Vorige Artikel 28 van 86 Volgende

Krijgt Lize een broertje of zusje? | Geslachtsbepaling bij Dubbel Zen

Het is 20 november 2020, ik ben vandaag 15 weken en 2 dagen zwanger. Een mooi stadium in de zwangerschap voor een geslachtsbepalingsecho. Bij Lize hebben we de geslachtsbepalingsecho samen met beide oma’s bij Echotoon gedaan. Dit keer willen we graag dat Lize bij de geslachtsbepalingsecho aanwezig is. Omdat kinderen op dit moment niet mee mogen naar een echopraktijk in verband met corona, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Ik kwam via Instagram in contact met Doete van Dubbel Zen. Doete maakt pretecho’s aan huis. Vanaf 14 weken kun je bij Doete een pretecho inplannen, om het geslacht van je kindje te bepalen of om je kindje gewoon een keer extra te bewonderen. Doordat de echo bij ons thuis plaatsvindt kan Lize er gewoon bij zijn, iets wat we heel belangrijk vinden. 

Jongetje of meisje? Ons gevoel

Ik ben helemaal een beetje excited, ik ben zó nieuwsgierig of ik in verwachting ben van een jongen of een meisje. De eerste weken van mijn zwangerschap waren Jasper en ik er allebei van overtuigd dat we weer een meisje zouden krijgen, maar naar mate het eerste trimester vorderde kregen we steeds meer het gevoel dat het een jongetje zou zijn. Jasper zijn gevoel veranderde na het zien van de benen van de baby op de 13 weken echo. Jasper vond het “echt jongensbenen”. Ik ben vooral gaan twijfelen door mijn dromen. Ik heb al zo vaak over de baby gedroomd en in elke keer is het een jongetje. Lize is er daarentegen volledig van overtuigd dat ze een zusje krijgt. We hebben haar al meerdere keren proberen uit te leggen dat we niet kunnen kiezen of ze een broertje of een zusje krijgt, maar iedere keer zegt ze: “Weet ik, maar ik krijg een zusje”. We zijn benieuwd! 

Pretecho aan huis

Om half 12 gaat de deurbel, Doete van Dubbel Zen staat voor de deur! Doete plaatst haar draagbare echoapparaat op een van de salontafeltjes en koppelt het apparaat in no-time met onze televisie. Showtime! Lize mag Doete assisteren bij het maken ven de echo, trots dat ze is! Lize brengt de gel op mijn buik aan. Vervolgens plaatst Doete de transducer op mijn buik. Ook hierbij mag Lize helpen. Ze neemt haar taak als assistent erg serieus. De baby verschijnt op het scherm van het echoapparaat en hetzelfde beeld wordt geprojecteerd op onze televisie. Zo bijzonder om het kindje in mijn buik gewoon lekker thuis met z’n drietjes te bewonderen. 

It’s a… 

Ik kan me de geslachtsbepalingsecho van Lize nog zo goed herinneren. Lize liet ons alles zien, behalve waar het bij een geslachtsbepalingsecho om draait… Het geslacht! Dat is dit keer wel anders! Doete van Dubbel Zen ziet binnen 5 minuten al of Lize een broertje of zusje krijgt. In verband met corona dragen Doete, Jasper en ik allemaal een mondkapje tijdens de echo.Ik vind het jammer om elkaars emotie niet te zien op het moment dat we zien/horen of we een zoon of dochter krijgen. Daarom hebben we met Doete afgesproken dat ze het geslacht niet direct aan ons laat zien, maar dat we eerst even wegkijken. Doete zet het beeld waarop je kan zien of het een jongetje of meisje is even vast op de tv. Vervolgens gaat ze even aan de andere kant van de kamer staan, zodat wij onze mondkapjes af kunnen doen. We tellen af… Drie, twee, één… En kijken alle drie tegelijk naar de televisie. Het is overduidelijk… It’s a boy! We krijgen een zoon! Lize krijgt een broertje. 

Pretecho’s bij Dubbel Zen

Wil jij nou ook een pretecho bij jou thuis? Om het geslacht van je kindje te bepalen of om gewoon een extra keer je kindje te bekijken? Doete van Dubbel Zen in werkzaam in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Naast de 2D pretecho die wij geboekt hebben, kun je vanaf 24 weken (tot 30 weken) ook een 3D/4D pretecho boeken. Zo krijg je al een beetje een beeld hoe je kindje eruit komt te zien. Klik hier om een afspraak te maken. 

Fotografie: Marga de Groot-Kuiper voor Muruelle Oldenburger Fotografie

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss