Artikel 91 van 138

Oh table you are so sweet: sweet table met een gouden randje

Over het thema voor Lize’s feestje heb ik niet lang na hoeven denken... Roze, goud en wit. Toen het thema vast stond ben ik ideeën gaan verzamelen voor dé verjaardagstaart. Omdat ik zoveel ideeën had, besloot ik om niet voor één grote verjaardagstaart te gaan maar voor een sweet table met allerlei zoetigheden. 

Roze met gouden chocola

Toen ik eind april een item op RTL Boulevard zag over de roze ruby chocola van chocolaterie Van Soest in Amsterdam, dacht ik dit moet ik onthouden. Van Soest heeft ook een webshop, super fijn, want Amsterdam is voor ons niet echt om de hoek. Ik mailde Van Soest om te informeren naar de mogelijkheden. Ik kon de bonbons gewoon bestellen in de webshop en in het opmerkingenveld mijn wensen aangeven. Ze raadden mij aan om de bonbons niet te ver van te voren te laten leveren, zodat de bonbons lekker vers zijn. Ik bestelde een doos van 750 gram (want vanaf 40 euro is de verzending gratis) en gaf in het opmerkingenveld aan dat ik graag bonbons in het thema roze en goud wilde ontvangen. De vrijdag voorafgaand aan het feestje werden de bonbons geleverd. De bonbons zagen er niet alleen prachtig uit, maar waren ook nog eens super lekker. Wij hadden zes verschillende bonbons:
- Pure truffel
- Ruby chocolade met framboos en marshmallow
- Ruby chocolade met kokos sereh vulling
- Pure chocolade met roze peper
- Gezouten caramel
- Mokka vanille walnoot

Vooral over de bonbons met roze peper kreeg ik veel positief verraste opmerkingen.

Cakewish 

Bij Cakewish in Groningen bestelde ik twee taarten... Een caketaart met het cijfer 1 en een hoge ronde fondanttaart. De basis voor beide taarten was een biscuit in vanillesmaak. De fondanttaart had een vulling van slagroom en een frambozen confiture (dikke jam). De fondant taart had een klein 'drip' effect. De drip was gemaakt van witte chocolade die zijn roze kleur dankt aan een roze kleurstof. De 'vegen' op de fondant taart zijn gemaakt van fondant en deels voorzien van een gouden kleurstof. Tussen de lagen biscuit van de cijfer taart zat een heerlijke vanille crème, wat een geheim recept is van Cakewish! De cijfertaart was versierd met roze en gouden macarons, frambozen en bloementjes gemaakt van fondant. Naast de twee taarten bestelde ik ook cupcakes voor de kinderen bij Cakewish. Op de cupcakes zat een heerlijke roze toef vanille crème en waren gedecoreerd met gouden glitters en harde suiker parels. De taarten en cupcakes van Cakewish waren niet alleen prachtig, maar ook nog eens ontzettend lekker. Ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen en de sweet table was flink geplunderd. 

Fotogebak van de Hema

De Hema heeft een groot assortiment gebak waar je een foto op af kan laten drukken. Voor de uitnodiging van Lize’s verjaardag maakte ik foto’s van Lize met gouden versiering van de Hema Ik vond het leuk om de foto’s die ik maakte voor de uitnodiging terug te laten komen op de sweet table. Daarom liet ik de foto’s van Lize’s uitnodiging afdrukken op mini tompouces en chocolade lolly’s. Zo kreeg de sweet table nog een persoonlijke touch. 

Presentatie van alle lekkernijen

Al deze lekkernijen presenteerde ik op prachtig servies van Tafelgoud. Deze winkel vind je in een van de leukste winkelstraatjes van Groningen; de Folkingestraat. Bij Tafelgoud vind je alles voor een prachtig gedekte tafel... Van servies tot glaswerk en van tafellinnen tot bestek. 

Bij Tafelgoud verkopen ze onder andere het merk Dibbern. Dibbern heeft verschillende series met gouden accenten. Voor de sweet table gebruikte ik drie dinerborden uit de serie Golden Lane. Prachtige gebroken witte porseleinen borden met een subtiel gouden randje. Op deze borden presenteerde ik de cupcakes van Cakewish, de fototompoucen van de Hema, de aardbeiensoesjes van de Jumbo en de tomsoesjes van de Hema. Daarnaast gebruikte ik een bord van Dibbern uit de serie Golden Pearls. Op dit bord presenteerde ik de prachtige bonbons van Van Soest Amsterdam. En de fondanttaart van Cakewish presenteerde ik op een bord uit de serie Stardust

Naast het servies van Dibbern gebruikte ik drie Latte mokken van Studio Lotte Douwes. Net als de serie Stardust van Dibbern, zijn deze witte mokken voorzien van een Gold Dust. Twee van de drie mokken vulde ik met groen steekschuim zodat ik de chocolade lolly’s van de Hema in de mokken kon steken. De derde mok van Studio Lotte Douwes gebruikte ik om de gouden rietjes naast de limonade tap te zetten.

Met de decembermaand in aantocht is het zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan deze (web)winkel en wat extra aandacht te besteden aan de aankleding van je tafel. 

Aankleding sweet table

De fondanttaart van Cakewish maakte ik af met een taarttopper van WeddingDeco. Deze taarttopper in de vorm van een krans wordt normaal gebruikt voor huwelijken (o.a. die van Jaap Reesema & Kim Kötter). Ik had aan WeddingDeco gevraagd of ze in plaats van twee voornamen met een &-teken er tussen, een taarttopper konden maken met de tekst Lize One. De gepersonaliseerde taarttopper is gemaakt van hout. De cupcakes van Cakewish versierde ik met cupcaketoppers van Confetti Time. Deze gouden cupcaketoppers met de tekst ‘love’, ‘sweet’ en ‘yum’ maakten de cupcakes helemaal af. Tussen het servies strooide ik wat roze met gouden tafelconfetti van WeddingDeco en de tafel versierde ik met folieballonnen met het cijfer 1 en de letter’s van Lize’s naam en trosjes ballonnen gevuld met helium met goud, wit en twee tinten roze van Confetti Time.  

Door de prachtige foto’s van Marga de Groot van Muruelle Oldenburger Beauty & Photography kun je bijna zien hoe lekker alles was.

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss