Vorige Artikel 66 van 130 Volgende

Onze zoektocht naar de ideale box

Je hebt heel wat spullen nodig als je een baby krijgt. Een van die dingen die op menig babyuitzetlijst staat is een box. De keuze in babyboxen is enorm, ze zijn er in alle soorten en maten. Wij hebben er een hele zoektocht van gemaakt. Ben je benieuwd waar wij op hebben gelet bij het aanschaffen van een box en waar de keuze uiteindelijk op is gevallen? Lees dan vooral even verder.

Een box voor je baby is voor veel ouders een onmisbaar item in de woonkamer. Niet alleen is het voor je baby een veilig en afgebakend plekje om een dutje te doen en te spelen, jij hebt je handen vrij om klusjes te doen in huis of om even rustig op de bank een kopje thee te drinken met een leuk tijdschrift (ja, ook dat is erg belangrijk). Daarbij leek het mij erg fijn om Pelle af en toe in de box te kunnen leggen, zodat Lize vrij kan spelen in de woonkamer met haar (niet allemaal babyproof) speelgoed.

Boxen in verschillende vormen, stijlen en kleuren – wat past bij ons interieur?

De vierkante en/of rechthoekige box kennen we ongetwijfeld allemaal. Maar tegenwoordig zijn boxen verkrijgbaar in verschillende soorten stijlen, kleuren, maten en vormen. Zo is er altijd wel eentje te vinden die past in jouw woonkamer en interieur.

Natuurlijk moest de box voor Pelle voor ons ook aan bepaalde wensen voldoen, maar over een aantal dingen twijfelde ik… Moest het een ronde of een vierkante box worden? En de kleur, zwart of een hout look? Een tijdje geleden vroeg ik jullie om je mening. Ik deelde een foto van de plek waar de box moest komen te staan met een aantal foto's van boxen.

Ik stelde de vraag: ‘Wat vinden jullie het mooiste in onze woonkamer passen?’ Jullie reageerden massaal! Stiekem had ik zelf al een voorkeur en deze voorkeur werd door jullie bevestigd! De ronde, zwarte box kwam als winnaar uit de bus! Een fijne bevestiging. Dit exemplaar past perfect in ons interieur, want hier komt veel ronde vormen en zwarte details in terug.

Box Rondo Bopita – de keus is gemaakt!

Nu ik wist waar ik naar op zoek was, kon de zoektocht echt beginnen. Al gauw viel mijn oog op de ronde box van Bopita, een Nederlands merk van eigentijdse baby- en kindermeubelen. Toen Lize klein was viel onze keuze ook op dit merk. Toen kozen we voor de babybox Lynn. Deze had een Scandinavische uitstraling door de combinatie van wit met blank hout en de subtiele schuine poten. Deze is destijds zo goed bevallen dat Bopita ons weer een goede keus leek.

Deze ronde box van Bopita, genaamd ‘Rondo’, is beschikbaar in verschillende kleuren: Mat zwart, Deep Grey, Wit, Naturel en een combinatie van Wit/Naturel. Wij kozen voor de mat zwarte versie. De lak van de box is op waterbasis en dus milieu- en kindvriendelijk. Super fijn!

Net als de meeste boxen is de bodem van de Rondo in 2 standen verstelbaar. In het begin, na de geboorte van je baby, zet je de bodem op de hoogste stand. In de eerste maanden dient de box veelal als slaapplek voor je baby en vanaf een maand of drie vooral als speelplek. Let er trouwens op dat wanneer je kindje zich gaat optrekken aan de spijlen en/of wil gaan staan, je de bodem op de laagste stand zet. Zo blijft het een veilige plek om te spelen zonder dat je ontdekkende kind er zelf uit klimt/valt.

De Rondo box heeft een diameter van 102 centimeter (binnenmaat 95 centimeter). Houd er bij een ronde vorm rekening mee dat het meer ruimte inneemt dan een vierkante- of rechthoekige box. Een vierkante- of rechthoekige zet je makkelijker tegen de muur of in een hoek. 

Box op wielen – ideaal!

Een van mijn wensen in de zoektocht naar de perfecte box, was dat de box op wielen zou staan in plaats van op vaste pootjes. Het leek mij handig om de box gemakkelijk te kunnen verplaatsen en bij mooi weer zelfs naar buiten te kunnen rollen. Helaas werkte de zomer dit jaar niet echt mee ;-). Onder een box verzamelt zich redelijk snel stof, een fijne bijkomstigheid aan een box op wielen is dat je de box zo aan de kant rolt wanneer er een stofzuiger of een dweil door de kamer gaat. Maar bij de box Rondo worden ook pootjes geleverd, mocht je dat fijner vinden. 

Boxmatras of boxkleed?

Je kunt bij de box Rondo een boxmatras of  boxkleed bestellen. Als je van plan bent om je kindje regelmatig in de box te laten slapen, dan is een boxmatras een goede keuze. Een boxmatras is dikker dan een boxkleed. Als je je kindje alleen in de box legt om te spelen dan is een boxkleed voldoende. Bopita heeft zowel een boxmatras als meerdere boxkleden in het assortiment die perfect in de box Rondo passen. Maar ook online zijn er veel verschillende boxkleden te vinden, je kunt ze zelfs helemaal op maat laten maken in een door jouw uitgekozen stofje. 

Wij zijn super blij met de Rondo box van Bopita! Handig en ook nog eens een mooie eyecatcher in onze woonkamer dat perfect aansluit op het interieur. In de blog ‘Ons droominterieur in één dag’ vertel ik over ons avontuur met interieurvormgever Adrianne van Dijken en hoe we tot onze inrichting zijn gekomen.

Ik hoop je met deze blog geïnspireerd te hebben en wens je veel succes met het uitzoeken van jullie ideale box!

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss