Vorige Artikel 14 van 86 Volgende

Een Frozen prinsessenfeestje om nooit te vergeten | Magical Party

‘Wie wil jij graag uitnodigen op je verjaardagsfeestje?’ vroeg ik aan Lize. Enthousiast begon ze de namen van haar vriendjes en vriendinnetjes op te noemen en opeens, alsof dat heel logisch was, voegde ze aan dat lijstje, met stralende ogen, toe: ‘… en koningin Elsa en prinses Anna, Sneeuwwitje, Belle en Ariël.’ Lachend zei ik dat we ze wel konden uitnodigen en zien of een van haar favoriete sprookjespersonages kon komen.

Vorig jaar vierden we Lize’s verjaardag in quarantaine. Daarom leek het ons leuk om Lize’s verjaardag dit jaar wat groter uit te pakken. Jasper en ik besloten haar te verrassen en een van haar favoriete sprookjespersonages in te huren. We gingen op zoek en al snel vonden we het bedrijf Magical Party. We scrolden door de website en bekeken de mogelijkheden. Zo leuk wat er allemaal mogelijk is! De karakters die Magical Party aanbiedt zijn ook heel divers. Een duik in de oceaan met Ariël, dansen met Assepoester, spelen met de koningin Elsa of prinses Anna of theedrinken met Alice. Niets is onmogelijk. We konden natuurlijk niet al Lize haar favoriete personages inhuren, daarom kozen we ervoor om er een Frozen feestje van te maken met een bezoek van Koningin Elsa. Je kunt bij Magical Party kiezen uit drie pakketten: Brons, Zilver en Goud. Wij gingen voor Pakket Zilver: anderhalf uur met Elsa.

Decoratie voor een Frozen kinderfeestje

Om Elsa zich helemaal thuis te laten voelen, toverden we de woonkamer om tot een magisch winterparadijs. We hingen een sneeuwsterrenslinger op, aangevuld met zilveren glitter slinger en lichtblauwe rozetten slinger. De sneeuwvlokken dwarrelden tegen het raam met de raamstickers en door de hele kamer vond je ballonnen in Frozen kleuren. En een zilveren folieballon met het cijfer 4 mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook de eettafel kleedden we aan met een zilveren tafelloper en tafelconfetti in de vorm van zilveren sterren. Tip: Wil je je muren behoeden voor gaatjes en lijmresten? Gebruik Clenchy slingerklemmen om slingers mee op te hangen. Met deze klemmen hang je slingers op zonder gebruik te maken van punaises, spijkers, plakband of kleefknopjes. Ideaal!

Het hoogtepunt van het prinsessenfeestje: de ontmoeting met Elsa

Vol spanning werd er naar de komst van Elsa uitgekeken. Zou ze op de uitnodiging ingaan? Om half 12 was het moment eindelijk daar en alsof ze zo van het filmdoek was afgestapt doemde koningin Elsa in de verte op. Lize liep haar direct tegemoet, stelde zichzelf voor en nam Elsa mee naar de andere gasten. Zo stoer van d’r! Alle kinderen (en vaders ;-)) waren diep onder de indruk van Elsa. De kinderen die van tevoren dachten dat Elsa verkleed zou zijn, waren na haar komst ook overtuigd… Dit is de échte Elsa. 

Elsa nam de kinderen mee naar binnen voor een interactief voorleesmoment. Het verhaal, hoe kan het ook anders, van Frozen werd voorgelezen en de kinderen hingen aan Elsa’s lippen. Je kon een spelt horen vallen, zo aandachtig werd er geluisterd. Na het spannende verhaal en het ingespannen luisteren moesten de kleine lichaampjes even losgeschud worden en werd er gedanst op de bekende liedjes ‘Laat het los’ en ‘Zullen wij een sneeuwpop maken?’.

Stylish Frozen verjaardagstaart

Daarna was het tijd voor taart! Natuurlijk werd er eerst enthousiast voor Lize gezongen en daarna mocht Lize, met een beetje hulp van Elsa, de kaarsjes uitblazen. Een wens doen? Dat was eigenlijk niet meer nodig, want die was tenslotte al uitgekomen met koningin Elsa naast haar in levende lijve! 

De taart hoefde wat mij betreft geen standaard Frozen taart met poppetjes te worden. Maar het moest natuurlijk wel bij het Frozen thema passen. Stylish Frozen noemde ik het. Gelukkig begreep Nienke’s Cakery precies wat ik bedoelde. Nienke maakte een waanzinnige Frozen taart voor ons: een stapeltaart met snowy meringue botercrème details, fondant sneeuwvlokken, meringue decoratie en heel veel eetbaar zilverblad. De zilveren taarttopper met Lize’s naam en haar leeftijd (4) uit de webshop maakte het helemaal af. Met behulp van ons mocht Lize de taart aansnijden. Uiteraard was het eerste stuk, geserveerd op ijsblauwe bordjes met glanzende iridescent sneeuwvlokjes, voor haar!

Prinsessenles op een prinsessen kinderfeestje

Toen de buikjes gevuld waren en de vingers afgelikt, werd de verkleedkist opengetrokken. Alle meisjes (en jongens als ze het leuk vonden) mochten hun favoriete verkleedjurk(/kleding) aantrekken. Lize koos uiteraard voor haar Elsa verkleedjurk van Souza. De hakken, vlecht en handschoenen maakten het helemaal af. Alle kindjes zagen er prinseswaardig uit. Nu was het tijd om hun prinsessenskills bij te spijkeren tijdens de prinsessenles van Elsa. 

Want wat zijn de waarden en normen van een prinses? Hoe kun je een ander zo goed mogelijk helpen en hoe kun je aardig zijn voor een ander? Hier werd eventjes over gekletst en er werden complimentjes uitgedeeld. Lize gaf haar vriendinnetje bijvoorbeeld het complimentje dat ze zulke lekkere knuffels kan geven. Op de vraag van Elsa of de kinderen ook weleens behulpzaam zijn antwoordde Lize: ‘Ik help mama weleens met de winkel.’ Zo schattig!

Er werden ook nog vaardigheden geleerd. Hoe zwaait een prinses? Hoe dans je en hoe buig je? Lize is met vlag en wimpel geslaagd en is gekroond tot prinses. Maar voordat ze haar prinsessendiploma kreeg en de kroon op haar hoofd werd gezet moest Lize eerst de prinsesseneed afleggen met haar hand op het hart: ‘Ik beloof dat ik als prinses altijd vriendelijke en behulpzaam zal zijn tegen anderen. Dat beloof ik.’ Ze glunderde van trots! 

Tot slot mochten alle kinderen met Elsa op de foto en kregen ze een handtekening. Zo hebben alle kinderen een mooi aandenken aan deze magische dag. Het was een Magical Party! Mocht je dit nou ook willen? Magical Party is door het hele land te boeken. En als je bij boeking By Bineke vermeld, dan krijg je een video van Elsa en Anna cadeau! Heeft je kindje een extra aandenken aan het magische prinsessenfeestje. 

Elsa: Magical Party
Fotografie: Angela Dekens
Taart: Nienke's Cakery

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss