Herinneringsdoos baby, overlijden of huwelijk

By Bineke maakt met veel liefde een houten herinneringsdoos, speciaal voor jou. Zo geef je herinneringen aan dierbare momenten een tastbare plek. Feestelijke gebeurtenissen zoals de komst van je baby of een huwelijk. Maar ook voor verdrietige gebeurtenissen zoals een overlijden, ziekte of dementie. Een herinneringskist of memorybox kan voor veel momenten van waarde zijn.

Herinneringsdoos baby: van de eerste schoentjes tot de mooiste knuffel

De eerste levensjaren van een baby bestaan uit heel veel eerste momenten. Je wilt de spullen van je baby - die je aan deze momenten doen herinneren - goed bewaren. Van het geboortepakje tot de eerste schoentjes, van de lievelingsknuffel van je baby tot de krant van de geboortedag. En van het eerste haarlokje tot de melktandjes. Een memorybox als kraamcadeau is een cadeau voor het leven. 

Voor de bruid & bruidegom: herinneringsdoos huwelijk  

Ben je op zoek naar een origineel trouwcadeau? Denk dan eens aan een herinneringskist waar het bruidspaar alle spullen van het huwelijk in kan bewaren. Met een herinneringskist verras je ieder bruidspaar! Een herinneringsdoos is natuurlijk niet alleen geschikt als trouwcadeau, maar ook voor een jubilerend bruidspaar. 

Ter nagedachtenis: een herinneringsdoos bij overlijden

Een herinneringsdoos kan ook helpen bij de rouwverwerking en het overlijden van een dierbare. Door spullen van jouw dierbare in een houten memorybox te bewaren geef je het verlies letterlijk een plek. De herinneringsdoos van hout kun je pakken wanneer je behoefte hebt om herinneringen op te halen aan degene die je mist. 

Memorybox bij ziekte of als nalatenschap

Een herinneringsdoos wordt ook veel gebruikt door mensen die ernstig ziek zijn. Zij verzamelen zelf spullen met een dierbare herinnering, verhalen van vroeger en brieven voor de toekomst. De herinneringsdoos vullen ze niet voor zichzelf, maar voor hun nabestaanden om een bijdrage te leveren aan het rouwproces. Dit kan degene die ziek is rust geven. 

Herinneringsdoos waardevol bij dementie

Voor iemand met dementie werkt het goed om herinneringen tastbaar te maken. Dit kan door een herinneringsdoos te vullen met bijvoorbeeld een boekje met liedjes van vroeger, een kledingstuk met een bijzondere herinnering of een fotoboek met het levensverhaal van de dementerende. Een herinneringskist geeft familie en naasten een aanknopingspunt om het gesprek tijdens een bezoek op gang te houden. Tevens brengt het de herinneringen van degene met dementie tot leven.

Je ziet het: er zijn veel momenten in het leven waarvoor een herinneringskist een waardevol cadeau is, voor jezelf of voor een ander. Wil je er meer over weten? Hier lees je alles over de formaten, mogelijke bedrukkingen, prijzen en levertijden.

Ja, ik wil mijn herinneringen bewaren in een gepersonaliseerde herinneringskist!

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss