Artikel 18 van 134

Strandvibes: ons weekendje bij Zoomers aan Zee in Castricum

Strandvibes: ons weekendje bij Zoomers aan Zee in Castricum

Ooh dit plekje heeft ons hart echt veroverd: in de meivakantie verbleven wij een weekendje in het appartement van Zoomers aan Zee. Dit was de eerste keer dat we hier verbleven, maar zeker niet de laatste keer! 

Toen ik foto’s van ons weekendje deelde op Instagram ontplofte mijn inbox. Jullie hadden allemaal dezelfde vraag: “waar verblijven jullie?”. Ik snap helemaal dat jullie massaal die vraag stelden, want het was een fantastische plek. Een echte aanrader wat mij betreft. Speciaal voor jullie heb ik daarom een blog geschreven met alle ins & outs. 

Appartement Zoomers aan Zee

Zoomers aan Zee is een hotel, maar naast hotelkamers heeft het ook een appartement. Het appartement is perfect als je met kindjes een weekendje weg gaat. Het appartement is maar liefst 105 m2 en daarmee groot genoeg voor maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen. Het appartement heeft een supermooie ligging, het is namelijk volledig omringd door het Natura 2000 gebied. Een plek om helemaal tot rust te komen.

Het appartement heeft twee slaapkamer. In beide slaapkamers vind je 2 eenpersoons bedden, maar in een van de twee slaapkamers staat ook nog een stapbed. Lize vindt het altijd fantastisch om in een stapelbed te slapen en kiest uiteraard altijd voor het bovenste bed. Hopelijk slaapt Pelle slaapt de laatste tijd bij ons in bed, dit is de enige manier waarop we allemaal een beetje nachtrust krijigen. Tip: slaapt jouw kleine ook wel eens bij jullie in bed? Neem dan een tweepersoonshoeslaken mee en doen deze om de 2 eenpersoonsbedden. Dan kunnen de twee losse matrassen niet gaan schuiven. Hopelijk kunnen Lize en Pelle de volgende keer dat we bij Zoomers aan Zee verblijven samen in het stapelbed slapen!

Zoomers aan Zee Castricum

Zodra je het appartement binnenstapt word je verliefd op het interieur! De combinatie van de moderne uitstraling, de relaxte sfeer en de praktische details maakten dit appartement voor ons perfect! 

Campingpizza’s uit de pan

Een groot voordeel van het appartement vind ik dat er een volledig ingerichte keuken in zit: een ruime koelkast, een vriezer, een magnetron, een vaatwasser. Met kleine kinderen wil je niet voor alle maaltijden gebonden zijn aan de horeaca. Wij kwamen er alleen achter dat de keuken geen (combi)oven heeft. We hadden Lize beloofd om zelf pizza’s te maken, dus we moesten even improviseren. We maakten ‘Campingpizza van Libanees brood’. Libanees brood kan namelijk ook gewoon in de pan. We waren een beetje huiverig, maar de pizza’s waren super goed gelukt! 

Kleine wasjes, grote wasjes

Wat ik ook superfijn vond, is dat het appartement een wasmachine heeft. Helemaal met onze kleine smeerkees Pelle. Lize wilde nooit vies worden, zelfs op modderdag op de crèche presteerde Lize het om schoon terug te komen, maar Pelle daarentegen... Die vindt het heerlijk om vies te worden. Ik neem daarom altijd veel te veel spullen mee, want: wat als… Maar dat is hier niet nodig, want als er een ongelukje gebeurt gooi je het gewoon in de wasmachine. 

Afgesloten tuin

Het grootste voordeel aan het appartement vond ik de afgesloten tuin. Onze kleine Pelle is nogal een ondernemend type (lees: loopt continu weg). Als we in de tuin zaten hoefden we niet bang te zijn dat hij weg zou lopen. Hij kon niet verder dan het hekje bovenaan de trap waarmee je toegang hebt tot het appartement. Doordat de tuin zo groot was en de toegangstrap zich in de tuin bevindt, had Pelle toch het gevoel dat hij op ontdekkigstocht kon, maar konden wij genieten van een borrel zonder continue achter Pelle aan te moeten. 

Familiekamers: ideaal voor gezinnen

Jammer genoeg heeft Zoomers aan Zee maar één appartement. Is het appartement al bezet? Dan kun je ook gebruik maken van één van de familiekamers van Zoomers aan Zee. Een familiekamer bestaat uit twee duinkamers of twee strandplateau kamers die aan elkaar gekoppeld zijn tot 1 familiekamer door middel van een tussendeur. De familiekamers hebben ook allemaal een eigen terras of balkon. Ook beschikken ze over een kitchenette met koelkast. 

HKliving: items om verliefd op te worden

Hou jij van HKliving? Dan voel jij je helemaal thuis in Zoomers aan Zee! Het gehele interieur van het hotel is namelijk door HKliving verzorgd. Bij ons thuis vind je diverse items van HKliving, maar door onze overnachting bij Zoomers aan Zee heb ik wel weer wat items aan mijn wishlist toegevoegd. Zo was ik bijvoorbeeld op slag verliefd op de HKliving marmeren snijplank 50x40 cm. Deze staat op dit moment bovenaan mijn wishlist!

Breng HKliving naar huis met de strandwinkel

Wil je de sfeer van de hotelkamers en het appartement direct doorvoeren in je eigen huis? In het Strandhotel vind je een leuke strandwinkel waar je veel HKliving accessoires kunt kopen die je in de hotelkamers vindt. Naast producten van HKliving kun je hier ook verschillende strand accessoires kopen, zoals strandtassen, stranddekens, strandspeelgoed, vliegers en kleine souvenirs. 

Bij de strandwinkel vind je aan de buitenkant een loket waar je onder andere ijsjes, koffie to go en lekkere snacks kunt kopen. 

Het strand op loopafstand 

Zoomers aan Zee bevindt zich boven op de duin. Je hoeft alleen de duin over te lopen en je staat al met je voeten in het zand! Lize heeft eindeloos gevliegerd met de vlieger die we bij het strandwinkeltje scoorden. En als je buik begint te knorren of zin hebt in een drankje, dan hoef je het strand niet af. Onderaan de duin vind je namelijk vier strandtenten, twee aan je linkerhand en twee aan je rechterhand. Wij zijn alleen bij de twee strandtenten aan de rechterkant geweest: Zoomers en Deining

Strandpaviljoen Zoomers en Deining

Het zusje van Zoomers aan Zee: Strandpaviljoen Zoomers

De eerste strandtent aan je rechterhand is Strandpaviljoen Zoomers. Rustig borrelen of uit eten is soms een uitdaging met kinderen, maar hier niet! Zo fijn dat er ook aan de kindjes is gedacht. Binnen vind je een strandhuisje, compleet met keukentje en slaapkamer. En buiten hebben ze aan het strand picknickbanken en zitjes neergezet. Zo kunnen de kindjes lekker in het zand spelen, terwijl je zelf kunt genieten van een drankje en een hapje. Ook staat er een schommel. Deze was Lize's favoriet! Ook het zusje van Zoomers aan Zee is dus echt een aanrader om met je kinderen naartoe te gaan. 

Strandpaviljoen Deining

Naast Strandpaviljoen Zoomers vind je Strandpaviljoen Deining. Ook daar kun je met je voeten in het zand zitten terwijl de kinderen in het speelhuisje op het strand spelen. Is het slecht weer? Dan vermaken de kids zich prima in de speelhoek binnen.  

Wat is er in de omgeving te doen?

Op Instagram vroeg ik jullie om leuke tips in de omgeving. Ik kreeg veel leuke reacties binnen, die we een volgende keer zeker uit moeten proberen! Deze keer hebben we alleen maar genoten van de rust, het even niets te moeten en het strand. Hieronder vind je de meest genoemde en meest originele tips die ik binnenkreeg:

  • Veruit de meest genoemde tip is Het Ruiterhuys. Een plek waar iedereen welkom is: met of zonder kinderen, met of zonder dieren. In de gasterij kun je heerlijk eten en verder is er een speelweide, een kinderboerderij en de stallen waar je een kijkje kunt nemen. Na het bezoek wandel je zo de duinen in: je kunt je hier prima een hele ochtend of middag vermaken. 
  • Restaurant Johanna’s Hof: met een speeltuin, een dierenweide en een groot voetbalveld kun je hier goed met je kinderen terecht. Als je vanaf Johanna’s Hof het bos in loopt, vind je aan de rechterkant een speelbos. Lekker ravotten, hutten bouwen en genieten van de natuur.
  • Tegenover Johanna’s Hof vind je Bezoekerscentrum De Hoep. Hier leer je alles over het zuiveren van water en over de Noord-Hollandse duinen. Vanaf De Hoep loopt er ook een kabouterpad van 2 kilometer. Kinderen krijgen een routebeschrijving en een rugzak vol met opdrachten en materialen: een gezellig avontuur om samen met je kindjes te doen!
  • Ga eens korren met Gjalt! Korren is het voortslepen van een net, waarbij je onderweg van alles vindt en zo veel leert over het leven in de zee. Na het korren ga je samen de vondsten bekijken, superleuk voor jong en oud! 
  • Huis van Hilde: dit is een archeologisch museum dat in 2017 genomineerd is voor de European Museum of the Year Award. En terecht: er is altijd van alles te beleven! Speurtochten, een laboratorium en een interactieve zandbak: ga samen een ochtend of middag op ontdekking!
  • Bij Hof van Kijk-Uit kun je in het bos iets drinken of eten. Een boscafé en atelier met dagbesteding voor mensen met een beperking. 
  • Maak je verblijf bij Zoomers aan Zee nog gezelliger met een zelf samengesteld boeket. Pluk je eigen bloemen bij Pluktuin Bakkum: ga met een emmer en schaartje op pad en kom de mooiste bloemen tegen! In het appartement staat een lege vaas voor je klaar!
  • Een kinderboerderij is met kinderen altijd een goed idee! In de omgeving vind je Kinderboerderij ’t Dierenduintje: een knusse kinderboerderij met onder andere mini varkens, geiten, schapen, katten, kippen en een gezellige hond.
  • De Bakkumse Streekmarkt: alle gezellige marktkramen staan iedere woensdag klaar met allerlei biologische, verse en pure producten uit eigen streek. Heerlijk om in te slaan en van te genieten tijdens je verblijf bij Zoomers aan Zee. 
  • Bij het historische Landgoed Dijk & Duin kun je erg leuk wandelen. Je vindt rijksmonumenten, zoals ‘het witte kerkje’ en de ‘watertoren’. Daarnaast kun je in restaurant ‘De Oude Keuken’ terecht voor een lekker hapje en drankje. De fantastische bakker ‘Bak’m’ bakt heerlijk brood en taart om je vingers bij af te likken. En dit allemaal met natuurlijke, biologische en (zoveel mogelijk) lokale grondstoffen.
  • Hoe leuk: ga een dagdeel op pad met boswachter Evert Jan Woudsma. Met Evert Jan beleef je de natuur zoals je nog nooit hebt gedaan: perfect voor avontuurlijke kids. 
  • Vanaf de 7 meter hoge Uitkijktoren Papenberg kijk je helemaal over Castricum uit! Kijk je de andere kant op, dan zie je zelfs de duinen en de zee. 

Wij gaan zeker nog eens terug: er is echt van alles te beleven in de buurt van Zoomers aan Zee. Het strand, de natuur, het samenzijn: wij zijn helemaal opgeladen na een weekendje Noord-Holland. 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss