Artikel 63 van 137

Ontspannen in Apeldoorn op de familiekamer van Hotel De Cantharel

Een weekendje weg met het gezin om samen nieuwe herinneringen te maken, heerlijk! Wij proberen hier regelmatig tijd voor te maken. Maar als je in een hotel overnacht en een ‘gewone' kamer hebt geboekt, en dus met z’n allen op één kamer slaapt, is het dan wel zo ontspannen allemaal? De meeste ouders hebben vast wel eens op het rand van het bad zitten borrelen, terwijl de kinderen in de hotelkamer lagen te slapen. Overdag staat het grootste gedeelte van de tijd al in het teken van de kinderen, hoe fijn is het dan dat je ’s avonds met je partner kan ontspannen. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer hotels die familiekamers aanbieden. Ik ben altijd op zoek naar hotels met fijne familiekamers. Helaas hebben we ook wel eens gehad dat het op papier een fijne kamer leek, maar dat er dan toch niet goed over nagedacht was. Zo hebben we wel eens een familiekamer gehad waarbij de badkamer met het toilet aan de slaapkamer van de kinderen vast zat of dat we door de kinderslaapkamer naar onze eigen slaapkamer moesten. Niet zo handig als je het mij vraagt. Daarom deel ik de pareltjes graag met jullie! In deze blog deel ik een van mijn favoriete hotels. Een hotel waar wij graag verblijven, zowel met als zonder kinderen… Hotel De Cantharel in Apeldoorn!

Familiekamer in Apeldoorn

Na de geboorte van Lize kwamen wij er al snel achter dat een gewone hotelkamer voor ons niet meer zo relaxt was. Lize was een lichte slaper en als we met z’n allen in één ruimte sliepen deed niemand een oog dicht. Toen ik op zoek ging naar een familiekamer kwam ik hotel De Cantharel tegen. Dit hotel, wat zich in Apeldoorn bevindt, kende ik al uit de tijd dat ik bij Energiewacht werkte. In het Van der Valk Hotel werden destijds regelmatig vergaderingen gehouden. Destijds was ik al erg gecharmeerd van dit hotel en voordat we kinderen kregen, hebben Jasper en ik hier al eens overnacht. Maar Van Der Valk Hotel De Cantharel biedt ook drie type familiekamers aan. Voor ons gezin de perfecte oplossing. In de ‘gewone’ familiekamer hebben we al verschillende keren overnacht. Deze familiekamer is van de drie type familiekamers de minst luxe en is dan ook de voordeligste keuze. Hoewel de kamer minder luxe is dan de andere twee type kamers, heeft wel een gesloten kinderkamer, hetgeen dat wij het belangrijkste vinden aan een familiekamer. Dit type kamer heeft geen speelgelegenheid voor de kinderen, maar dit is vaak niet erg omdat we overdag toch vaak op pad zijn! 

De Cantharel Familiesuites 

Naast de gewone familiekamer heeft De Cantharel ook twee type familiesuites. Suites, de naam zegt het al, deze zijn luxer dan de familiekamers. Na een drukke back-to-school-periode met een newborn, besloten we onszelf dit keer te trakteren op een overnachting in de familiesuite deluxe met gesloten kinderkamer. Deze luxe familiekamer was een schot in de roos. Lize waande zich Alice in Wonderland toen ze door het verborgen deurtje haar slaapkamer binnenstapte. Lize vond de bedstee met glijbaan geweldig en van het hinkelpad heeft ze veelvuldig gebruik gemaakt. Ook de legomuur viel erg in de smaak. Een leuk detail van deze ruimte is dat op één muur van de kinderkamer hetzelfde soort behang zit als in Pelle zijn babykamermaar Pelle zijn kamer heeft de mono versie. Het bosdieren behang van Pimpelmees sluit natuurlijk perfect aan bij de Veluwe. Deze familiekamer is een uitstapje an sich. 

Tip: er is maar één familiesuite deluxe met gesloten kinderkamer dus boek ruim van tevoren, deze prachtige kamer is vaak volgeboekt!

Daarnaast is er ook nog een familiesuite met open kinderkamer. Tevens een prachtige suite, met een geweldige speelhoek voor kinderen. De kamer bestaat uit één grote ruimte, en daardoor is deze familiekamer voor ons minder geschikt. Een gesloten kinderkamer is voor ons (en onze nachtrust) echt een must. Maar ik ken genoeg gezinnen voor wie dit geen probleem zou zijn. 

Activiteiten rondom het hotel op de Veluwe

Het Paardenhotel, wat zich op het terrein van De Cantharel bevindt, is het lievelingsplekje van Lize. Lize is dol op paarden en haar geluk kan niet op als ze een ruiter mag helpen bij het borstelen van een paard of een pony een wortel mag geven. Tijdens ons verblijf waren we hier dan ook regelmatig te vinden. 

Daarnaast kun je vanuit ‘t Buitenhuisje verschillende activiteiten boeken, zoals een ballonvaart of een koetsrit. Dit keer gingen wij voor de Kids Land Rover Experience. Wat ons betreft een dikke aanrader. Een gewone wandeltocht vindt Lize vaak maar even leuk, maar in een mini Landrover over de Veluwe crossen is natuurlijk helemaal te gek. Toen Lize na een tijdje niet meer verder wilde rijden, mocht ik zelf ook even ervaren hoe het is om met een Landrover over de Veluwe te crossen. Heerlijk om even weer kind te zijn!  

Verder is er bij het hotel een gezellige picknick tuin waar je bij goed weer heerlijk kunt lunchen en borrelen. Ook dit is super fijn plekje met kinderen, toch wat vrijer en speelser dan op een gewoon terrasje zitten. 

Een pareltje!

Ja, Hotel Van Der Valk De Cantharel is wat ons betreft een pareltje. De mooie inrichting, de fijne sfeer, de leuke activiteiten en de prachtige bosrijke omgeving, het is echt een plek waar je volledig tot rust komt. En het leuke is als je nu een kamer boekt bij Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel met de kortingscode BYBINEKE mag je één uur kostenloos gebruik maken van de Kids Land Rover! 

Voorwaarden:

  • Geldig voor één uur huur van de Kids Land Rover tijdens je verblijf bij het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel.
  • De code dient vermeld te worden in het opmerkingenveld bij het maken van je boeking via https://www.vandervalkapeldoorn.nl
  • Geldig voor boekingen die gemaakt worden t/m 10 oktober 2021 met een aankomstdatum t\m 31 maart 2022.
  • Enkel geldig op basis van beschikbaarheid en in combinatie met een hotelovernachting bij Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel.
  • De reservering voor de Kids Land Rover kan gemaakt worden in ’t Buitenhuisje bij aankomst in het hotel.
  • Niet inwisselbaar voor contanten of korting.
© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss