Vorige Artikel 62 van 123 Volgende

Babykamer met bosthema

Ben jij op zoek naar inspiratie voor jullie babykamer of kinderkamer? In deze blog vertel ik je hoe de babykamer met bos thema voor onze zoon Pelle tot stand is gekomen. Na het lezen van deze blog kun jij ook aan de slag om de babykamer om te toveren tot een magisch bos. Of de kinderkamer natuurlijk, want het thema bos is ook heel geschikt voor wat oudere kinderen.

Babykamer met bos thema

Toen ik het bosdieren behang van Pimpelmees spotte op Instagram was ik op slag verliefd. Ook al wist ik toen nog niet of ik zwanger was van een jongen of een meisje, ik wist gelijk dat ik dit behang op het kamertje van de baby in mijn buik wilde. Met de keuze voor het bosdierenbehang van Pimpelmees, was ook gelijk het thema van de babykamer bepaald… Het bos! 

Dit thema voelde meteen als een logische keuze voor de babykamer, want wij zijn dol op het bos! Het ritselen van de bladeren aan de bomen, het geknerp onder je voeten van blaadjes en takjes, zingende vogels en de bezigheden van alle dieren die je in het bos vindt. Oh, en de geur, die is toch hemels? Een fijne plek om als kind én volwassene lekker rond te dwalen en de spannendste avonturen te beleven.

Bosdieren behang van Pimpelmees

Wij hebben ervoor gekozen één muur volledig te voorzien van het bosdieren behang van Pimpelmees en de rest in een neutrale kleur te verven. Zo is het kamertje, ondanks dat er op een muur veel gebeurt, mooi rustig gebleven. Het behang kan op iedere kinderkamer een plekje krijgen, doordat het verkrijgbaar is in 13 breedtematen en 6 hoogtematen en een behangcirkel. Zit de juiste maat er niet bij? Dan is zelfs maatwerk mogelijk. Daarnaast is het behang met het doorkijkje in het bos verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, wij kozen voor de kleur potloodgrijs.  De zes andere kleuren zie je hieronder. 

Naast het thema bosdieren is het behang er ook in dezelfde stijl, maar met andere thema’s:

Laat je inspireren door de seizoenen van het bos

Het thema bos biedt zoveel mogelijkheden voor de babykamer of kinderkamer! Kijk maar eens naar de seizoenen, elke seizoen ziet het er anders uit. Laat je daar vooral door inspireren. Wij lieten ons voor het kleurpallet vooral inspireren door de herfst, terwijl dat absoluut niet ons favoriete seizoen is. Maar bij de herfst denk ik aan warme kleuren zoals terracotta en bruin. Dit zie je onder andere terug in de lampen en de spiegels die boven de commode hangen. Op de commode staat een tafellamp van het merk Kidsdepot en in het midden van de kamer hangt een hanglamp in dezelfde stijl. De lampen hebben een open structuur wat een heel mooi lichteffect geeft. Ik maakte een moodboard om alles bij elkaar te mixen en matchen. 

Babykamermeubeltjes voor onze bosdieren babykamer

Voor de babykamermeubels hebben we gekozen voor blank houten meubeltjes. We kozen niet voor een traditionele commode, maar kochten twee IVAR kasten (de diepste variant: 80x50x83 cm) en hebben daarop een plank gemaakt zodat het een geheel wordt. Deze kasten fungeren prima als commode en door de kasten op te hangen kun je zelf de hoogte van de ‘commode’ bepalen, super handig! Ook het ledikantje kochten we bij IKEA, het is het Sniglar ledikant. 

Er is geen betere plek om hutten te bouwen dan in het bos. Een hut mag daarom niet ontbreken in een kinderkamer met bosthema. Door middel van een poortje kun je in de hut kruipen. In de hut zit een raampje, welke tevens fungeert als trappetje waardoor je ook boven op de hut kunt klimmen. Deze hut hebben we, net als veel meubels in ons huis, laten maken door Tim Vinke

Laat de babykamer met bosthema tot leven komen met accessoires

Door het toevoegen van accessoires zie je het bos thema echt tot leven komen. De keuze in accessoires die bij het thema bos passen is enorm. In het lijstje hieronder vind je alle items die ik gebruikt heb:

  • een vloerkleed in de vorm van een Monstera blad van het merk Lorena Canals. Het fijne van dit vloerkleed is dat deze gewoon in de wasmachine mag! (afmeting: 120 x 180 cm)
  • het boomstamkrukje van VT Wonen is een oudje. Deze kocht ik jaren geleden en krijgt nu een plekje in de babykamer. Zo kan Lize goed meekijken en helpen bij de commode.
  • een houten schaal in de vorm van een blad van het merk Madam Stoltz. Op deze houten schaal krijgen de verzorgingsproducten van Naïf een mooi plekje. 

  • een geinige ‘paddenstoelenmand van OYOY’ om kleine spulletjes of speelgoed in op te bergen.
  • een mobiel met vogeltjes voor boven het bedje van het merk Nanami. Het mobiel hing ik op met een houten ophangsysteem voor een hemeltje van de Mum and Dad Factory. 
  • de hut stylde ik af met rammelaars van het merk Olli Ella in de vorm van paddenstoelen en eikels
  • naast de commode heb ik een set wandhaakjes van Ted & Tone in de vorm van een bomen opgehangen om kleertjes aan op te hangen.
  • in de boom van het behang heb ik een wandhaakje van een specht tevens van het merk Ted & Tone opgehangen. Dit geeft het behang nog meer diepte. 
  • de klanken van Lullaby klinken uit het muziekdoosje in de vorm van een egeltje van OYOY.

En, begint het al te kriebelen om jouw babykamer of kinderkamer om te toveren tot een magisch bos? 

Fotografie: Muruelle Oldenburger & Nienke Jolien 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss