Vorige Artikel 26 van 86 Volgende

20 weken zwanger – een update

Vandaag is het 23 december en ben ik precies 20 weken zwanger, dat betekent dat ik alweer op de helft ben! Een mooi moment voor een update. 

13 weken echo

Woensdag 4 november - Doordat ik in het eerste trimester van mijn zwangerschap corona heb gehad, ben ik soms toch wel een beetje onzeker over mijn zwangerschap en wat voor invloed corona op ons kindje heeft (gehad). Om deze onzekerheid wat proberen weg te nemen besluiten we een 13-weken echo te doen. De 13-weken echo wordt nu nog niet standaard aangeboden, maar vanaf de tweede helft van 2021 wordt deze echo net als de termijnecho en de 20-wekenecho opgenomen in het basispakket. Deze echo vindt, zoals de naam al doet vermoeden, plaats als je om en nabij 13 weken zwanger bent, tussen de termijnecho en de 20-wekenecho in. De 13-wekenecho geeft een beeld hoe de organen zich ontwikkelen en hoe je baby groeit. Daarnaast kunnen eventuele ernstige afwijkingen worden waargenomen. Heel fijn om ons kindje weer te zien en te horen dat ons kindje het zo goed doet! Tot vandaag zei ons gevoel dat we weer een dochter zouden krijgen, maar tijdens deze echo veranderde dat gevoel. Jasper vindt dat de baby ‘echte jongensbenen’ heeft en ook mijn gevoel zegt ineens dat dit zomaar een jongen zou kunnen zijn. Het zegt natuurlijk helemaal niets, maar speculeren/fantaseren blijft leuk! 

Geslachtsbepalingsecho

Vrijdag 20 november – Ik ben vandaag 15 weken en 2 dagen zwanger. Een mooi stadium in de zwangerschap voor een geslachtsbepalingsecho. Doete van Dubbel Zen komt bij ons thuis voor de geslachtsbepalingsecho, zodat Lize ook bij de echo aanwezig kan zijn. Ik kan me de geslachtsbepalingsecho van Lize nog zo goed herinneren. Lize liet ons alles zien, behalve waar het bij een geslachtsbepalingsecho om draait… Het geslacht! Dat is dit keer wel anders. Doete ziet binnen 5 minuten al of Lize een broertje of zusje krijgt. Wil je meer over de geslachtsbepalingsecho lezen? Klik dan hier voor de ‘gender reveal’ blog die ik hier over schreef.

Smeren, smeren, smeren

Mijn buik begint nu toch ook wel echt te groeien, hoog tijd om te beginnen met smeren! Om de ‘schade’ zoveel mogelijk proberen te beperken smeer ik m’n buik twee keer per dag in. Vaak doe ik het ’s ochtends zelf en doet Lize het ’s avonds, die vindt het zo leuk om de baby te masseren. Meestal moet ik haar babybuik, Lize zwangert namelijk lekker mee, dan ook insmeren. Voor Lize’s buik gebruik ik een crème van Naïf. Voor mijn eigen buik gebruik ik ‘s ochtends een anti-striae-olie en ‘s avonds een anti-striae-crème, beide van het merk Joone. Deze set is speciaal ontwikkeld voor zwangere vrouwen om striae tijdens de zwangerschap te voorkomen. De olie bevat muskusroos. Muskusroos staat erom bekend de huid te herstellen en zorgt ervoor dat zwangerschapsstriemen er minder lelijk uitzien. Muskusroos zorgt er namelijk voor dat de regeneratie van de opperhuidcellen versnelt. De crème bevat karitéboter. Karitéboter staat bekend om haar hydraterende eigenschappen. Karitéboter zorgt ervoor dat bestaande littekens en zwangerschapsstriemen minder zichtbaar worden. De verschillende ingrediënten en de verschillende texturen van de olie en de crème vullen elkaar goed aan. Aan het eind van mijn zwangerschap kan ik de werking van deze set natuurlijk pas echt beoordelen, maar de crème en de olie zijn allebei heel fijn in gebruik. 

20 weken echo

Maandag 21 december – Vandaag ben ik 19 weken en 5 dagen zwanger en hebben we een afspraak bij Vita voor de 20 weken echo. Ik heb de 20 weken echo direct om 9 uur gepland, anders zit je er toch de hele dag een beetje op te wachten. Ik ben zo blij dat Jasper mee mag naar de echo, het lijkt me zo gek om alleen naar deze toch wel belangrijke echo te moeten. Een bewegelijke baby, merkte echoscopiste Sylvia al snel op. Onze baby boy maakte het Sylvia best lastig en gaf haar aldoor maar een splitsecond de tijd om op de ‘freeze’ knop te drukken. Ondanks dat de 20 weken echo een spannende echo is, vind ik het ook de mooiste echo… Zo bijzonder om alles zo gedetailleerd te bekijken. Een van de mooiste dingen blijf ik het bovenaanzicht van de hersentjes vinden, net een walnootje. Onze baby boy doet het super, qua groei en ontwikkeling. Alles zit erop en eraan. Een mooier kerstcadeau is er niet! 

Fotografie: Marga de Groot voor Muruelle Fotografie

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss