Vorige Artikel 54 van 129 Volgende

Een meisjeskamer en jongenskamer in één in deze gedeelde kinderkamer | Binnenkijken

Een gedeelde kinderkamer waar een broer en zus die 5 jaar schelen zich allebei thuis voelen… Klinkt als een uitdaging, vind je ook niet? Nicola ging de uitdaging aan en maakte deze fantastische kinderkamer voor haar dochter Neve (8) en haar zoon Rhys (3). Nicola heeft een combinatie gemaakt van een meisjeskamer en een jongenskamer, waar ze allebei echt hun eigen plekje hebben. Nieuwsgierig hoe ze dit gedaan heeft? Lees dan snel verder!

Behang als uitgangspunt

Toen het plan voor een gedeelde kinderkamer ontstond had dochter Neve één voorwaarde: ze wilde roze op de kamer. Aan deze wens wilde Nicola gehoor geven, zonder haar zoon Rhys uit het oog te verliezen. Daarom moest de kleur blauw de tegenhanger worden. De kleuren roze én blauw samen op een kinderkamer, niet de meest voordehand liggende kleurcombinatie. In het prachtige Savuti behang van Cole & Son kwamen de kleuren roze en blauw samen en werd daarmee het uitgangspunt van de gedeelde kinderkamer. Het behang is geïnspireerd op het Savuti Nationaal Park in Botswana, Afrika. De bavianen, kameleons en verschillende vogelsoorten bewegen zich voort tussen de koraalbomen. Dit behang hangt op het muurtje direct bij binnenkomst in de kinderkamer, hierdoor waan je je direct in Afrika. 

Eigen plek in een gedeelde kinderkamer

Nicola wilde de kinderkamer op een bepaalde manier in tweeën delen, zodat beide kinderen toch allebei een eigen plek hebben. Vooral voor Neve belangrijk, aangezien zij al 6 jaar was toen ze een kamer met Rhys ging delen. Zo is het idee voor Neve haar bed ontstaan, haar bed is echt haar eigen ‘huisje’ in de kinderkamer.  Door de spijlen van het ‘dak’ van het bed, komt er nog genoeg daglicht aan Neve haar kant van de kamer. Iets wat Nicola heel belangrijk vond, omdat aan Neve haar kant geen raam zit. Onder haar bed heeft Neve voldoende opbergruimte voor haar kleding en speelgoed. Neve haar bed is één van de eyecatchers van de kamer geworden. Woodchuck heeft dit prachtige bed speciaal voor Neve gemaakt. 

Roze én blauw 

Aan ‘Neve’s kant’ verfden we een hoek met de kleur Calamine (230) van Farrow and Ball. De grijsblauwe ondertoon zorgt ervoor dat de kleur niet te suikerachtig en roze wordt. Perfect voor de kinderkamer van Neve en Rhys. Leuk weetje: deze kleur is vernoemd naar de lotion die vaak gebruikt wordt om brandnetel plekken en uitslag te verzachten. 

Aan ‘Rhys’ kant’ van de kamer maakten we aan twee kanten een lambrisering met de kleur Oval Room Blue (85) van Farrow and Ball. Een tijdloze blauwe kleur die perfect past bij het Savuti behang. Ook de YVAR kast van IKEA verfden we in dezelfde kleur en wordt daardoor onderdeel van de lambrisering.  

Eenheid creëren door kleur en materiaalkeuze

Niet alleen doordat de gebruikte kleuren terugkomen in het behang is er eenheid in de gedeelde kinderkamer gecreëerd. Ook door gebruik te maken van dezelfde materialen. De beide bedden, de houten naam als naambordje op de deur van By Bineke, de gym hook van HAY, het poppenhuis van Ferm Living en de houten hanger boven de IVAR kast, zijn allemaal gemaakt van hetzelfde blanke hout. Daarnaast is rotan een materiaal dat op verschillende plaatsen in de kamer terugkomt… Het rotan spiegeltje aan de wand en de verschillende rotan manden. 

 

Nicola laat met deze kinderkamer zien dat het altijd mogelijk is om een gedeelde kinderkamer te maken waar beide kinderen zich thuis voelen en ieder zijn/haar eigen plekje hebben, ongeacht geslacht en leeftijdsverschil. Ben jij net zo enthousiast als ik over deze gedeelde kinderkamer? En wil je meer zien van Nicola? Volg haar dan op Instagram via @nic.in.leiden Op haar Instagram kun je ook vinden waar alle spulletjes gekocht zijn, deze zijn getagd in de foto’s op haar Instagram feed. 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss