Vorige Artikel 115 van 123 Volgende

DIY: geef je radiator in 5 minuten een andere look met de radiatorombouw van Sentimo

Ik ging op zoek naar een oplossing voor de radiator in de fotostudio van By Bineke. De fotostudio is prachtig geworden, maar de radiator was nog een doorn in het oog. De radiator is nog maar drie jaar oud en functioneert prima, daarom vind ik het zonde om in een designradiator te investeren. Op Instagram kwam ik Sentimo tegen, een bedrijf van Nederlandse bodem (altijd leuk!) gespecialiseerd in radiatorbekleding.

Voor ieder wat wils

Sentimo radiatorbekleding is beschikbaar voor bijna alle radiatoren (zowel paneelradiatoren en kolomradiatoren). Je kunt zelf bepalen welke delen van de radiator je wilt bedekken. Wil je alleen de radiator bedekken? Of ook de leidingen en de radiatorkraam? Het kan allemaal! De radiatorbekleding is beschikbaar in 17 verschillende kleuren. Ik koos voor dezelfde RAL kleur als de verf die ik voor de muren heb gebruikt, namelijk RAL 9010. Zo valt de radiator ‘weg’ in het geheel. Naast de kleur kun je ook kiezen of je een gladde radiatorombouw (Solid) of een radiatorombouw met een groef (Groove) wilt. Ik koos voor de solid versie. Door middel van de configurator op de website van Sentimo kun je stapsgewijs je eigen radiatorbekleding samenstellen. Aan de hand van de door jou opgegeven maten wordt het formaat van de radiatorombouw bepaald. De hoogte- en lengtemaat zullen groter zijn dan de gemeten maten. De dieptemaat wordt kleiner.

Volledig magnetisch

Wat ik ontzettend leuk én handig vind voor de showroom, is dat de radiatorbekleding van Sentimo volledig magnetisch is. Zo kan ik de radiator met behulp van een paar magneetjes leuk aankleden met kaarten en poster uit de webshop. 

Veiligheid voorop!

Ik vind de veiligheid van de kinderen die model staan voor de webshop erg belangrijk. Een radiator kan erg warm worden, waardoor kinderen zich makkelijk kunnen branden aan een radiator. Dit risico wil ik niet lopen, daarom heb ik gekozen voor de Sentimo Safety. De Sentimo Safety wordt veel gebruikt voor kinderdagverblijven, scholen en zorginstellingen. De Sentimo Safety radiatorbekleding wordt niet warmer dan 30 graden. Door middel van de isolatielaag aan de binnenzijde van de radiatorombouw en de afstand tussen de radiator en het voorpaneel van de radiatorombouw wordt de oppervlakte temperatuur sterk gereduceerd. Doordat de bovenkant en de onderkant van de radiatorombouw open zijn geeft de radiator genoeg warmte af om de showroom te verwarmen. Daarnaast heeft de Sentimo Safety net als de normale Sentimo afgeronde hoeken. 

Makkelijk te installeren 

Ondanks dat de radiatorombouw speciaal voor jou gemaakt wordt, wordt de radiatorombouw snel geleverd. Binnen drie weken heb je het DIY-pakket in huis. Het pakket bestaat uit een voorpaneel, twee zijpanelen, een lamellenrooster (bovenkant) en een set magneten. 

  1. Leg het voorpaneel op een vlakke ondergrond met de binnenkant naar boven. Bevestig nu eerst het lamellenrooster (bovenkant) aan het voorpaneel. Het lamellenrooster hebben aan een lange zijde een soort ‘tandjes’. Deze ‘tandjes’ schuif je onder het randje aan de bovenkant van het voorpaneel. 
  2. Bevestig de zijpanelen. Het lamellenrooster, die je in stap 1 aan het voorpaneel hebt bevestigd, hebben aan beide kanten ‘tandjes’. Klik het zijpaneel eerst op deze tandjes en plaats vervolgens de uitsparingen van het zijpaneel op de tanden van het voorpaneel. De tanden van het voorpaneel kun je nu naar binnen vouwen zodat het zijpaneel aan het voorpaneel een de lamellenrooster vastzit. Maak nu ook het andere zijpaneel vast. 
  3. Verwijder indien nodig de uitsparing voor de radiatorkraan.
  4. Plaats de meegeleverde magneten op de radiator. Zorg dat de magneten verspreid zitten over de gehele radiator.
  5. Plaats het paneel over de radiator.

Klik hier voor de montagevideo en de montagehandleiding op de website van Sentimo. 

De radiator is dankzij Sentimo radiatorbekleding niet langer een storend element in de fotostudio en daarnaast is de veiligheid van de kinderen die model staan ook nog eens vergroot. De installatie van de radiatorombouw was eenvoudig. In 5 minuten geef je je radiator een compleet ander uiterlijk zonder hak- en breekwerk en hulp van een installateur. Een kind kan de was doen!

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss