Vorige Artikel 38 van 86 Volgende

Moodboard, kleuren en materialen

Ik begon mijn traject ‘Jouw droominterieur in één dag’ bij Studio Adrianne van Dijken met het maken van een moodboard. Erg leuk om te doen, heerlijk in woontijdschriften bladeren en uitscheuren wat je mooi vindt. Of eigenlijk… heb ik juist geprobeerd om niet alles uit te scheuren wat ik mooi vind, want ik vind heel veel dingen en verschillende stijlen mooi, maar ik heb me telkens afgevraagd vind ik het mooi voor ons.

Scandinavische interieur met beachlook

Het moodboard dat ontstond door de door mij uitgescheurde plaatjes, kwam eigenlijk precies overeen met wat ik Adrianne vertelde tijdens ons kennismakingsgesprek. Lichte kleuren gecombineerd met natuurlijke materialen: eikenhout, beton en zwart staal. Adrianne omschrijft onze stijl als een moderne strandsfeer met een Scandinavische rust. 

Tweede kans

Voordat we begonnen met het uitzoeken van nieuwe spullen, vroeg Adrianne mij welke spullen uit onze huidige inrichting terug moesten komen in onze nieuwe inrichting. Een aantal jaar geleden hebben wij The Vibe hangstoel van Moodadventures gekocht. Ook al zitten wij niet heel vaak in deze stoel, ik vind het nog steeds een leuk item in huis. Daarom zou het leuk zijn als hij een plekje krijgt in het interieurontwerp. Daarnaast hebben we vorig jaar een nieuwe eethoek van HAY gekocht. Een eettafel (de CPH30) heeft een gebroken wit linoleum blad met mat gelakte eikenhouten poten en de bekende About a Chair stoelen. We hebben stoelen in vier verschillende kleuren concrete grey, soft black, cream white en dusty green. We zijn nog steeds ontzettend blij met de eethoek, dus deze moet sowieso een plekje krijgen in ons nieuwe huis. Daarnaast hebben we twee About a Stool barkukken in cream white en een Stokke Steps stoel voor Lize bij het barretje in onze huidige keuken. Mocht er in het interieurontwerp plek zijn voor een bar in de keuken, wat wel een wens van ons is, dan nemen we deze ook graag mee. Verder zijn er eigenlijk weinig spullen waar we dusdanig aan ‘gehecht’ zijn, dat ze mee moeten verhuizen.  

Kleuren en materialen

Nadat we een moodboard gemaakt hadden, zijn Adrianne en ik aan de slag gegaan met kleuren en materialen. Zo handig om stalen van verschillende producten bij elkaar te leggen en te zien of het ‘werkt’. Omdat we aangegeven hadden dat we de eethoek van HAY graag mee wilden nemen naar ons nieuwe huis, hadden we de vier kleuren van onze HAY stoelen erbij gepakt. Toch klopte er iets niet aan het pallet van kleuren en materialen wat ontstond. Pas toen we de kleur dusty green weghaalden en vervingen voor de staal khaki van de HAY About a Chair stoelen, viel alles op zijn plaats. Er gaan dus drie van de vier eetkamerstoelen mee naar het nieuwe huis en kopen een nieuwe eetkamerstoel. 

Eyecatcher van Kek Amsterdam

Om het interieur wat extra karakter te geven, willen we nog graag een echte eyecatcher toevoegen. Adrianne stelde voor om het Engraved Flowers fotobehang van KEK Amsterdam te gebruiken. Het was lastig kiezen uit de verschillende pentekeningen van bloemen die door verschillende kunstenaars in de Gouden Eeuw gemaakt zijn. Dit behang is een echte eyecatcher, maar door de fijne lijnen zijn zwartwittekeningen van bloemen toch ook heel subtiel. Dit fotobehang van KEK Amsterdam past perfect in een Scandanavisch interieur. Toen we een staal van dit behang bij de andere stalen neerlegden klopte het plaatje meteen. 

IMG_4011.jpg

Jouw droominterieur in één dag

Wil jij nou ook een droominterieur in één dag? Klik dan hier om naar de website van Studio Adrianne van Dijken te gaan, ze heeft namelijk een hele leuke tijdelijke zomeractie! Vergeet niet Adrianne van Dijken te volgen op Instagram voor interieurinspiratie! Ben je nieuwsgierig naar ons droominterieur? Hou mijn Instagram in de gaten, binnenkort laat ik meer zien van de indeling, sfeer, stijl en welke items we gaan kopen. 

Fotografie door Marga de Groot-Kuiper van Muruelle Oldenburger Beauty & Photography 

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss