Sorteer op
 • Houten speelbak met naam
  Houten speelbak met naam

  Een houten speelbak mag tegenwoordig niet ontbreken in een speelgoedkast. De mogelijkheden met een houten speelbak zijn eindeloos. Je kunt de houten speelbak vullen met speelrijst, kinetisch zand of dingen die je in de natuur hebt…

  € 44,95
 • Uitverkocht

  Deksel voor houten speelbak met naam
  Deksel voor houten speelbak met naam

  Nadat je kindje met de houten speelbak gespeeld heeft, kun je de speelbak weer makkelijk opbergen zodat er op een later moment mee verder gespeeld kan worden. De houten speelbak ruim je nog makkelijker weer op als er een deksel op…

  € 24,95

Houten speelbak stimuleert creativiteit en fantasie

Een houten speelbak zie je tegenwoordig in menig speelgoedkast staan. Dat is ook niet zo gek, want de mogelijkheden van een houten speelbak zijn eindeloos. Je kunt de speelbak met allerhande materialen vullen en er zo de creativiteit én fantasie van je kind mee stimuleren. Om het nog leuker te maken, zetten wij de naam van je kind erop. Zo heb je een uniek item in huis. En dat maakt de houten speelbak ook een heel origineel cadeau! Meer weten? Hieronder vertel ik je meer over de mogelijkheden van een houten speelbak.

De naam van je kindje wordt in een lettertype naar keuze op de houten speelbak gegraveerd.

Houten speelbak kinetisch zand

Speelt jouw kind graag in de zandbak? Dan is de houten speelbak ideaal om te vullen met kinetisch zand, kinetisch zand lijkt op gewoon zand, maar dat is niet…is eigenlijk een kruising tussen zand en klei. Je kunt het makkelijk kneden, vormpjes mee maken en snijden, zonder dat het uit elkaar valt. Kinetic Sand plakt alleen aan zichzelf en dus niet aan de handen van je kind, kleding of meubels. Dat maakt dat je het ook weer eenvoudig opruimt als er wat naast de houten speelbak met zand is gevallen. Dus hou je niet zo rommel? Dan kies je voor de houten speelbak zand variant.

Vul de houten speelbak met kinetisch zand voor kinderen die van spelen in de zandbak houden

Speelbak hout met speelrijst

Naast Magic Sand kun je de speelbak in hout ook met speelrijst vullen. Speelrijst is eigenlijk gewoon ongekookte rijst gekleurd met voedingskleurstoffen. De mooie kleuren maken speelrijst extra aantrekkelijk voor sensomotorisch spel. Lekker voelen, scheppen, creëren en ga zo maar door! Vul de speelbak met rijst en voeg attributen toe: schepjes en verschillende vormen bakjes. Het is leuk om verschillende kleuren rijst aan te bieden. De kleuren zullen natuurlijk wel mengen, maar dat ziet er juist heel vrolijk uit. 

Houten speelbak als sensory bin

Zoals je vast weet vinden kinderen het heerlijk om verschillende texturen te voelen. Ze ontdekken de wereld immers veelal via hun zintuigen... Zien, horen, en zeker ook voelen. Daarom is het een aanrader om de houten speelbak met nog veel meer interessante materialen te vullen. Dit kan met random dingen die iedereen waarschijnlijk wel in huis heeft, zoals: 

 • waterparels 
 • pasta 
 • watten

Zo maak je van de speelbak hout een echte sensory bin: een speelbak die de zintuigen stimuleert. Variatietip: verstop iets in de sensory bin en laat je kind schatzoekertje spelen!  

Maak een thema- of seizoenstafel van je speelbak hout

De speelbakken in hout zijn ook heel geschikt om te gebruiken als seizoenstafel. Zo kan je kind een eigen tentoonstelling maken. Ga er lekker met je kindje op uit en verzamel dingen uit de natuur. Zoals: mooie gekleurde bladeren, eikels en kastanjes in de herfst of zand en schelpen in de zomer. Naast seizoenstafels kun je ook een thematafel maken. Bijvoorbeeld voor Halloween, Sinterklaas, Kerst en Pasen. 

Een houten speelbak is ook ideaal om te gebruiken als seizoenstafel of thematafel zoals deze dino wereld.

Spelen met open einde

Je hoort het al…. Een speelbak in hout nodigt kinderen uit om eindeloos te spelen. Dit stimuleert de creativiteit en fantasie van je kids. Er is geen goed of fout in het spel. En iedere keer wordt de speelbak weer op een andere manier gebruikt. Is je kind nog niet uitgespeeld? Dan laat je alles gewoon in de houten speelbak zitten en berg je hem tijdelijk even op. Of je zet de bak leuk neer als dienblad of tentoonstellingsplek. En zeg nou zelf: zo’n speelbak in hout staat toch veel mooier dan al dat felgekleurde plastic?

Houten speelbak met naam

De houten speelbakken worden met veel liefde gemaakt in Nederland. Elke houten speelbak is uniek door haar natuurlijke houtnerven. Hieronder vind je de specificaties van de twee houten speelbakken:

Formaat40x60 cm
Opstaande rand7 cm
MateriaalBerken hout
Met naam gegraveerdOptioneel
  

Hopelijk heb ik je geïnspireerd voor eindeloos speelplezier met de houten speelbak. Hoe ga jij hem gebruiken? Ik ben benieuwd! 

FAQ houten speelbak

Wat kun je met een houten speelbak?
De mogelijkheden om te spelen met een houten speelbak zijn oneindig. Je kunt de houten speelbak als sensory bak door de houten speelbak te vullen met bijvoorbeeld kinetisch zand of speelrijst, maar ook gebruiken als thema- of seizoenstafel.

Wat zijn de afmetingen van een houten speelbak?
De houten speelbak heeft een afmeting van  40 x 60 centimeter en heeft een opstaande rand van 7 centimeter. 

Waar is de houten speelbak van gemaakt?
De speelbak met naam wordt met de hand gemaakt in Nederland. De andere houten speelbak wordt gemaakt van FSC gecertificeerd berkenhout. Elke speelbak is uniek door de houtnerven die van nature in het hout te zien zijn. De naam van je kindje wordt in het hout gegraveerd. 

Wat is de levertijd van een houten speelbak? 
Een houten speelbak zonder naam is uit voorraad leverbaar en wordt binnen 48 uur verzonden. De levertijd voor een berken houten speelbak met naam is 3 tot 5 werkdagen. 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss