Vorige Artikel 39 van 58 Volgende

Lize en de zeven konijnen

Er was eens een meisje die in de mooie nazomer van 2017 werd geboren. Het meisje luisterde naar de naam Lize. Ze had een lange weg af moeten leggen om op 18 oktober 2017 geboren te worden. Ze had zo haar best gedaan om op 17 oktober 2017, de mooiste datum van het jaar, haar nieuwe huis te bereiken, maar de weg was te lang. Haar tussenstop duurde iets langer dan ze had gehoopt, maar op 19 oktober 2017 bereikt ze dan echt haar nieuwe thuis.

Het was overduidelijk dat er op haar komst was gerekend. Er stond een prachtig opgemaakt bedje in de vorm van een huisje klaar. De lange weg heeft Lize hongerig en dorstig gemaakt, ze besluit een beetje melk te drinken, ook al is ze eigenlijk te moe. Haar bedje roept...

Ze ziet een ladder naast haar bedje staan met een grafisch konijn dat op het punt staat te vertrekken naar de maan. Ze besluit op de rug van het konijn te klimmen en mee te reizen naar de maan. Ze is nieuwsgierig wat de maan haar zal brengen. Een wit, heerlijk zacht konijn strekt zijn gekke lange armen uit en kijkt Lize vragend, haast smekend aan. Dankzij zijn lange armen en benen kan Lize nog net zijn hand pakken en hem meenemen tijdens haar reis naar dromenland. 

Wanneer ze bijna bij dromenland arriveert hoort ze in de verte een muziekje. Het muziekje komt haar bekend voor en herinnert haar aan haar vorige (t)huis. Het muziekje voelt als een warme deken. Ze kijkt nog even achterom en ziet tussen haar prachtige wimpers door een Grote Haas met een klein Hazeltje in zijn armen. Grote Haas vertelt Hazeltje hoeveel hij van haar houdt en beweegt zijn hoofd langzaam heen en weer. De beweging in combinatie met het muziekje werken hypnotiserend en Lize valt in diepe slaap.

De avond valt, het wordt steeds donkerder. Lize was juist zo blij dat ze het licht heeft gezien. Het is net alsof iemand haar gedachten kan lezen en precies op het juiste moment verschijnt daar konijn Joseph die Lize van licht voorziet in de duisternis en verluistert haar in haar oor dat ze niet bang hoeft te zijn in het donker. 

Lize droomt rustig verder. Ze droomt over het gekke konijn dat ze aan het voeteneind van haar bedhuisje heeft zien staan. Het konijn dat eigenlijk een paard hoort te zijn. Ach wat maakt het ook uit denkt Lize. Misschien wilde het paard net als Lize graag een konijntje zijn en is ze na een transformatie opgenomen in de groep. Lize droomt over de avonturen die ze samen gaan beleven als ze groot genoeg is. Ze kan niet wachten! 

Lize wordt wakker van het geluid van stromend water. In haar vorige huis klonk het stromende water als tikken op het dak van haar huis. Een rustgevend geluid vond ze dat altijd. Lize wordt opgetild en krijgt hetzelfde adamskostuum aan als toen ze haar vorige huis verliet. Lize ziet een doorzichtige vloeistof onder zich, waar ze langzaam in wegzakt. Als ze haar ogen sluit, is het net alsof ze weer even in haar oude huis is. Ze geniet er zichtbaar van en haalt herinneringen op. De herinneringen verdwijnen abrupt wanneer ze uit het warme bad wordt opgetild. Brr, het is hier toch wel een stuk kouder merkt Lize op. Gelukkig wordt er iets zachts en warms om haar heen geslagen, een welkomscadeautje van de konijnen om Lize te vertellen dat ze meer dan welkom is. Lize kijkt in de spiegel en ziet dat ze is getransformeerd tot een van hen, Lize is het zevende konijn

Lize heeft nu al een wijze levensles geleerd... Het maakt niet uit of je armen en benen lang of kort zijn, of je van plastic bent of van tape bent aan elkaar geplakt, of je lekker zacht bent of juist hard, of je eigenlijk stiekem een haas of een klein meisje bent... Iedereen is welkom als je maar twee oren hebt. Hoe meer konijnen hoe meer vreugd. Lize krijgt vast snel meer konijnenvriendjes! *Inmiddels staat de teller op 13.

Shoppinglist (van links naar rechts):
1. Raad eens hoeveel ik van je hou-muziekdoos
2. Happy Horse
3. Jellycat
4. Knisperkonijn Bambino
5. Konijnknuffeldoekje H&M
6. Konijnrammelaar Huisje No. 56
7. Konijn van washi tape: eigen creatie
8. Konijnen badcape Elodie Details
9. Rammelaar Nijntje 
10. Nijntje met geluidmakende oren
11. Rocking Bunny: helaas niet meer leverbaar

12. Rose in April Joseph Bunny Lamp

Foto 4 en 7: Mirjam Hart - Een goed verhaal

 

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel