Vorige Artikel 16 van 86 Volgende

Afscheidstraktatie crèche | Lize gaat het nest verlaten en gaat naar de basisschool!

Ik kan het haast niet geloven, maar onze Lize is vandaag 4 jaar geworden. Hiep hiep hoera! De leeftijd van 4 jaar is toch wel een dingetje, onze kleine meid is niet zo heel klein meer. Afgelopen maand heeft Lize afscheid genomen van het kinderdagverblijf en is ze gestart op de basisschool. Ik kon het natuurlijk niet laten om een originele afscheidstraktatie te maken. Deze traktatie is ook leuk voor als je gaat verhuizen en je kind(eren) afscheid neemt van de oude school of opvang.

Originele afscheidstraktatie

Lize is altijd met veel plezier naar de crèche gegaan. Ze heeft het er erg naar haar zin gehad, er veel dingen geleerd, vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en geknuffeld met de lieve ‘juffen’. Het voelde als een warm nest. Alleen de laatste maanden miste ze de uitdaging, ze was echt toe aan de basisschool. Helemaal omdat veel vriendjes en vriendinnetjes vier werden en het nest eerder verlieten dan Lize. Nu ze 4 jaar geworden is, is het tijd om, net als een jong kuikentje, het nest te verlaten, haar vlieg skills in de strijd te gooien en naar de basisschool te fladderen. Ik ging op zoek naar items die in dit thema zouden passen en kwam uit op onderstaande dingen, waar ik een leuk pakketje van maakte.

Vogelnestje met surprise ei

Super leuk idee, die vogelnestjes, maar waar haal je deze in vredesnaam vandaan in dit seizoen? Het najaar is nog maar net begonnen en reken maar dat de narcissen hun kop voorlopig nog niet opsteken. Maar ik kreeg een geniale ingeving en belde met de bloemist in ons dorp. Ik legde uit wat mijn idee was als afscheidstraktatie voor Lize en vroeg of ze misschien nog wat vogelnestjes over hadden van Pasen. Dat was niet het geval, maar toch had ik geluk, want ze wilden de nestjes voor mij inkopen op de veiling. Super lief!

Wat is een vogelnestje zonder eieren? Ik koos voor een surprise ei. Niet helemaal volgens de richtlijn van gezonde traktaties, maar Lize wilde dolgraag trakteren op haar lievelingssnoep. Het past natuurlijk uitstekend bij het thema ‘het nest verlaten’, dus het vogelnestje werd gevuld met een surprise ei van chocolade. Voor de jongens een Baby Shark ei en voor de meisjes een LOL of Unicorn ei.

Bij ons op de crèche worden de traktaties trouwens niet direct opgegeten. Het wordt mee naar huis genomen zodat de ouders kunnen bepalen of en wanneer de kids de lekkernijen mogen opeten.

Gezond trakteren – alternatieven voor de chocolade surprise ei

Op zoek naar surprise eieren die om op te eten zijn? Dit zijn een paar alternatieven:

verrassingsei Lego
verrassingsei Dinosaurus 
verrassingsei Frozen

Waterfluitjes om op te trakteren

Natuurlijk moet er goed voor het ei gezorgd worden, een vogeltje mocht daarom niet ontbreken in deze traktatie. Ik bestelde waterfluitjes in de vorm van een vogel. Deze aardewerken fluitjes (link naar) vul je met water en als je erop blaast klinkt er een heus vogelgeluid! Het geluid verschilt telkens, afhankelijk van hoeveel water er in het fluitje is gedaan. Dat wordt geheid een vrolijke boel!

Mini vogelhuisje van papier maché

Als extraatje had ik nog een activiteit bedacht om gezamenlijk te doen op Lize’s laatste crèchedag. Lize is dol op knutselen en daarom kocht ik mini vogelhuisjes van papier maché die de kinderen zelf konden versieren. Niet alleen een leuke activiteit voor op de crèche, maar ook thuis aan de keukentafel. 

Kosten afscheidstraktatie

Je kunt de traktatie zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Je kunt bepaalde dingen weglaten of juist toevoegen. Een item vervangen kan uiteraard ook. Zo kun je bijvoorbeeld het waterfluitje van aardewerk vervangen voor eentje van plastic. Deze van Lobbes kost €0,35 per stuk en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. 

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss