geen omkijken naar. We hebben tijdens Lize's feestje geen kind horen huilen en alleen maar blije koppies gezien. En alle clichés zijn waar... Als de kinderen genieten, genieten de ouders ook. 

De uitnodiging

De uitnodiging hebben we exact een maand voor Lize’s eerste verjaardag en een kleine maand voor het feestje verstuurd. Op de uitnodiging stonden vier foto’s van Lize die ik in de fotostudio van de webshop maakte. Foto’s van Lize in haar verjaardagstutu, die toch wel de eye catcher was van haar verjaardagsoutfit en met gouden slingers, gouden confetti en een gouden folieballon van het cijfers 1. Verder hield ik de uitnodiging simpel. 

De versiering

Het thema van Lize’s verjaardagsfeestje was roze, goud en wit. De zaterdag voor het feestje gingen wij SKSG de Melkweg versieren met de spullen die ik kocht bij Confetti Time. De grootste eyecatcher was de slinger van doorknoopballonnen. Deze ballonnen hebben zowel aan de onderkant als aan de bovenkant een ‘tuutje’ zodat je ze kan vastmaken aan de volgende doorknoopballon. Door meerdere ballonnen aan elkaar vast te knopen ontstaat er een slinger van ballonnen. Ik koos ervoor om vier verschillende kleuren doorknoopballonnen aan elkaar vast te knopen. De kleuren die ik gebruikte voor de ballonnenslinger waren roze, fuchsia, goud en wit. Daarnaast maakte ik ‘trosjes’ van gewone ballonnen in dezelfde kleuren: lichtroze, fuchsia, goud en wit. Naast de trosjes gewone ballonnen maakte ik ook trosjes van confetti ballonnen, dit zijn transparante ballonnen gevuld met confetti. Ik maakte trosjes van twee verschillende soorten confettiballonnen, ballonnen gevuld met roze confetti en ballonnen gevuld met gouden confetti. De trosjes van gewone ballonnen en confetti ballonnen hing ik om en om rondom in de playground. Daarnaast maakte ik een trosje gewone ballonnen vast aan Lize’s stoel en aan weerszijden van de sweet table. Heb je binnenkort iets te vieren? Neem dan zeker eens een kijkje bij de webshop Confetti Time. Confetti Time verkoopt voor iedere gelegenheid de leukste versiering. 

Gelukkig hebben we de foto's nog

Ik vond het belangrijk voor later om mooie foto's te hebben van Lize's eerste verjaardagsfeestje. Ze wordt ten slotte maar een keer een. Daarnaast vond ik het belangrijk dat wijzelf en onze gasten gewoon konden genieten en er niet mee bezig moesten zijn of er wel foto's gemaakt werden. Daarom vroeg ik Muruelle Oldenburger Beauty & Photography of Muruelle zelf of Marga de Groot Lize's verjaardagsfeestje vast wilden leggen. En wat was ik ontzettend blij dat Marga op Lize's feestje aanwezig was. Marga heeft de mooiste plaatjes geschoten van Lize's verjaardag. Ze heeft foto's gemaakt van Lize en ons gezin, maar heeft ook de details super mooi vastgelegd en leuke sfeerbeelden gemaakt. Terwijl Marga ontzettend veel foto's heeft gemaakt, hebben we eigenlijk niet eens gemerkt dat ze er was. En ik denk dat dat een van de krachten is van een goede fotograaf, want op deze manier krijg je mooie spontane foto's. Dankzij de aanwezigheid van Marga en de prachtige foto's die zij heeft opgeleverd kunnen wij nu nog steeds nagenieten van Lize's verjaardagsfeestje.  

Ben je benieuwd naar Lize’s, en onze, verjaardagsoutfit, de sweet table of de eerste verjaardagscadeau’s? Klik dan op een van onderstaande blogs. 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss