Vorige Artikel 82 van 129 Volgende

Ons droominterieur in één dag!

Zes jaar geleden kochten we ons eerste huis, een nieuwbouwwoning. Een huis dat we volledig naar ons smaak konden inrichten, want zowel de vloeren als de muren waren nog niet afgewerkt. We hebben de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier in dit huis gewoond, maar qua inrichting ben ik altijd onrustig geweest. In de afgelopen zes jaar hebben aardig wat spullen de revue gepasseerd... Twee banken, drie eettafels met stoelen, twee tv-meubels, twee salontafels en dan hebben we het nog niet eens over de accessoires in alle kleuren en maten. 

Toen we een nieuw huis kochten, besloot ik dat ik het dit keer anders aan wilde pakken. Ik wilde weloverwogen keuzes maken, geen spullen kopen waar ik over een jaar weer zat van ben. Proberen om, in ieder geval de basis, niet trendgevoelig te laten zijn. Ik wil een huis met een weldoordachte indeling waarbij aan ons alle drie gedacht is, waar we ons direct thuis voelen en waar we als gezin tot rust kunnen komen. Een sfeervol, tijdloos interieur, dat klopt tot in detail, volledig naar onze smaak in plaats van naar de trends van nu.

Ik volg Studio Adrianne van Dijken al langere tijd op Instagram en heb al zoveel prachtige interieurontwerpen voorbij zien komen. Ik besloot Adrianne te vragen om mij te helpen bij de inrichting van ons nieuwe huis. Elk interieuradvies van Studio Adrianne van Dijken begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Adrianne en ik spraken af bij het Student Hotel in Groningen.  

Tijdens de lunch bekeken we ons toekomstige huis op Funda en bespraken we onze stijl en wensen. We kwamen erachter dat een volledig interieuradvies van interieurontwerp tot realisatie voor ons niet nodig is. Het huis dat we gekocht hebben is nog geen drie jaar oud en heeft een goede basis. In principe zouden we er zo in kunnen, maar we vinden het belangrijk om het huis eigen te maken met de basis die er ligt. Adrianne stelt voor om het traject ‘Jouw droominterieur in één dag’ te doen. Ik ben gelijk enthousiast, twee dagdelen bij Studio Adrianne van Dijken op kantoor werken aan ons droominterieur.  

Tijdens het eerste dagdeel werd ik in de studio van Adrianne van Dijken aan het ‘werk’ gezet om onze stijl en de sfeer waar we van houden inzichtelijk te maken. Terwijl ik door de woonbladen bladerde en uitscheurde wat ik mooi vond, maakte Adrianne een 3D-tekening van onze keuken en woonkamer. Toen de 3D-tekening klaar was, hebben we samen een moodboard gemaakt van de door mij uitgezochte plaatjes. De stijl en sfeer was eigenlijk heel duidelijk en precies zoals ik het van tevoren omschreven had. We houden van lichte kleuren en natuurlijke materialen: eikenhout, beton gecombineerd met een beetje zwart staal. Adrianne omschrijft onze stijl als Scandinavisch met een klein beetje een beach look. 

Nu de stijl en sfeer duidelijk waren, konden we aan de slag met de indeling van onze woonkamer en keuken. Als je niet de eerste bewoner bent van een huis, is het verleidelijk om dezelfde indeling over te nemen. Adrianne laat op de 3D-tekening zien dat de ruimte ook op andere manieren ingedeeld kan worden en we kiezen voor een andere indeling dan de indeling van de huidige bewoners. Na het eerste dagdeel ligt er een stijlplan voor ons nieuwe interieur en is de indeling van onze woonkamer en keuken in de basis klaar.  

Tijdens het tweede dagdeel hebben we de indeling van onze keuken en woonkamer tot in detail uitgewerkt. We hebben meubels uitgezocht die passen binnen het ontwerp en bij het stijlplan, maatwerk meubels ontwerpen, een verlichtingsplan gemaakt en zijn op zoek gegaan naar accessoires. Alle spullen die we hebben uitgezocht heeft Adrianne in het 3D-model geplaats, superleuk om op deze manier te zien hoe ons huis er ongeveer uit komt te zien.  

Na twee middagen bij Studio Adrianne van Dijken ben ik naar huis gegaan met een compleet interieurplan voor onze toekomstige woonkamer en keuken. Voordat ik bij Adrianne geweest was, had ik op de gok al wat spulletjes voor ons nieuwe huis gekocht. Van een aantal spullen weet ik nu dat ze niet in ons nieuwe huis passen. Zo zonde. Dankzij het traject ‘Jouw droominterieur in één dag’ van Studio Adrianne van Dijken hoef ik nu geen miskopen meer te begaan. Ik weet nu precies hoe we ons droominterieur kunnen realiseren en kan direct aan de slag. De eerste spulletjes zijn dan ook al besteld!

Wil jij nou ook een droominterieur in één dag? Klik dan hier om naar de website van Studio Adrianne van Dijken te gaan, ze heeft namelijk een hele leuke tijdelijke zomeractie! Vergeet niet Adrianne van Dijken te volgen op Instagram voor interieurinspiratie! Ben je nieuwsgierig naar ons droominterieur? Hou mijn Instagram in de gaten, binnenkort laat ik meer zien van de indeling, sfeer, stijl en welke items we gaan kopen. 

Fotografie door Marga de Groot-Kuiper van Muruelle Oldenburger Beauty & Photography 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss