Artikel 11 van 134

Cadeau ideeën: wat geef je een jongen die 2 jaar wordt?

Cadeau ideeën: wat geef je een jongen die 2 jaar wordt?

Hiep hiep hoera, Pelle is 2 jaar! Onze kleine dreumes is nu officieel een peuter. Ongelooflijk hoe snel die 2 jaar zijn gegaan. Omdat Pelle, Jasper en ik alle drie in mei jarig zijn, hebben we onze verjaardagen met vrienden en familie gevierd bij Beachclub Kaap Hoorn. We hebben een heerlijke dag gehad en Pelle is goed verwend met de leukste cadeaus! 

Verjaardagscadeau jongen 2 jaar

Er zijn veel cadeau ideeën wat je aan een jongen kunt geven die 2 jaar wordt. Op Instagram kreeg ik de vraag of ik mijn cadeautips voor een 2-jarige wilde delen. Vaak is het uitpakken van het cadeau al een feestje voor een kindje dat 2 jaar wordt. Heb jij geen idee wat je aan jouw jarige job kunt geven? Hieronder vind je ideeën voor een cadeau die je aan een jongen van 2 jaar kunt geven. Hopelijk kan ik je inspireren met deze cadeautips!

Cadeautips voor een 2-jarige

Het was even zoeken, maar ik ben helemaal enthousiast over het ‘hoofdcadeau’ dat we Pelle hebben gegeven voor zijn 2e verjaardag. We hebben ‘Leea’s Tower’ voor Pelle gekocht. Van speel- en activiteitentafel tot krukje of glijbaan: de Leea’s Tower is een meubelstuk dat je echt jarenlang dagelijks kunt gebruiken. In seconden bouw je de ‘toren’ weer om en je kunt de Leaa’s Tower zelfs nog uitbreiden met accessoires of borden. Zo zit de glijbaan er niet standaard bij inbegrepen, maar wij vonden het wel de moeite waard om deze er nog bij aan te schaffen. 

cadeautips tweede verjaardag jongen

We hebben de toren uitgebreid met een ‘Slide / Magnetic Blackboard XL’. Het woord zegt het al: naast glijbaan kun je dit bord ook als magnetisch bord gebruiken. Ideaal toch? Voor het magnetisch bord heeft Pelle er nog leuke VILAC magneten in de vorm van voertuigen cadeau bij gekregen. Eindeloos speelplezier!

Lekker veel naar buiten met het buitenspeelgoed

Pelle is in mei jarig, dit vind ik zo’n fijne tijd van het jaar. De deuren kunnen weer open, je kunt lekker veel vitamine D opdoen in de buitenlucht en de handschoenen, sjaals en mutsen kunnen weer even opgeborgen worden. Pelle is ook een jongen die graag buiten speelt! Hij is niet uit de zandbak weg te slaan en zodra het maar even kan is hij buiten te vinden. Is jouw jongen ook zo dol op buiten spelen? Dan heb je misschien wel iets aan onderstaande cadeau ideeën:

Mini Micro Step

Net als Lize kreeg ook Pelle de Mini Micro Step cadeau voor zijn 2e verjaardag. Lize heeft er jarenlang plezier van gehad en heeft er heel wat uurtjes mee door de buurt gecrost. Een step is ideaal als je langere stukken moet lopen of als je een dagje weggaat. Vaak komen ze met deze leeftijd in een fase dat ze niet meer in de kinderwagen of buggy willen zitten, maar het lopen eigenlijk ook nog net even teveel is. Een step is dan heel handig! 

BERG Kinderkruiwagen

We wonen tegenover een natuurspeeltuin met heel veel zand. Pelle kan zich uren in de zandbak vermaken, heerlijk! Zo leuk om te zien hoe die avontuurlijke fantasie van kinderen werkt. De BERG Kinderkruiwagen was dus ook wel een hele goede toevoeging aan de cadeau lijst van Pelle. Het fijne van deze kinderkruiwagen is dat hij compact en licht van gewicht is, maar er wel veel in vervoerd kan worden. Inmiddels is Pelle zijn kruiwagen al talloze keren gevuld met zand, schepjes, emmertjes en auto’s en heeft de kruiwagen er al heel wat meters opzitten. 

Voetbaldoeltjes

GOAL! Welke jongen houdt nu niet van voetbal? We krijgen vaak de vraag of Pelle vernoemd is naar de voetballer Graziano Pellè. Nu had dat goed gekund als ik zie hoe dol hij is op voetballen. Deze voetbaldoeltjes van EXIT zijn heel stevig en je kunt ze gemakkelijk inklappen. Ze blijven staan bij ieder doelpunt en doordat ze inklapbaar zijn neem je ze ook gemakkelijk mee naar het strand, een grasveld of de camping. 

Boeken: altijd een goed cadeau idee

Iedere avond voor het slapengaan lezen we de kinderen voor. Het is zo’n fijn moment en ook beide kindjes vinden het heerlijk om nog even te relaxen en te luisteren naar een leuk verhaal voor het slapen gaan. We hadden veel meisjes en unisex boeken in huis, hoogste tijd om onze boekencollectie uit te breiden met een paar echte stoere jongensboeken. Een boek is altijd een leuk cadeau voor een jongen die 2 jaar wordt! Deze boeken had ik op Pelle zijn verlanglijstje staan:

Educatief speelgoed

Educatief speelgoed helpt bij de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden, zoals de fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, taalontwikkeling en probleemoplossend vermogen. Kinderen houden ervan om nieuwe dingen te leren en educatief speelgoed is eigenlijk leuk voor kinderen van alle leeftijden. Het verschilt wel per leeftijd wat geschikt educatief speelgoed is. 

Voor een jongen die 2 jaar wordt is een Janod Magnetibook echt een hit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals dino’s, voertuigen of dieren. Maar ook voor oudere kinderen zijn er varianten met klok kijken of seizoenen. Met speelgoedmagneten kun je aan de binnenkant van de doos allerlei creaties maken. Ga je binnenkort op vliegvakantie? Dan is dit ook een ideaal cadeau om je kindje in het vliegtuig mee te vermaken. 

Verder heeft Pelle de Djeco puzzel duo bouwverkeer gekregen. Deze set bestaat uit 6 verschillende puzzels van twee stukjes. Ideaal voor de beginnende puzzelaars! Het leuke is dat deze puzzel van bouwwerktuigen bewegende onderdelen heeft. Er kan dus direct gespeeld worden met de zelfgemaakte puzzels. 

Duplo treinbaan

Als je deze nog niet op je verlanglijstje van je (bijna) 2-jarige peuter hebt staan, dan zou ik dat snel gaan doen. Deze Duplo elektrische trein is echt favoriet hier in huis! Pelle is dol op treinen. Hij kreeg dit cadeau als voor Sinterklaas (toen hij 1,5 jaar was), maar voor een jongen die 2 jaar wordt is dit echt zo’n leuke cadeautip. 

De set bestaat uit verschillende delen treinrails, een locomotief die echt rijdt en accessoires zoals een treinstation en een machinist. Iedere peuter kan de locomotief zelf bedienen. Je hoeft alleen maar zachtjes tegen de locomotief aan te duwen en de trein gaat al rijden. De trein kan worden gestopt door hem vast te pakken of van de rails af te tillen.

Inmiddels zijn er hier al vele treinsporen door het huis gelegd en heeft de trein al heel wat meters gemaakt. Met de bijgeleverde kleurgecodeerde actiestenen wordt het spelen nog leuker. De gekleurde actiestenen kun je op het spoor leggen en als de trein hier overheen rijdt gaat de trein toeteren, met lampen knipperen, tanken, van richting veranderen of stoppen. Je kunt de set nog uitbreiden met een treinbrug en extra rails.

Duplo is überhaupt erg leuk om cadeau te geven aan een jongen die 2 jaar wordt. Denk bijvoorbeeld aan:   

Lekker spetteren met badspeelgoed

In bad gaan is echt een feestje voor Pelle! Alles wat met water te maken heeft is hier favoriet, dus badspeelgoed mocht zeker niet ontbreken op zijn verlanglijstje. 

Met een waterbaan voor onder de douche of in bad kan hij zich lekker even vermaken terwijl ik zijn haartjes was. Zelfs voor grote zussen is dit erg leuk speelgoed ;). En heb je het badspeelgoed van Duplo al gezien? Deze drijvende dierentrein is makkelijk in elkaar te zetten voor peuters en zorgt voor heel wat badderpret. De badbootjes van Little Dutch zijn ook een leuk cadeau idee voor een jongen die 2 jaar wordt. De bootjes kun je vullen met water of schuim, op elkaar stapelen of door het hele bad laten drijven. Ook perfect om mee te nemen op vakantie! 

Pelle kan in ieder geval weer een jaartje vooruit met al zijn speelgoed! Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze cadeau ideeën. Alvast veel feestplezier!

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss