Sorteer op
 • Houten Bewaarboek – Echoboekje
  Houten Bewaarboek – Echoboekje

  Bewaar je mooiste echo's in dit houten bewaarboekje. Dit houten bewaarboek wordt gemaakt van 4 mm berken. Hout is een natuurlijk materiaal, hierdoor kan de kleur en het patroon van jouw product afwijken van de foto’s.

  Houten…

  € 19,95
 • Kistje voor echofoto's
  Kistje voor echofoto's

  De echokistjes zijn leverbaar vanaf de derde week van januari 2023.
  Bewaar de echofoto's van je baby in dit houten kistje. Het voordeel van dit kistje ten op zichte van een bewaarboekje is dat de usb-stick die je tegenwoordig vaak…

  € 17,50

3 manieren om echo foto’s bewaren

De eerste echo foto’s van je kindje zijn zo bijzonder! Je maakt dan voor de eerste keer visueel kennis met je kindje. Herken je al iets in het gezichtje? Trekjes van jezelf of je partner? Het is zo mooi om te zien wat er zich in je buik afspeelt. Gelukkig krijg je (bijna) altijd een afdruk van de echo foto’s mee naar huis. Zo kun je nog even nagenieten en de echo’s aan je familieleden en vrienden laten zien.

Digitaal of fysiek echo’s bewaren

Soms krijg je de echo foto’s ook digitaal mee naar huis. Voor zowel het digitale als fysieke proces van echo foto’s bewaren hebben wij een aantal leuke opties voor jou:

 • een houten echoboekje voor geprinte echo foto’s
 • een echokistje van hout 
 • echofoto op hout laten graveren

Zo wordt echo’s bewaren een feestje en worden ze ook nog eens goed beschermd.

Echo foto’s bewaren: wat je beter niet kunt doen

Echo foto’s worden afgedrukt op speciaal papier en zijn daardoor enorm kwetsbaar. Als je echo foto’s niet op de juiste manier bewaart, blijven ze niet heel lang mooi. Denk daarom om de volgende zaken bij het echo foto’s bewaren.

 • Met een echo foto van je baby wil je natuurlijk graag pronken, maar je kan een echo foto beter niet inlijsten of met een magneet op de koelkast hangen. Echo foto’s vervagen namelijk sneller als ze blootgesteld worden aan (zon)licht. 
 • Echo foto’s kunnen niet goed tegen warmte, echo foto’s bewaren kun je dus beter niet geplastificeerd doen. 
 • Wil je je echo foto’s bewaren in een houten bewaarboek of fotoalbum? Gebruik dan geen lijm bij het inplakken. Lijm zorgt voor vlekken op echo foto’s. 
 • Vouw echo foto’s niet tegen elkaar aan, dan loop je het risico dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Echo foto’s bewaren: tips waardoor ze lang mooi blijven

Echo’s bewaren… je hebt al kunnen lezen hoe je dit beter niet kunt doen. Maar we vertellen je natuurlijk ook graag hoe je echo foto’s bewaren op een leuke manier kunt doen. Je kunt je echo foto’s bewaren in een houten echoboekje. Plak de foto’s in met behulp van bijvoorbeeld fotosplitjes of gebruik insteekhoezen. Het bewaren van echo foto’s kan ook in ons speciale echokistje. Op deze manier kun je je echo foto’s bewaren in originele vorm en hoef je ze niet te knippen en in te plakken. Een ander groot voordeel van het kistje voor echo foto’s is dat je de echo foto’s samen met een eventuele USB-stick met beelden van de echo en/of zwangerschap fotoshoot kunt bewaren. Zo heb je alle dierbare beelden van je baby in je buik op een plek. 

Tip: een echokistje of echoboekje is ook een leuk cadeau voor iemand die zwanger is of als babyshowercadeau. 

Echo foto’s bewaren op USB-stick

Neem een USB-stick mee naar de verloskundige en vraag of ze de digitale echo foto’s ook op de geheugenstick op kan slaan. Sommige verloskundigen en echopraktijken geven de beelden van de echo standaard op een stick mee of ze sturen de foto’s online naar je toe. Zo gaan de dierbare beelden van de echo nooit verloren. Maar toch kan niets op tegen de echte echo foto’s bewaren in fysieke, dus geprinte vorm. Krijg jij geen geheugenstick mee van je verloskundige? En kunnen de beelden ook niet opgeslagen worden op je eigen stick? Maak dan een scan of foto van de echo’s en sla ze op. Zo heb je alle echo’s digitaal en kun je ze altijd opnieuw uitprinten.

Echo foto bewaren op hout 

Heb je een USB-stick met digitale foto’s van je echo? Kies je mooiste echo foto uit en wij graveren of printen de echo foto op hout. Leuk om ergens in huis neer te zetten of op te hangen. Doordat we de echo foto rechtstreeks op het hout graveren, of printen, blijven de details van het hout zichtbaar. Dit geeft een heel mooi effect. 

Tip: een echo foto op hout is erg leuk als zwangerschapsaankondiging of gender reveal

Herinneringen zwangerschap bewaren

Naast echo foto’s bewaren zijn er natuurlijk meer spullen met een dierbare herinneringen aan jouw zwangerschap. Hieronder een paar tips van spullen die je van je zwangerschap kunt bewaren:

 • Foto’s van zwangerschapsshoot. 
 • Felicitatiekaarten die je ontvangen hebt toen je bekend maakte dat je zwanger was. De kaarten kun je bewaren in een geboortekaartjes bundel.
 • Het jurkje waarin je bevallen bent. Vooral als je een dochter hebt gekregen vind ik dit een tip, want hoe leuk zou het zijn als je dochter ooit zelf bevalt in hetzelfde jurkje als waarin ze geboren is. 
 • Een beeldje van je zwangere buik. 

Bewaar alle spullen met een dierbare herinnering in een herinneringskist bijvoorbeeld met de mooiste foto van je zwangerschapsshoot of echo foto. 

FAQ echo foto’s bewaren

Hoe zorg je ervoor dat je echo’s bewaren goed te doen is?
Echo foto’s zijn kwetsbaar. Je kunt echo foto’s het beste op een koele, donkere plaats bewaren. Liefst gebruik je ook geen lijm omdat het papier zo dun en kwetsbaar is.

Wat kun je doen met een echofoto?
Je kunt echo foto’s bewaren in een echokistje of echoboekje. Of laat een foto van je echo graveren of printen op hout. Zo kun je nog een lange tijd genieten van je echo foto’s. Je kunt je verloskundige of echoscopist ook vragen of je de digitale beelden van de echo ook mag ontvangen per mail of op een USB-stick. 

Kan je echo foto’s bewaren door te kopiëren? 
Je kunt een echo foto inscannen of een foto maken van de echo foto, zo kun je de echo foto zo vaak vermenigvuldigen als je zelf wil. 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss