Artikel 45 van 134

Weekendje quality time in Natuurhuisje Sød op de Veluwe

Elk jaar vieren Jasper en ik ons jubileum met een weekendje weg. Normaal gesproken gaan we altijd met z’n tweetjes, maar door Pelle’s slaapgedrag zijn we de afgelopen twee jaar gezellig met z’n viertjes gegaan. Dit jaar gingen we een weekend naar Natuurhuisje Sød, een van de 12 design natuurhuisjes van NOMA Veluwe. We zaten in een práchtig huisje dat heel sfeervol is ingericht met mooie Scandinavische details. En ondanks dat het midden februari was, genoten we van een fijn zonnetje. De Veluwe is een heerlijke plek om een weekend naartoe te gaan, er is van alles te beleven en te doen. We komen er vast en zeker nog een keertje terug!

Natuurhuisje Sød: op slag verliefd

Ik heb een zwak voor mooi ingerichte vakantiehuisjes en hotelkamers, hier in Epe troffen we echt een pareltje. NOMA Veluwe bestaat uit twaalf enthousiaste koppels die allemaal hun eigen design natuurhuisje hebben ingericht. De twaalf huisjes staan op Recreatiepark De Veldkamp. Dit is een rustig vakantiepark in Epe, een leuk plaatsje in het noordoostelijke deel van de Veluwe.

Alle natuurhuisjes van NOMA Veluwe zijn ingericht met veel liefde & aandacht voor details en design. En dat merk je direct bij binnenkomst! Het huisje is niet alleen prachtig ingericht, er is ook aan alles gedacht om je helemaal welkom te voelen. Van opgemaakte bedden tot een welkomstpakketje met alle basisvoorraad, zoals koffie, thee, olie, peper, zout, etc. 

Wij verbleven in Natuurhuisje Sød. Dit huisje staat midden in de bossen, een heerlijke plek om er even tussenuit te zijn en tot rust te komen. Wij vonden het een groot voordeel dat er een kinderkamer in dit huisje zit met veel speelmogelijkheden. Daarnaast is de tuin helemaal afgesloten, ideaal met onze kleine wegloper.. ;)

Vrijdag: Here we go!

Vrijdag vertrokken we rond Pelle’s middagslaapje richting Epe zodat Pelle in de auto zijn middagslaapje kon doen. Ongeveer anderhalf uur later arriveren we bij Recreatiepark de Veldkamp en kunnen we inchecken. Wauw, wat een fijne binnenkomst in ons huisje. Alles ziet er supermooi en verzorgd uit, we hebben er helemaal zin in!

Nadat we gesetteld zijn vertrekken we richting het centrum van Epe voor een vrijdagmiddagborrel bij Grandcafé Cornelis. Lize zit heerlijk aan tafel te tekenen en Pelle kunnen we aan tafel houden met behulp van een filmpje. Na twee drankjes is het gedaan met de rust en wil Pelle alleen nog maar rondjes door het café rennen. We besluiten de borrel 'thuis' voort te zetten. Grappig, het huisje voelt nu al een beetje als thuis. 

Epe heeft een heel gezellig centrum. Je kunt er terecht voor je dagelijkse benodigdheden, maar het heeft ook verrassend leuke winkeltjes waar je urenlang kunt struinen. Het winkeltje Markt is echt een aanrader! We komen langs Keurslager Horst (een goede en mooie slager!) en besluiten hier een borrelplankje voor zaterdag samen te stellen. We doen nog wat boodschappen en vertrekken weer richting ons huisje. 

Zaterdag: uitrazen bij De Koperen Ezel

Wat een fijne plek om wakker te worden. We ontbijten in ons huisje en moeten noodgedwongen naar Nunspeet. Ik ben namelijk medicijnen vergeten mee te nemen. Gelukkig is de apotheek in Nunspeet geopend en kunnen we de medicijnen daar ophalen. Ik zag ons al anderhalf uur heen en anderhalf uur terugrijden naar Haren. We wilden ons bezoekje aan Nunspeet combineren met een bezoekje aan Pannenkoekenhuis De Boskabouter. De Boskabouter is gezellig opgezet en heeft genoeg te spelen voor kinderen. Zo kunnen de kinderen rondjes rijden op de skelterbaan, knuffelen met de dieren of zich lekker uitleven op de speelweide. Maar door wegwerkzaamheden en de vele eenrichtingswegen lukte het ons maar niet om aan de andere kant van het spoor te komen. We besluiten terug te rijden naar Epe om naar De Koperen Ezel te gaan.

De Koperen Ezel was een van de meest genoemde tips toen ik een oproepje op Instagram plaatste of jullie tips hadden voor Epe. Op het eerste oog ziet het er een beetje verouderd uit, maar het is allemaal wel netjes. De Koperen Ezel is een kinderboerderij met speeltuin. Op de kinderboerderij zijn veel dieren te vinden. Uiteraard ezels, maar ook schotse hooglanders, alpaca's, een dromedaris, geitjes, pauwen en zo kan ik nog wel even door gaan. Naast de dieren is kunnen de kinderen er ook volop spelen. Er verschillende speeltoestellen, een kabelbaan, een skelterbaan en een mini ‘donkey town’ binnen. Genoeg plekken voor de kinderen om even lekker uit te razen!

We lunchen hier en gaan daarna weer naar ons huisje voor Pelle’s middagslaapje. Na Pelle’s middagslaap blijven we bij het huisje en doen we even een rondje op het park. De Veldkamp is een recreatiepark met weinig faciliteiten, maar er is een leuke speeltuin. Nadat de kinderen heerlijk in de speeltuin hebben gespeeld, gaan we lekker borrelen in ons huisje. 

Zondag: de Zwijnenroute 

Zondagochtend vertrekken we richting Restaurant De Ossenstal. We drinken een kopje koffie/thee op het terras terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Vanaf De Ossenstal kun je verschillende wandelroutes lopen, waaronder drie ‘Kinderbelevingspaden’: de Zwijnenroute, het Hertenpad en de Vogelroute. Voor een paar euro kun je bij de Ossenstal een belevingspakket kopen met een route- en opdrachtenboekje, een verrekijker en een vergrootglas. Wij kiezen voor de zwijntjes route. We moeten de zwijnenbordjes in de bomen volgen, waarschijnlijk hebben we er eentje gemist, want uiteindelijk komen we uit bij de uitkijktoren de Haelberg. Geen straf, want de uitkijktoren staat hoog op de Healberg en vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het natuurgebied Eperholt. De Uitkijktoren De Haelberg is een uitstekende plek om wild te spotten op de Veluwe, helaas hebben wij geen wilde zwijnen gespot. Wel heel veel omgeploegde grond, een pluk zwijnenhaar en zwijnenpoep.

We lopen dezelfde weg weer terug. De kinderen spelen nog even in de speeltuin bij de Ossenstal en we sluiten de ochtend af met een lunch bij De Ossenstal. Lize heeft een leuke inkleurbare pannenkoek. Na de lunch gaan we weer naar ons huisje voor Pelle’s middagslaapje.

We reden op de terugweg langs Brasserie Floor, dit ziet er ook erg leuk uit en had ik ook als tip van jullie gekregen! Brasserie Floor ligt aan de rand van het Veluwse Epe en is een eigentijdse loungespot waar je terecht kunt voor een lunch, diner, een picknick of high tea. Het is een prachtige plek in het bos waar je heerlijk kunt genieten en relaxen. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu, Floor & Floris. Ook worden er voor kinderen leuke activiteiten georganiseerd, zoals marshmallows roosteren boven een vuurtje.

Tegenover Brasserie Floor zit de Hertenkamp in Epe, waar je herten en pauwen kunt bewonderen en voeren. Leuk om te combineren! Daarnaast is Floor net als De Ossenstal een startpunt van een van de kinderbelevingspaden ‘t Eperholt. Als we nog eens in Epe komen, dan moeten we hier zeker een keertje naartoe. 

Maandag: helaas alweer de laatste dag

Het is onze laatste keer wakker worden op deze mooie plek. Om 10.00 uur moeten we uitchecken. We pakken onze spullen en besluiten nog naar het Vlonderpad te wandelen. Dit ligt op 10 minuten lopen vanaf het huisje, op Landgoed Tongeren. De weg vinden was dit weekend niet onze sterkste kant, want we kunnen het Vlonderpad niet vinden. Aangezien we om 10.00 uur moeten uitchecken besluiten we terug te gaan. Het wordt anders wel heel krap. We komen vast nog een keer terug op deze mooie plek en het Vlonderpad staat dan zeker op ons lijstje.

Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is in Epe en omgeving? Check het via dit handige magazine van NOMA Veluwe. 

 

 

 

 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss