Artikel 10 van 134

Brinckerduyn: vakantie zoals vakantie hoort te zijn!

Brinckerduyn: vakantie zoals vakantie hoort te zijn!

Lize heeft een aantal keer per jaar een margedag, een extra vrije dag buiten de schoolvakanties en feestdagen om. Vaak valt een margedag op maandag of vrijdag, een ideaal moment om een lang weekend weg te gaan. Afgelopen vrijdag stond er weer een margedag gepland. Een perfecte timing, want het was afgelopen weekend ook Vaderdag en wij geven elkaar al een aantal jaar geen (gekochte) cadeaus meer, maar een leuk uitje. 1+1=2: tijd voor een lang weekend weg! En oh, ik heb nu zo’n pareltje ontdekt: hier wil je echt naar toe als je (met kinderen!) een weekend of weekje wilt ontspannen.

Weekendje weg dichtbij huis

We hebben Lize donderdagmiddag van school gehaald en zijn direct doorgereden naar Brinckerduyn in Appelscha! Hier verbleven we vier nachten. Brinckerduyn ligt op slechts een dik half uur rijden vanaf Haren, maar toen we het park opreden waanden we ons direct op vakantie. Wij vinden het altijd heerlijk om vlakbij huis vakantiegevoel op te zoeken. De provincies Friesland / Drenthe lenen zich daar perfect voor. Doordat het maar een half uurtje rijden is kunnen we Lize en Pelle vanaf ons vakantieadres naar school en de crèche brengen maandagochtend, zo maken we optimaal gebruik van het weekend! En dit weekend bewijst maar weer: je hoeft niet ver van huis te zijn om vakantiegevoel te ervaren. Dit weekend was vakantie zoals vakantie hoort te zijn. 

Weekendje weg als Vaderdagcadeau 

Wij zijn al een tijdje gestopt met het kopen van een Vaderdagcadeau en Moederdagcadeau voor elkaar. De kinderen geven ons op deze dagen hun zelfgemaakte cadeautjes en wij verrassen elkaar met een uitje: samen mooie herinneringen maken!

Een weekendje Brinckerduyn was de perfecte verrassing voor Vaderdag. De huisjes op Brinckerduyn hebben namelijk allemaal een ‘The Bastard Kamado BBQ’ én de 6-persoonshuisjes zijn ook standaard uitgerust met een biertap. Laat Jasper’s hobby nou net barbecueën zijn! Daarnaast lust hij graag een biertje, dus toen ik dit tegenkwam was de keuze snel gemaakt. 

Huisje met privézwembad

Lize mag over een paar weken afzwemmen voor haar B diploma. Haar badmeester zegt altijd dat het ook belangrijk is om naast zwemles regelmatig te gaan zwemmen. Met volle agenda’s lukt dit helaas niet zo vaak als we zouden willen. 

Om Lize nog wat (zwem)meters te laten maken voor het afzwemmen koos ik voor een huisje met privé zwembad. Zo kon Lize 4 dagen zoveel zwemmen als ze wilde.Bij aankomst sprong ze direct in het zwembad en de eerste nacht stond ze om 02.40 uur naast ons bed of ze al bijna weer mocht zwemmen…  Ze bracht meer uren door in het water dan op het droge! En het is echt bizar hoeveel vrijer ze nog is geworden in de afgelopen dagen. Een echte aanrader dus als je kindje bezig is met zijn of haar zwemdiploma. 

Wij konden ondertussen lekker relaxen. Op het ruime terras staan heerlijke lounge meubelen met een grote parasol. Handig, want het was lekker zonnig afgelopen weekend en zo konden we ook de schaduw opzoeken.

Wij hadden geluk met het weer, maar ook als het weer wat minder zou zijn kun je heel goed dit huisje boeken. Het zwembad bij je huisje wordt namelijk het hele jaar door verwarmd (32 graden). Jasper en ik hebben zelfs een keer ’s avonds laat gezwommen en zijn daarna de sauna ingedoken die standaard bij elk huisje zit. Je kunt de sauna zowel als infrarood, Finse of als opgiet sauna gebruiken.

Keuze uit een 4- of 6-persoonshuisje

Bij het boeken van een huisje heb je de keuze uit 4- persoons of 6-persoonshuisjes. De 4-persoonshuisjes zijn gelijkvloers. De 6-persoonshuisjes hebben ook een bovenverdieping, boven vind je dan 2 slaapkamers en 1 beneden. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. Vooral bij Lize viel dit erg in de smaak: ze was helemaal trots op haar eigen badkamer. In een van de badkamers in het 6-persoons huisje zit ook een bad. In de 4-persoonshuisjes is geen bad aanwezig.

En een groot pluspunt: de bedden liggen heerlijk! Meestal vind ik onze bedden thuis lekkerder liggen dan op vakantie, maar de M-Line Boxspring bedden op Brinckerduyn zou ik zo zelf willen hebben. 

Tip: Heb je net als wij een kleintje die regelmatig tussen jullie in slaapt, neem dan een 2-persoons hoeslaken mee van huis. Dan ligt je kindje niet in een spleet! 

Aan alles is gedacht én meer

Comfort staat bovenaan mijn lijstje als ik een weekendje weg of vakantie boek en daarvoor ben je bij Brinckerduyn echt aan het goede adres. Denk aan een volledig uitgeruste keuken met alle luxe die je maar kunt bedenken: een Quooker, combi-oven, vaatwasser, Nespresso Vertuo en zelfs een wijnklimaatkast. Ideaal voor de gezellige quality-time avondjes als de kleintjes op bed liggen.

Ook vind ik het altijd heel fijn als er een wasmachine en droger aanwezig is, dan pak ik toch iets relaxter alle kleding in. Verder kun je het zo gek niet bedenken of het is aanwezig: van horren voor de ramen en deuren tot een bedieningspaneel voor alle lampen, airco (koeling & verwarming), slimme speakers en een oplaadpunt voor elektrische auto’s bij je huisje.

Hart van het park

Als je naar Brinckerduyn gaat, dan is een bezoekje aan het Brinckerduyn Clubhuis ook zeker de moeite waard. Het Clubhuis is het hart van het park. Hier kun je van alles lenen: van bordspelletjes en Jeu de Boules tot padel rackets, hockeysticks, loopfietsjes en een boogschietset. Maar je kunt er ook terecht voor een drankje en een lekkere snack bij je borrel. Bij het Clubhuis staan picknickbanken en hangmatten. Een fijne (ontmoetings)plek! 

Op het park vind je verder onder andere een klein en groot hockey- en voetbalveld, een jeu de boules baan en een padelbaan. Ook zijn er verschillende speeltoestellen op het park. Pelle was niet weg te slaan bij de waterpomp en de modderpoelen die hij met het water maakte. 

Tip: neem de skeelers of een stepje van je kindje mee naar Brinckerduyn, het park leent zich er perfect voor om rondom het clubhuis rondjes te crossen. Terwijl jij lekker in de hangmat ligt op aan een van de picknicktafels zit te borrelen.

Veel te beleven in de omgeving

Wij zijn veel bij het huisje gebleven, omdat het zwembad voor zoveel plezier zorgde bij de kindjes! Maar er is van alles te doen in de omgeving!

  • Duinen Zathe: Wij waren in eerste instantie van plan om ons bezoek aan Brinckerduyn te combineren met een bezoekje aan verkeers- en attractiepark Duinen Zathe, maar het weer was zo mooi dat wij heerlijk op Brinckerduyn zijn gebleven.  
  • Bosbergtoren: vanaf de Bosbergtoren heb je prachtig uitzicht over het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. De uitkijktoren is 33 meter hoog en staat op het hoogste punt van het Friese vasteland. Bij helder weer kun je zelfs in de verte de steden Leeuwarden, Assen, Groningen en Coevorden zien liggen.
  • Klimbos Appelscha: Voor mensen met iets grotere kinderen is Klimbos Appelscha een aanrader. Dit klimbos is geschikt voor iedereen vanaf 1.20 meter. Je vindt er diverse parcoursen en tokkelbanen, variërend van 2 meter tot wel 12 meter hoog. 
  • Eetcafé De Bosberg: Na het beklimmen van de Bosbergtoren of het klimmen in het Klimbos neem je zo plaats op het terras (of bij slecht weer binnen) bij Eetcafé De Bosberg. Ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen spelen in de omheinde speeltuin. Kinderen kunnen de speeltuin maar op één plek verlaten, via het terras. Ideaal voor kleine weglopertjes zoals Pelle. Er is voor ieder wat wils in de speeltuin: een klimtoren, glijbaan, klimnetten, een mini-klauterparcours, een dubbele wipkip en rekstokken. En super fijn, de vloer van de speeltuin is gemaakt van dempende rubberen vloermatten en vloertegels. 
  • Restaurant Family: Bij Family kun je de hele dag terecht. Van lunch en diner tot een lekkere kop koffie of een borrel. Neem plaats in het restaurant of haal een maaltijd af om op te eten in je vakantiehuisje op Brinckerduyn. 
  • Kale Duinen: dit uitgestrekt stuifzandgebied is echt uniek! Officieel heet dit gebied Het Aekingerzand, maar in de volksmond wordt het Kale Duinen genoemd. Je vindt er verschillende routes, zowel wandelroutes als fiets- en mountainbikeroutes. Vergeet ook vooral je telefoon of fotocamera niet, want in dit gebied maak je prachtige foto’s.
  • Bosbad: Het Bosbad in Appelscha is een verwarmd openluchtzwembad en super leuk om een dagje heen te gaan. Vooral een tip als je een huisje zonder zwembad geboekt hebt op Brinckerduyn. In het Bosbad vind je een grote familieglijbaan, duikplanken en in het ondiepe gedeelte een waterspeeltuin. Zijn de kids uitgezwommen? Op de zonnewijde vind je ook nog twee trampolines, een springkussen en een speeltoestel. Het zwembad is geopend van mei tot en met september. 
  • Buitencentrum Drents-Friese Wold: Brinckerduyn is omringd door prachtige bossen, stuifduinen en heidevelden. Wil je iets actiefs doen? Neem dan eens een kijkje bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer in Appelscha. Dit is het startpunt van veel excursies en wandel-, fiets- en ruiterroutes. Een van de routes die vanaf hier begint is het Blotevoetenpad Drents-Friese Wold. De naam zegt het al: op je blote voeten de natuur in! Super leuk om te doen met kindjes vanaf 4 jaar. Maar ze organiseren ook regelmatig andere activiteiten voor kinderen, denk aan picknicken in het bos en worteltrekken.

Brinckerduyn is ons zo goed bevallen, dat de volgende twee boekingen alweer zijn gedaan. We hebben nu al zin in de zomer en volgend voorjaar, want dan mogen we weer genieten van dit heerlijke park. Hopelijk met net zo’n lekker zonnetje als deze keer!

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss