Vorige Artikel 63 van 86 Volgende

Uitgelicht: Geboortepakje

Het eerste pakje, ook wel geboortepakje genoemd, is het pakje dat je kindje na de geboorte aankrijgt. Een bijzonder pakje met een bijzondere herinnering dus! In deze blog vertel ik over Lize’s eerste pakje. 

Lizes geboortepakje

Ik koos als eerste pakje voor de Baby Sleeveless Suit van Gray Label in de kleur vintage pink. Dit pakje is in verschillende kleuren te verkrijgbaar, dus ben je in verwachting van een jongetjes of is het geslacht onbekend dan is het toch mogelijk om dit leuke geboortepakje te kopen. Een salopette gemaakt van het allerzachtste organic Italian fleece, heerlijk warm en zacht! Het babypakje heeft drukknopen aan de zijkant zodat je het pakje gemakkelijk aan en uit kunt trekken. 

Ik combineerde dit zoete oudroze boxpakje met een subtiel zwartwit gestreept rompertje met kraagje, ja ik ben een echte kraagjes mama, tevens van het merk Gray Label. Ook de romper is heerlijk zacht en sluit mooi aan. Het witte uit de romper geeft het roze een frisse uitstraling, terwijl het zwart uit de romper de roze kleur juist extra accentueert en een streepje is natuurlijk altijd goed. Het kraagje maakt de outfit lekker meisjesachtig, voor zover het roze dat nog niet deed, en maakt het pakje net iets chiquer. 

Eerste pakje bewaren

Lize heeft haar geboortepakje maar twee keer gedragen, maar toch heeft dit eerste pakje een speciale betekenis voor mij. Ik bewaar haar eerste pakje dan ook, samen met haar ziekenhuisbandje, in haar houten kist vol herinneringen. Je kunt het pakje natuurlijk ook inlijsten, een mooi plekje geven in de babykamer of er een knuffel van laten maken.

Maak het jezelf en je baby gemakkelijk

Naast dat het eerste pakje mooi moet zijn, is vooral ook het comfort voor je baby erg belangrijk. In het begin verschoon je je baby wel 8 tot 10 keer per dag, kies daarom voor een zacht en warm pakje dat makkelijk aan en uit te trekken is. Wat tips:

  • Als je net als wij kiest voor een boxpakje als eerste pakje, kies dan voor een pakje dat aan de onderkant open kan. 
  • Je kent het vast wel, sokken die als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen. Dit is bij onze eigen sokken al zo, laat staan bij de mini babysokjes. Daarom kozen wij voor een boxpakje met voetjes eraan, zo kunnen de sokjes niet uit gaan of zoekraken. Doordat de sokjes aan het boxpakje vast zitten loop je wel sneller het risico dat het eerste pakje niet past. 
  • Overslagrompers, deze maken het leven met een pasgeboren baby zoveel makkelijker! Helemaal als je ze combineert met vestjes en boxpakjes. Zo hoeft er niets over het hoofd voor je kindje heen. Lize’s eerste pakje combineerde ik niet met een overslagromper, gewoonweg omdat ik verliefd was op de romper met kraag van Gray Label. 
  • Kies je voor een shirt of trui, kies dan voor shirtjes en truitjes met knoopjes bij de hals, zo past het hoofdje er makkelijk(er) doorheen. Er zijn ook veel shirtjes en truitjes met knoopjes op de rug, dit is voor jezelf minder makkelijk en ligt voor je kleintje minder comfortabel.
  • Ik zou niet zo snel kiezen voor een pakje met capuchon, een baby ligt bijna de hele dag op zijn of haar rug en een bobbel in je nek ligt toch net iets minder comfortabel. 

Shoppinglist: 

Boxpakje

€45,- Gray Label
Romper met kraag €31,- Gray Label

Ik kocht het pakje bij Wijsneus in Groningen.

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss