Vorige Artikel 13 van 86 Volgende

Cadeautips: Wat geef je cadeau aan een meisje van 4 jaar?

Tjonge, ik kan haast niet geloven dat Lize alweer 4 jaar is geworden. 4! Ik vond het dit jaar heel lastig om een verlanglijstje voor Lize samen te stellen. Want wat geef je aan een kind dat 4 jaar wordt? Uiteindelijk ben ik erin geslaagd om een gevarieerd verlanglijstje samen te stellen met cadeaus in verschillende prijsklassen en heeft Lize toffe cadeaus gekregen waar ze heel blij mee is. Omdat ik vast niet de enige ben die het lastig vindt leuke cadeaus te verzinnen, deel ik deze blog met cadeautips voor een vierjarige met je.

Cadeautips voor een vierjarige

Buitenspeelgoed

Een fiets is een veel gegeven cadeau voor een vierde verjaardag van een kind, maar Lize heeft voor haar derde verjaardag al een ‘echte’ fiets gekregen. Sinds een half jaartje kan ze zonder zijwieltjes fietsen en crost ze door de wijk met haar vriendjes en vriendinnetjes. Een fiets als verjaardagcadeau viel dus af voor ons, maar is misschien wel een cadeautip voor jou. 

Voor haar tweede verjaardag kreeg Lize een Mini Micro Step. Deze step is tot op de dag vandaag nog steeds favoriet. Helaas begint de Mini nu wel echt te klein te worden, daarom besloten we om voor haar vierde verjaardag een Maxi Micro Step cadeau te geven. Een step is super handig voor als je een dagje weggaat en grotere afstanden aflegt, dan gaat het net wat sneller dan lopen.

Lize had een grote wens. Iedereen die aan haar vroeg wat ze voor haar verjaardag wilde hebben kreeg steevast hetzelfde antwoord: Skeelers!’ Skeelers en beschermers kwamen dus op haar verlanglijstje. Ze was super blij toen ze ook daadwerkelijk skeelers kreeg. Het zal nog wel even duren voordat ze zelfstandig kan skeeleren, maar hé, oefening baart kunst! Pluspuntje: skeeleren is goed voor de motorische ontwikkeling.

Schoolspullen

Als je kind vier jaar wordt, gaat het voor het eerst naar de basisschool. Spannend! Een nieuw tijdperk breekt aan en dat vraagt natuurlijk om nieuwe spullen. Een hippe rugzak met naam bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een Mepal broodtrommel en drinkbeker met naam? Dan kan je kind helemaal in stijl naar school.

Educatief speelgoed

Wanneer je kleintje eenmaal naar school gaat, gaat de ontwikkeling in sneltreinvaart en wordt ‘je kleintje’ vervangen door ‘grote meid’ of ‘grote jongen’. Kleuters zijn ontzettend leergierig en willen alles weten en vooral ‘zel-luf doen!’ Spelenderwijs leren ze nieuwe dingen zoals tellen, woordjes lezen en eigen naam schrijven. Educatief speelgoed dat je kind daarin stimuleert is daarom een leuke en verrijkende toevoeging aan het verlanglijstje.

Lize is op het moment vooral geïnteresseerd in letters. Voor haar verjaardag kreeg ze letters voor in bad en Ik Leer Lezen. Met dit ‘spel’ leert ze spelenderwijs woordjes, die maximaal uit 5 letters bestaan, lezen en spellen. Naast Ik Leer Lezen heb je ook nog een versie van Ik Leer Schrijven en Ik Leer Rekenen. Deze laat ik op Lize's verlanglijstje staan voor een ander moment. 

Tekenen en knutselen

Lize is dol op tekenen en knutselen. Sinds ze naar school gaat merken we echt een sprong in haar tekenskills. Poppetjes, huizen en bomen komen zo uit haar potlood tevoorschijn. En sinds een tijdje benoemt ze ook echt wat ze tekent. Daarom maakte ik voor haar verjaardag een tekendoos en vulde deze met stiften en potloden en ander knutselspul.

Met kliederen met zand, water en andere vondsten uit de natuur heeft Lize zich afgelopen zomer goed vermaakt. Er werd regelmatig ‘heksensoep’ of mooie creaties in het zand gemaakt. Nu de herfst/winter is aangebroken vond ik het leuk dat ze ook binnen kan kliederen - minus het echte geklieder natuurlijk. Daarom maakte ik een speelbak met naam voor haar en vulde deze met magic sand (kinetisch zand). Ik deed er vormpjes van schoolletters bij wat mooi aansluit bij het educatieve speelgoed. Het is trouwens echt magisch zand, want het zand valt niet uit elkaar en plakt alleen aan zichzelf. Zo krijg je geen troep in huis en kan er lekker gekliederd worden.

Multimedia

Tegenwoordig weten kinderen haast beter hoe een telefoon of tablet werkt dan wijzelf. Verbazend hoe vlug de vingertjes hun weg weten te vinden over het scherm. Lize is dol op gadgets. Ze hangt regelmatig de vlogger uit met een oude iPhone of camera. Ze noemt ons dan ook wel ‘de Polletjes – familievloggers’. Er zijn tegenwoordig genoeg speelgoedversies te koop van dit soort gadgets. Zo kreeg Lize een VTech KidiZoom 10 camera voor haar verjaardag. Nu kan Lize zelf foto’s en video’s maken en bewerken – een spelletje erop spelen is ook mogelijk.

Ook de karaokeset met ingebouwde discolamp die Lize kreeg was een schot in de roos! Lize danst en zingt het liefst de hele dag door. In de badkamer, op weg naar school, in de supermarkt of waar dan ook maar en ze kijkt graag dansfilmpjes die ze probeert na te doen. 

Spelletjes

Lize is gek op het spelen van spelletjes. Zit het misschien in de genen? Wij zijn namelijk dol op gezelschapsspellen zoals Catan en 30 Seconds. Voor haar derde verjaardag en Sinterklaas vorig jaar kreeg Lize al een aantal spelletjes en inmiddels weet ze zich steeds beter aan de spelregels te houden. Alleen verliezen is nog een dingetje... 

Tien tips voor leuke spelletjes voor kleuters:

Meisjes speelgoed

In de kleuterklas beginnen veel kinderen een sterke voorkeur voor jongens- of meisjesspeelgoed te krijgen. Lize is écht een meisje-meisje. Ze is dol op poppen, prinsessen, kleding, make-up en sieraden. Is jouw dochter ook dol op tutten? Een sieradenkistje met kindermake-up van Souza is een gegarandeerd succes! Of geef een sieradenkistje met een eerste sieraad cadeau.

Verkleedkleding en rollenspel

Lize is gek op verkleden en rollenspellen. Ze heeft een levendige fantasie en bedenkt de leukste verhaaltjes. Kleuters gebruiken hun fantasie om de wereld om hen heen beter te leren begrijpen. Denk aan spelletjes als vadertje en moedertje, dierenarts, politie en boef. Fantasiespel is goed voor de verstandelijke ontwikkeling en denkvermogen: zo leren kleuters hoe anderen denken en doen. Ook kan je kind door middel van fantasiespel bepaalde ervaringen herbeleven en verwerken. Zoals doktertje spelen met knuffels, nadat het zelf bij de dokter of in het ziekenhuis is geweest.

Lize heeft al een flinke collectie verkleedkleding en speelgoed waarmee ze rollenspellen kan doen zoals een doktersset, tandartsset en kappersset. Hier wordt nog altijd veel mee gespeeld. Dit jaar werd Lize’s verkleedkleding collectie uitgebreid met een prinsessenjurk en zeemeerminstaart. Dit kwam overigens heel goed van pas bij het Frozen Prinsessenfeest dat we hielden voor Lize.

Je leest het, Lize is weer goed verwend dit jaar! Ik hoop dat deze blog jou cadeauinspiratie geeft voor de vierde verjaardag van je kind of voor een andere gelegenheid..

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss