Vorige Artikel 67 van 129 Volgende

Traktatie om uit te delen bij de geboorte van een broertje of zusje

Hoera, Pelle is geboren en Lize mocht trakteren op het kinderdagverblijf! Lize was zo trots en wilde niets liever dan van de daken schreeuwen dat ze grote zus was geworden! De geboortetraktatie die ik heb gemaakt kan zowel voor de geboorte van een broertje als van een zusje. Maar is ook geschikt als traktatie voor een verjaardag. In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe ik de traktatie gemaakt heb.

Speelpret met het insectenpotje van de Hema

Bij de Hema bestelde ik insectenpotjes (afmeting: hoogte 6,5 cm en diameter 7 cm). Het leuke van deze potjes is dat kinderen, nadat ze het lekkers dat erin zit opgepeuzeld hebben, ermee op pad kunnen op zoek naar insecten. Met het vergrootglas kun je de beestjes goed bestuderen. De gevonden beestjes behandel je natuurlijk wel met liefde en laat je weer vrij nadat je ze goed bestudeerd hebt. 

Zelfgemaakte stickers om de geboorte traktatie persoonlijker te maken

Hartstikke leuk zo’n insectenpotje, maar een geboortetraktatie mag natuurlijk best wat persoonlijker worden. Aangezien Lize grote zus is geworden, heb ik ronde stickers (met een doorsnede van 4 cm) gemaakt met een foto van haar. Deze sticker heb ik op de bodem van het insectenpotje geplakt. Wanneer je door het vergrootglas kijkt, zie je Lize als (extra) grote zus!

Op de buitenkant heb ik liggende stickers bevestigd (6 x 9cm) met een afbeelding van het geboortekaartje van Pelle.

Een traktatie voor de kinderopvang om je vingers bij af te likken

Een traktatie voor op het kinderdagverblijf is natuurlijk niet af als er niets te smullen valt. Daarom vulde ik de insectenpotjes van de Hema met 'mini chocolade confetti' in de kleurenmix, hoe kan het ook anders, wit, blauw en lichtblauw. Deze smarties, want dat zijn het eigenlijk, bestelde ik bij PartyDeco. Uiteraard hebben ze deze mini chocolaatjes ook de kleurenmix wit, roze en lichtroze voor als er een meisje geboren is. Wat super fijn is aan deze chocolaatjes is dat er geen melk in zit, waardoor kinderen met melkintolerantie ze ook kunnen eten. 

Alle insectenpotjes verzamelde ik in een klapkratje met daaraan een heliumballon vastgebonden met de tekst: ‘baby boy’. Het ziet er leuk uit én het is nog eens handig te vervoeren ook!

Duurzame geboortetraktatie

Weet je wat ik misschien nog wel het allerleukste van deze traktatie vind? Het is een traktatie waar de kinderen langere tijd plezier van hebben. Ze kunnen de insectenpotjes mee naar huis nemen en zovaak op avontuur gaan als ze willen. 

Overigens is deze traktatie ook leuk om mee te geven aan kraambezoek of uit te delen op het kraamfeest.

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss