Vorige Artikel 62 van 86 Volgende

Herinneringen maken én bewaren

Herinneringen maken is niet zo moeilijk, dit gaat eigenlijk vanzelf. Herinneringen bewaren is een ander verhaal. Hier moet je echt de tijd voor nemen. Wat bewaar je niet, wat bewaar je wel en hoe bewaar je het. Vooral in het eerste jaar ontwikkelt je kind zich zo snel en zijn er zoveel eerste keren. Deze herinneringen kan je kind zich later niet herinneren. Ga je zelf maar eens te rade… Als je terugdenkt aan vroeger, wat is dan het eerste dat jij je kunt herinneren? Grote kans dat het een herinnering is van toen je om en nabij drie of vier jaar oud was. Dat komt niet omdat je herinneringen van voor die tijd niet opslaat, maar ze vervagen in de loop der jaren en ze worden overschreven door nieuwe herinneringen. Daarom wil ik de herinneringen, en dan vooral van de periode waar Lize zich straks niets meer van kan herinneren, zo goed mogelijk vastleggen en bewaren. Hoe ik dit doe vertel ik jullie in deze blog. 

Herinneringen - Fotoboeken

Ik heb een fotoboek gemaakt van mijn zwangerschap met daarin een foto van de zwangerschapstest, de mooiste echofoto’s van Lize, een aantal foto’s van Jasper en mij gedurende mijn zwangerschap, foto’s van mijn babyshower en een aantal foto’s van de geboorte. Daarnaast wil ik van elk jaar een fotoboek maken. Ik doe mijn best om ‘bij te blijven’. Het kost minder moeite om een fotoboek te maken wanneer de herinneringen nog vers in je geheugen liggen. In dit fotoboek hou ik ook haar groei en ontwikkeling bij. Wanneer deed ze bepaalde dingen voor het eerst. Door af en toe even met haar fotoboek bezig te zijn, wordt het geen grote klus waar je tegen op ziet en vervolgens de hele tijd uitstelt. 

Herinneringen - Verhalen

Ook al zegt een foto meer dan duizend woorden, ik probeer regelmatig verhalen te schrijven. Over het moederschap, over Lize’s favoriete dingen, over de dingen die we samen beleven en ga zo nog maar even door. Ik probeer alles zo beeldend mogelijk te vertellen. Deze verhalen schrijf ik niet alleen om te delen met jullie, maar ook voor Lize (en mezelf) later. Alle verhalen ga ik bundelen in een mooi boekje.  

Herinneringen – Compilatievideo van elke maand

Naast de fotoboeken en het verhalenboek, maak ik van elke maand een korte compilatievideo van de leukste foto’s en kleine fragmenten uit filmpjes. Dit doe ik met behulp van functie ‘Terugblikken’ op mijn iPhone. Je kunt je iPhone automatisch een ‘Terugblik’ laten samenstellen, maar je kunt een terugblik ook bewerken. Iedere maand wordt op deze manier in plusminus 1,5 minuut samengevat. Erg leuk om even snel terug te blikken op een bepaalde maand. 

Herinneringen – Spullen met een bijzondere herinnering

Ik bewaar spullen met een bijzondere herinnering. Ik bewaar niet al haar kleding, maar bijvoorbeeld wel het rompertje waarmee we mijn zwangerschap bekend maakten, haar geboortepakje en haar eerste schoentjes. Daarnaast bewaar ik bijvoorbeeld haar ziekenhuisbandje, het eerste flesje dat Jasper haar gaf toen ik onder narcose was, haar eerste haarlokje en haar melktandjes.

Herinneringen – De leukste uitspraken

Het duurt natuurlijk nog een hele tijd, maar voor je het weet is het zover... De eerste woordjes, gevolgd door de grappigste uitspraken. Om deze uitspraken op een leuke manier te kunnen bewaren heb ik een Little Quote Jar van het merk 'Make History' gekocht. Bij deze mooie glazen pot met kurken deksel zitten twee notitieblokjes en een potloodje, de leukste uitspraken kun je hierop schrijven en in de glazen pot doen. Doordat de papiertjes allemaal een andere kleur hebben wordt dit een vrolijk geheel. De leukste uitspraken van Lize, kan ik mixen met lieve woorden van ons of andere dierbaren. 

Herinneringenkist 

Al deze herinneringen bewaar ik in een prachtige box van massief vurenhout met een klepdeksel. De deksel van de kist waar ik Lize’s herinneringen in bewaar is bedrukt met de afbeelding van haar geboortekaartje. Ik ben zo enthousiast over deze herinneringskist, dat ik ze sinds kort ook verkoop in mijn webshop. De herinneringskisten kunnen bedrukt worden met een geboortekaartje, met een door jou aangeleverde foto, maar ook met een van de ontwerpen uit mijn webshop zoals een geboorteposter of naamposter.

De herinneringkist is verkrijgbaar in drie formaten:
- Mini (lxbxh): 30 x 20 x 14 cm (6 liter)
- Midi (lxbxh): 40 x 30 x 14 cm (12 liter)
- Maxi (lxbxh): 40 x 30 x 23 cm (21 liter)

De maxi herinneringskist wijkt af van de andere kisten door haar handvaten. Klik hier om een herinneringskist te bestellen.  

Begin nu met het bewaren van herinneringen!

De tijd gaat zo snel… Voor je het weet is je baby een dreumes, je dreumes een peuter, je peuter een kleuter en je kleuter een basisschoolkind. Hoog tijd om de mooiste herinneringen te bewaren, stel het niet uit. Want van uitstel komt afstel!

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss