Sorteer op

Krant geboortedag bewaren: een stukje geschiedenis voor de toekomst

De dag van de geboorte van je zoon of dochter is natuurlijk hartstikke speciaal. Vaak gaat deze geboortedag echter in een waas aan je voorbij. Je zit zo in je ‘bevalbubbel’ dat je totaal geen idee hebt wat er in de wereld om je heen gebeurt. Hoe leuk is het dan om de krant geboortedag, ook wel geboortekrant genoemd, van je baby te bewaren?

Een krant geboortedag is een uniek kraamcadeau

Waarom krant geboortedag bewaren?

Het is al een oud gebruik om de krant geboortedag te kopen voor je baby. Maar doordat papieren kranten steeds minder populair worden, is dit denk ik een beetje in de vergetelheid geraakt. Maar hoe leuk is het om later, samen met je kind, terug te kunnen blikken op de dag waarop je kindje ter wereld kwam en te lezen over wat er zich toen in de wereld afspeelde?

Geboortekrant: dit was het nieuws op jouw geboortedag

In Pelle’s krant geboortedag vind je bijvoorbeeld krantenkoppen als: ‘Ziekenhuis krijgt priklocatie’ en ‘Moeten we straks écht weer zoenen en naar kantoor?’. Heel typerend voor de tijd waarin we leven. Gelukkig krijgt Pelle daar nog niet zoveel van mee. Ik hoop dat we deze tijd, tegen de tijd dat Pelle wat meer besef krijgt, dan achter ons hebben gelaten. Ondanks dat het een rottijd is, vind ik het wel mooi om Pelle, later als hij groot is, aan de hand van de krant geboortedag te vertellen in wat voor tijd hij geboren is.

zet je kindje op de foto met zijn/haar krant geboortedag

Tip: zet je kindje op de foto met zijn/haar krant geboortedag. Erg leuk voor in het plakboek!

Krant geboortedag kopen 

De kans is groot dat je op de dag van de geboorte vergeet om de krant van geboortedag te kopen. En waarschijnlijk krijg je de krant geboortedag ook niet op de deurmat, want waarschijnlijk lezen de meesten van jullie net als ik het nieuws op hun telefoon te lezen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch nog aan de krant geboortedag te komen. Bij Lize had ik er nooit over nagedacht dat het leuk zou zijn om een krant van geboortedag te bewaren. Toen we op Lize’s eerste verjaardag herinneringen aan het ophalen waren, over hoe Lize’s geboortedag was verlopen, bedacht ik pas hoe leuk het zou zijn om een krant geboortedag te hebben. Ik informeerde bij verschillende kranten of het mogelijk was om een krant geboortedag van een jaar geleden te kunnen kopen, helaas zonder resultaat. Totdat ik het Historisch Archief tegenkwam via Google. In het Historisch Archief worden bijna alle kranten die ooit zijn uitgegeven bewaard. Ze gaan zelfs helemaal terug naar het jaar 1720! Dit is natuurlijk wel een stuk duurdere optie dan de krant op de geboortedag zelf kopen, maar je krijgt wel een echt exemplaar. Dus geen herdruk of kopie. Toen mijn uitgerekende datum van mijn zwangerschap van Pelle naderde vroeg ik alvast aan mijn schoonouders of ze op de dag dat ik zou bevallen de krant van geboortedag wilden bewaren. Ken je niemand die een abonnement heeft op de krant? Dan kan je natuurlijk ook vragen of iemand de krant van geboortedag voor je wil kopen.

Krant geboortedag vergeten te kopen? Bij het historisch archief bestel je een echt exemplaar

Tip: Een krant geboortedag in een houten kistje is een super origineel kraamcadeau.

Krant geboortedag van kroonverjaardagen

Naast de geboortekrant is het ook leuk om de krant van geboortedag in kroonjaren te bewaren. Iedere verjaardag is natuurlijk bijzonder, maar sommige verjaardagen zijn net even iets specialer doordat er een bijzondere leeftijd wordt bereikt. Denk bijvoorbeeld aan de 1e, 4e, 16e, 18e en 21e verjaardag van je kind. Bij 21 is je kind officieel volwassen. Een mooi moment om hem of haar de kranten te overhandigen. Maar je kunt natuurlijk ook de krant van andere speciale dagen bewaren zoals een trouwdag. 

Met het bewaarkistje voor krant geboortedag blijft de geboortekrant een leven lang mooi

Krant van geboortedag bewaren

Een papieren krant is natuurlijk best fragiel en al helemaal omdat je de krant van geboortedag een lange tijd wilt bewaren. Daarom heb ik een speciaal bewaarkistje voor de krant geboortedag gemaakt. Hier past precies een krant geboortedag in en zo blijft de krant van geboortedag een leven lang mooi. Het kistje wordt gepersonaliseerd met de geboortedatum van je kindje en een tekst naar keuze. Zelf koos ik voor de tekst ‘De dag van toen’, maar dat kan bijvoorbeeld ook de naam van je kindje zijn. Het houten bewaarkistje voor de krant geboortedag kun je goed combineren met midi of maxi herinneringskist. Zo leuk om de krant van geboortedag samen met andere spulletjes met een dierbare herinnering te bewaren in een herinneringskist. In de webshop vind je nog veel meer accessoires voor het bewaren van herinneringen.

 

 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss