Vorige Artikel 96 van 118 Volgende

Een Koningsdag met een roze randje

Het is 26 april 2017, morgen is het Koningsdag. Ik ben vandaag precies 14 weken zwanger, vanaf dit moment zou je kunnen zien of het een jongen of een meisje is. Meestal doen ze een geslachtsbepalingsecho pas bij 16 weken, omdat er best een grote kans bestaat dat je het nog niet kunt zien. Patricia van Echotoon wil voor ons alvast wel een poging wagen. 

Rond 8 uur arriveren onze ouders, de opa’s en oma’s van dit Kruimeltje in mijn buik. We hebben de oma’s uitgenodigd om met ons mee te gaan naar de geslachtsbepalingsecho. Met z’n vieren rijden we die kant op. Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig. Zo stom eigenlijk, want ik vind een meisje net zo leuk als een jongen. Ook dit cliché is waar: als het maar gezond is.

Om half 9 zijn we aan de beurt. Ik ga liggen op de daarvoor bedoelde bank. Patricia smeert de echo gel op mijn ontblote buik, er is eigenlijk nog vrij weinig van te zien dat ik zwanger ben, en plaatst de transduces op mijn buik. Al vrij snel zegt Patricia de woorden die altijd als muziek in de oren klinken “Hier alvast een prachtig kloppend hartje”. Ik vergelijk dit geluid altijd met een galopperend paard. 

Patricia laat ons van alles zien, het hoofd, de ruggenwervels, de buik, de blaas... Alles behalve waar het bij deze geslachtsbepalingsecho om draait, het geslacht. Kruimeltje zit namelijk in de kleermakerszit, waardoor we van de zijkant alleen maar de knieën zien en van de onderkant twee gekruiste voetjes. 

Ik heb op de kop in de kamer gestaan, ik heb gedanst en gesprongen (heb ik dit ook maar gedaan ter ere van Koningsdag want verder zal er dit jaar wel niet zoveel van komen). Maar ons Kruimeltje heeft geen zin om te laten zien of onze Koningsdag roze of blauw kleurt.

En dan ineens begint Patricia te typen: Lieve papa en mama... Oooh nee, je weet het”, roep ik. Ik herken dit uit de verhalen van vriendinnen... Patricia typt rustig door: en natuurlijk oma’s... Ik ben jullie.... (klein)

En dan typt ze de letter D! De letter D, dat kan maar een ding betekenen toch?! De D, de D van Dochter! “Ik wist het! Ik wist het!, roep ik. Daar staat het... We krijgen een dochter... 

Patricia wil ons de ‘streepjes’ nog laten zien waar het om draait, maar Kruimellientje heeft ze alweer verstopt. “Ze showt er niet mee, nou is dat over het algemeen niet zo’n probleem bij een meisje. Goed opgevoedde dame!”, grapt Patricia.

Vanaf het moment dat ik zwanger ben, is het gevoel dat Kruimel eigenlijk een Kruimellientje is zo sterk. Ik ben dan ook aanvoerder van team roze, maar team blauw is veel groter. Jasper komt namelijk uit een jongensgezin, Jas z’n vader kom uit een jongensgezin en ook Jas zijn vader’s vader komt uit een jongensgezin. Snap jij het nog? In ieder geval, het is heel bijzonder dat er nu een Pollemeisje onderweg is. Ik kan niet wachten om het aan iedereen te vertellen. Wat zullen ze verbaasd zijn. Ik heb 4 confettikanonnen besteld bij ConfettiXL, 2 roze en 2 blauwe. Jasper lachte me uit, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere. Straks doet een het niet. In het bij zijn van de opa’s laten we het roze confettikanon “poppen” om het geslacht te onthullen. De oma’s maken een filmpje zodat we ook onze vrienden op de hoogte kunnen brengen van het geslacht. De ene oma vergeet op play te drukken en de andere te laat. Ben ik even blij dat we een reserve kanon hebben. Alle roze snippers worden aan de kant geveegd en we “poppen” voor de show nog een keer een confettikanon. Gelukkig, het staat er op. Ik druk op delen en typ “Welke kleur krijgt deze Koningsdag?” en druk vervolgens op versturen. We zouden de geslachtsbepaling eigenlijk maandag pas hebben, maar op het laatste moment hebben we de echo verplaatst, dus het komt voor iedereen echt als een verrassing. 

 

 

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss