Vorige Artikel 122 van 129 Volgende

DIY: Origami dieren / geometrische figuren van washi tape

Deze week deelt Lianne hoe ze de muur van de slaapkamer van haar dochter Fem versierde met geometrische vormen en origami dieren van washi tape. Het was een flinke klus. In totaal heeft het maken van de origame dieren en geometrische figuren 12 uur tijd gekost en bijna 60 meter washi tape! De geometrische vormen passen erg mooi bij de monochrome driehoekjes naamposter en groeimeter poster van By Bineke, maar ook bij de monochrome geo naamposter en groeimeter poster

Benodigdheden DIY geometrical dieren met washi tape

  • Zwarte washitape (of indien gewenst een andere kleur)
  • Eén of meerdere afbeeldingen van origami dieren (of andere vormen)
  • Meetlint
  • Potlood

Tip: Zoek op Pinterest op geometric animal of origami figuren.

Beschrijving Do it yourself origami dieren met washi tape

  1. Druk het gewenste figuur af op A4 of A3 papier. Meet alle lijntjes van de afbeelding en noteer bij elk lijntje de lengte in mm. 
  2. Wil je de afbeelding groter op de muur dan op het papier, bepaal dan de schaal waarop je de afbeelding op de muur wilt. De giraffe hebben wij bijvoorbeeld 7x groter op de muur dan op het papier. De afmetingen die je dan genoteerd hebt doe je dan x 7. 
  3. Maak een kader waar de afbeelding in moet komen (zet bijvoorbeeld met potlood een paar streepjes op de muur of plak stukjes washi tape op de hoeken van het kader. Zo kun je, tijdens het plakken, steeds gemakkelijk de verhoudingen controleren.)
  4. Bepaal binnen het kader je startpunt. Bij de panda was het belangrijk dat het lijkt alsof hij op de piano ligt. Daarom hebben we bij de panda van beneden naar boven gewerkt. Bij de giraffe hebben we juist van boven naar beneden gewerkt omdat het bedje een deel van de benen bedekt. Mochten we niet helemaal goed uitkomen dan valt het daar het minste op.
  5. Nu ga je echt aan de slag! Knip steeds een stukje tape op de juiste lengte. Zie de afbeelding maar als één grote punttekening, waarbij je de stippen met een lijntje aan elkaar moet verbinden. Het grote voordeel van washi tape is dat wanneer je scheef plakt de tape makkelijk van de muur te verwijderen is en je foutjes dus makkelijk kunt herstellen. Wij zijn daarom gewoon begonnen, maar je kunt er ook voor kiezen om de afbeelding met potlood op de muur te tekenen.

Tip: Heb geduld en wees nauwkeurig. Het tapen is tijdrovend klusje. Je kunt het beste met z'n tweeën werken, de één knipt de tape op de juiste lengte en de ander plakt de tape op de muur. Neem af en toe afstand van je werk en houd in de gaten of je nog op de goede weg bent. 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss