Vorige Artikel 46 van 86 Volgende

Eerste verjaardagscadeau’s + winactie

Afgelopen zondag vierden we Lize’s eerste verjaardag en wat is Lize ontzettend verwend. Lize vond vooral het pakpapier en de lintjes erg interessant. Gelukkig hielp Lize haar grote nicht af en toe met het uitpakken van de vele cadeautjes. In deze blog bespreek ik met jullie de vier grote cadeau’s die Lize heeft gekregen en heb ik een verrassing voor jullie. Later zal ik nog een blog toevoegen met tips voor kleinere eerste verjaardagscadeaus. 

Speelhuisje voorzien van glijbaan en ballenbad

Wij vonden het leuk om Lize voor haar eerste verjaardag een speelhoek te geven. Wij hebben een hoekje in de woonkamer, wat iedereen toen we dit huis kochten maar een zinloos hoekje vond. Maar mijn vooruitziende blik zag in dit hoekje juist een heel zinvol hoekje. Dit hoekje was in mijn gedachten al ruim 3 jaar een potentiële speelhoek.  

Toen Lize net geboren was, werd dit hoekje opgevuld door de box. Super handig, want zo had Lize echt haar eigen plekje en hadden wij de box, wat niet het mooiste item is, niet midden in de kamer staan. Langzamerhand kwam iedereen er op terug dat dit hoekje toch zeker wel handig was. Lize heeft maar heel kort gebruik gemaakt van de box. Lize speelde erg veel in haar babygym van Done by Deer en begon al vroeg met rollen, tijgeren, kruipen en later zelfs lopen. In de box voelde ze zich opgesloten. 

We besloten de box te verkopen en begonnen te brainstormen over een speelhoek als eerste verjaardagscadeau voor Lize. De prachtige slaaphuisjes, zowel met als zonder glijbaan, van Manowoods had ik al regelmatig op Instagram voorbij zien komen. Omdat wij nog een slaaphuisje hadden staan die niet gebruikt werd, benaderde ik Manowoods via Instagram of ze ook onderdelen konden maken om van ons bestaande slaaphuisje een speelhuisje te maken. Wat appjes, foto’s en tekeningen later ging Manowoods voor ons aan de slag en maakte een glijbaan met trappetje en tussenschot die precies op ons huisje passen. 

Na het plaatsen van de glijbaan, de trap en het tussenschot waren we op dreef en besloten we van de ‘beneden verdieping’ op te splitsen. De helft van de beneden verdieping wordt een ballenbad en in de andere helft kan Lize lekker chillen en bijvoorbeeld een boekje lezen. Ik bestelde de ballenbadballen in de kleuren van onze inrichting: wit, transparant, grijs, zwart en groen. 

Lize kan natuurlijk nog niet alleen van de glijbaan, maar als ze onze vingers vasthoudt of op een groter kindje op schoot zit gaat het prima. Daarnaast vindt Lize het ontzettend grappig om te zien hoe andere kindjes van de glijbaan af gaan, dan giert ze het uit. Daarnaast klimt Lize regelmatig zelfstandig in de ballenbak. Dat doet ze al zo behendig. Zo’n schattig gezicht als ze er al half in hangt en je alleen nog een pamperkontje met twee benen ziet. Al met al hebben we een speelhoek gecreëerd die er ook nog eens leuk uit ziet en past bij ons interieur. 

Loopfiets van Van Pauline

Lize kon ruim voor haar eerste verjaardag al lopen en heeft als kraamcadeau de geweldige poppenwagen van Oh Noo gekregen, dus een loopkar als eerste verjaardagscadeau viel af. Een loopfiets had Lize nog niet en toen ik de loopfietsjes van Van Pauline zag was ik op slag verliefd. 

De loopfietsjes met vier wielen van Van Pauline zijn erg geschikt als eerste loopfiets. De loopfietsjes zijn er in twee uitvoeringen, een luipaard en een beer. Als echte leopard fans kozen wij natuurlijk voor de leopard versie van de loopfiets, maar ook de bear loopfiets is ontzettend schattig.

Ook al heeft Lize nog niet helemaal door hoe ze zichzelf voort kan bewegen als ze op de loopfiets zit, ze heeft al wel veel interesse in de loopfiets. Ze gaat er zelf op zitten en als ik haar dan zachtjes duw gaat ze met haar voetjes heen en weer, dus het duurt vast niet lang meer dan ze op haar leopard loopfiets door de kamer crosst. Ik ben zo enthousiast over de loopfietsjes van Van Pauline dat ik ze ook aan de webshop heb toegevoegd.

Speelkeuken van Kids Concept via Lief & Klein

Lize vindt alles wat in de keuken gebeurt erg interessant. Lize ‘helpt’ ons maar al te graag met het inpakken van de vaatwasser of het pakken van de ingrediënten voor het avondeten. Zodra wij de koelkast, vriezer of vaatwasser open doen, komt Lize er aangesneld. En als we aan het koken zijn, staat ze op haar tenen omdat ze zo graag wil zien wat er allemaal op het aanrecht gebeurt. Niet altijd even handig én veilig. Een speelkeuken was daarom een logisch cadeau voor Lize’s eerste verjaardag. 

In de keuken hebben we de ruimte om een speelhoekje met kinderkeuken voor Lize te creëren. Ik ben fan van het Zweedse merk Kid’s Concept en was al snel verliefd op hun speelkeuken. Naast dat ik deze speelkeuken erg mooi vindt, is de speelkeuken ook iets kleiner (55 x 30 x 73 cm) dan bijvoorbeeld de speelkeuken van Ikea (72 x 40 x 109 cm). Daardoor is de speelkeuken van Kid’s Concept zeer geschikt als eerste verjaardagscadeau.

Nadat we de speelkeuken hebben ‘geïnstalleerd’ was Lize niet meer uit haar keuken weg te slaan. Het ‘rollenspel’ snapt ze natuurlijk nog niet, maar Lize vindt het hartstikke leuk om aan de knopjes te draaien, het deurtje van de oven open en dicht te doen en met de pollepel op de wasbak te trommelen.  

Lize wordt later denk ik een echte keukenprinses, dit heeft ze overigens niet van haar moeder. De interesse die Lize heeft voor de keuken, heb ik niet ;-). 

Wie jarig is trakteert

Zoals je hebt kunnen gelezen is Lize enorm verwend, maar goed nieuws… Lize wil haar eerste verjaardagscadeaus graag met jullie delen! In samenwerking met Manowoods, Van Pauline, Lief & Klein en Coolkids Company kunnen jullie dezelfde cadeaus winnen als de cadeaus die Lize gekregen heeft voor haar eerste verjaardag. Hoe leuk is dat! Hou mijn Instagram in de gaten om te kijken hoe je meedoet en de voorwaarden. De winactie loopt van 18 oktober 2018 20.00 uur tot en met maandag 22 oktober 2018. Dinsdag 23 oktober 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De foto's van het speelhuisje zijn gemaakt door Muruelle Oldenburger Beauty & Photography

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss