Vorige Artikel 61 van 70 Volgende

Een bolletjeskleed van Suhki: de finishing touch van de kinderkamer

In de fotostudio van By Bineke ligt een houten vloer die ik niet altijd even mooi vind uitkomen op foto’s. De foto’s worden door de houten vloer snel een beetje donker. Daarom ging ik op zoek naar een leuk kleed die het geheel iets ‘frisser’ zou maken. Toen ik op de website van Sukhi de bolletjeskleden tegen kwam was ik meteen verkocht! De bolletjeskleden zijn erg geschikt voor de kinderkamer of babykamer, ze zijn lekker zacht en hebben een speels karakter. Combineer een bolletjeskleed van Sukhi bijvoorbeeld met een zelfgemaakte viltbolletjesslinger in dezelfde kleuren als het kleed.

Stel je eigen bolletjeskleed samen

Het leuke is dat je de bolletjeskleden helemaal zelf kunt samenstellen, zodat het kleed perfect aansluit bij jouw interieur. Naast de afmeting kun je ook de vorm zelf bepalen: rond, vierkant of rechthoekig. Daarnaast is het mogelijk om zelf een patroon te kiezen en een kleurcombinatie te maken uit de bijna honderd beschikbare kleuren viltbolletjes.

De bolletjeskleden van Sukhi worden met de hand gemaakt in Nepal. Een bolletjeskleed bestaat uit honderden en soms wel duizenden viltbolletjes. Elk viltbolletje wordt met de hand gerold. Op de website van Sukhi kun je een filmpje bekijken hoe dit proces in zijn werk gaat.

Je vraagt je natuurlijk af hoe het mogelijk is, dat een kleed die aan de andere kant van de wereld speciaal voor jou wordt gemaakt, toch nog zo betaalbaar is? Sukhi werkt rechtstreeks met de mensen die de kleden maken, dus zonder tussenkomst van winkels of tussenpersonen. Daarnaast hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van opslagruimtes, doordat het kleed speciaal voor jou gemaakt wordt en rechtstreeks van de maker naar de klant wordt gestuurd.

Meer dan alleen bolletjeskleden

Naast bolletjeskleden verkoopt Sukhi ook patchwork kleden, Beni Ouarain kleden, vilten blaadjes kleden, wollen lus kleden en vervilte wollen draden kleden. Als je een kleed bij Sukhi koopt weet je zeker dat degene die het kleed gemaakt heeft er goed voor betaald heeft gekregen. Het loon dat de maker van het kleed krijgt, is wel twee tot drie keer hoger dan het lokale gemiddelde. Sukhi werkt met kleine ateliers waar de makers ook hun kinderen mee naar toe kunnen nemen of ze werken vanuit huis zodat ze ook voor hun gezin kunnen zorgen. Dat geeft een fijn gevoel!

De betekenis van Sukhi

Sukhi betekent in het Napelees ‘blij’. Dit was ook precies het gevoel wat ik kreeg toen ik het pakket van Sukhi open maakte. Honderden met de hand gevilte bolletjes vervaardigd tot een prachtig kleed. Bij het kleed zat een kaartje van degene die het kleed voor mij gemaakt heeft. Op de website van Sukhi kun je bekijken wie jouw kleed gemaakt heeft en je kunt de maker zelfs een mailtje sturen. Zo bijzonder om te weten wie het kleed ruim negenduizend kilometer hier vandaan speciaal voor mij gemaakt heeft. Na het afleggen van een lange reis krijgt dit kleed een prachtig plekje in de showroom van By Bineke.

image1.jpg

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss