Vorige Artikel 15 van 86 Volgende

Een weekje genieten net over de grens | Terhills Resort by Center Parcs in België

Het is inmiddels al even geleden, maar na een drukke back to school periode gingen wij in september met z’n viertjes op vakantie. Hoewel we veel zin hadden in een vakantie naar een subtropisch oord, besloten we het dit jaar wat dichterbij huis te zoeken en het vliegtuig te laten staan. Na een kleine zoektocht stuitte ik op het spiksplinternieuwe vakantiepark van Center Parcs. Als je mij bij het zien van de foto’s had gezegd dat dit park in Spanje of Portugal staat, had ik je direct geloofd. Het Terhill Resort van Center Parcs staat echter in Dilsem-Stokkem, een plaatsje in België net over de Nederlandse grens. Ben je benieuwd naar onze ervaring met dit nieuwe vakantiepark van Center Parcs? Lees dan snel verder!

We vertrokken vanuit Apeldoorn, omdat we daar eerst een nachtje verbleven in Van der Valk de Cantharel. Hier deelde ik eerder al een blog over. Apeldoorn ligt precies op de helft tussen Dilsem-Stokkem en Haren, zo hoefden we nog maar twee uur in de auto. Twee uur in de auto was in die tijd met Pelle meer dan genoeg. 

Op naar het Terhills Resort!

Door de foto’s op de website hadden we hoge verwachtingen van het Terhills Resort. Eenmaal gearriveerd op het Terhills Resort werden onze verwachtingen waargemaakt. De ligging van het resort, het strand met toffe strandtent, het zwembad met, ja, een infinity pool, de sfeervolle huisjes - overal is over nagedacht en het gehele park straalt een fijne luxe en exclusieve sfeer uit.

Varen naar je accommodatie – het ultieme vakantiegevoel

De huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Wij kozen voor een huisje met eigen aanlegsteiger. Doordat het hele park met elkaar verbonden is door water, kan je (bijna) het hele park over varen met je ‘eigen’ bootje! Dat alle faciliteiten sneller lopend te bereiken zijn laten we maar even achterwege, want jongens, wat is het leuk om in je bootje te stappen op weg naar de supermarkt, het restaurant (met uitzicht op het meer) of naar de Kids Club waar Lize zich uitstekend vermaakte met haar vakantievriendinnetje Pleun. Bootje varen geeft ons altijd het ultieme vakantiegevoel!

Zwemmen, spelen en de sterren van de hemel dansen

Het Terhills Resort heeft veel te bieden. Zowel voor kinderen als volwassenen. En laten we wel wezen, wanneer de kids zich vermaken, vermaken wij ons als ouders ook. Kinderen konden zich een paar keer per week laten schminken, er werd voorgelezen voor het slapen gaan, er waren leuke speeltuinen, zowel indoor als outdoor. Jasper en ik hebben ons onder andere vermaakt bij de strandtent en zijn hebben heerlijk gegeten in het restaurant met uitzicht op het meer. 

Een van de momenten waar zowel Lize als wij enorm van genoten hebben is de kinderdisco die werd georganiseerd. Waar de meeste kinderen aan de rand van de dansvloer eerst de kat uit de boom moesten kijken, sprong Lize meteen het podium op en danste de sterren van de hemel. Heerlijk om te zien. 

Kids Club: even je handen vrij

Naast de vele activiteiten samen, was er ook een mogelijkheid om kinderen vanaf 4 jaar op een paar momenten per week bij de Kids Club onder te brengen. Het voelde in eerste instantie wel een beetje gek om Lize tijdens de vakantie naar de Kids Club te brengen. We waren tenslotte als gezin op vakantie en wilden graag tijd met elkaar doorbrengen. Maar toen Lize hoorde van het bestaan van de Kids Club wilde ze daar dol graag heen. Toen ze na de eerste keer dolenthousiast terugkwam en het daar hartstikke naar haar zin bleek te hebben, probeerden wij ook maar even van de rust te genieten. Al snel had ze een vriendinnetje gemaakt die ze iedere keer bij de Kids Club ontmoette. Er werd geknutseld, een piratenspeurtocht per boot gehouden en er werd een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij om geitjes te aaien en met konijnen te knuffelen.

Het subtropisch zwembad Aqua Garden

Een vakantie zonder zwemmen is voor ons geen vakantie te noemen. Lize is er dol op. Wie aan Center Parcs denkt, denkt aan subtropische zwembaden nietwaar? Het zwembad van dit park is voor Center Parcs begrippen redelijk klein, maar doet absoluut niet onder aan alle andere zwembaden. De charme van Aqua Garden (het zwembad van Terhills Resort) zit het hem in hoe het zwembad is aangelegd. Het is aangelegd als een tropische rivier. Je kunt je heerlijk laten meevoeren met de stromingen en als je wil kun je zo door zwemmen naar de infinity pool buiten waar je kunt genieten van het waanzinnige uitzicht op het meer. Ook aan de allerkleinsten is gedacht doordat er een aantal keer per week babyzwemmen werd georganiseerd. Hier ga je onder begeleiding van een instructeur samen met je baby verschillende oefeningen en spelletjes doen. Super leuk! 

Ik zou nog zoveel meer kunnen vertellen over dit prachtige park, maar voor nu heb ik onze highlights eruit gepikt. Daarnaast is er in de omgeving van het park ontzettend veel leuks te beleven, maar eerlijk gezegd zijn wij niet van het park af geweest. Wil je meer weten over het Terhills Resort van Center Parcs en wat er allemaal te doen is in de omgeving? Check dan de website van het Terhills Resort van Center Parcs.

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss