Vorige Artikel 77 van 129 Volgende

De styling van een dressoir

Ik ben dol op woonaccessoires, maar sinds Lize kan kruipen is het aantal woonaccessoires in huis behoorlijk afgenomen. Lize’s grijpgrage handjes vonden het moeilijk om van al dat moois af te blijven. In het interieurontwerp dat ik samen met Adrianne van Dijken gemaakt heb, hebben we achter de bank een dressoir geplaatst. En niet zomaar een dressoir, een dressoir van maar liefst 3.60 meter lang. Daar kunnen we aardig wat woonaccessoires op kwijt! Maar hoe pak je dat aan zonder dat het rommelig oogt?  

Rond, hoekig, hoog en laag? Het kan allemaal samen!

Tijdens de ‘Jouw droominterieur in één dag’ bij Studio Adrianne van Dijken ben ik samen met Adrianne alvast op zoek gegaan naar een aantal mooie accessoires. Daarnaast heeft Adrianne mij tips gegeven hoe ik de styling van het dressoir het beste aan kan pakken. Ik was voorheen snel geneigd om voor even aantallen te gaan en dingen symmetrisch neer te zetten, maar Adrianne heeft mij laten zien dat oneven aantallen veel ‘spannender’ zijn. Thuis ben ik verder het internet af gaan struinen naar mooie accessoires voor op het dressoir. Ik heb accessoires bij elkaar gezocht die goed bij elkaar matchen qua kleur en materiaal en heb de accessoires gegroepeerd. Ondanks dat ronde en hoekige vormen en verschillende hoogtes afgewisseld worden is het toch een geheel geworden. Hieronder vertel ik meer over de verschillende woonaccessoires die ik uitgekozen heb.

Ronde vormen

Aan de linkerkant van het dressoir komen drie woonaccessoires met ronde vormen te staan. De Luminous Circle tafellamp van HKliving, een zwarte bloempot van de O-Collection van XLBoom en de Epoca tafelklok van Blomus. In de bloempot van XLBoom komt een pannenkoekplant zodat de ronde vormen zelfs weer in de plant terugkomen. 

Er gaat niets boven Groningen

De afgelopen 13 jaar heb ik met heel veel plezier in de stad Groningen gewoond. Eerst in de Oranjewijk en later in het centrum. De stad verlaten is dan ook wel een beetje met pijn in het hart. Daarom vond ik het leuk om de Martinitoren, toch wel een beetje de trots van Groningen, ook een mooi plekje te geven op het dressoir. 

Candlelight

We zijn dol op kaarsen in huis, alleen met een kleintje in huis niet altijd even handig. Lize heeft inmiddels de leeftijd dat ze wel weet dat kaarsjes heet zijn en dat ze er niet aan moet zitten, maar ze denkt sinds haar verjaardag dat kaarsjes altijd uitgeblazen moeten worden. Daarom kozen wij ervoor om kaarsjes in huis zoveel mogelijk op hoogte te plaatsen waar Lize niet bij kan. Zo hebben we twee kandelaars aan de muur gehangen boven het dressoir, de Wall of Flame set van Studio Frederik Roijé. 

Fotolijsten

Ik ben al jaren fan van de frame fotolijsten van Moebe. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze lijsten. In ons vorige huis hadden we bladeren in de Moebe lijsten, maar voor nu kies ik ervoor om er prints van WIJCK in te doen. In de A3 lijst doe ik de stadsplattegrond van Haren en in de A4 lijst doe ik twee ansichtkaarten van de wijken waar we in Groningen (Oranjewijk en Groningen-Centrum) gewoond hebben. 

Boekenstandaard

Toen ik de boekenstandaard van Koningshart tegenkwam was ik op slag verliefd. Deze boekenstandaard krijgt ook een mooi plekje op het dressoir. De combinatie van de ronde en rechthoekige vormen van de andere accessoires die op het dressoir komen te staan, komen in deze boekenstandaard terug. 

Ik stelde op Instagram de vraag welk boek een plekje op deze boekenstandaard verdiende. Before they pass away van Jimmy Nelson was veruit het meest genoemde antwoord. Ondanks dat dit het meest genoemde antwoord was, gaan wij toch voor een ander boek. Wij kozen voor Wild Encouters van David Yarrow, Lize vindt het geweldig om samen naar de dieren te kijken. 

Het dressoir

De waarde van de accessoires op het dressoir zijn duurder dan het dressoir zelf, want we zijn ‘gewoon’ voor de BESTA van IKEA gegaan. We hebben drie BESTA-kasten van 120 centimeter breed en 64 centimeter hoog gebruikt. We hebben de kasten ‘gepimpt met speelse pootjes van Pretty Pegs. Pretty Pegs verkoopt allerlei pootjes, frontjes en deurknopjes voor verschillende IKEA-meubels. Superleuk om je IKEA-meubel mee te pimpen.

Fotografie door: Muruelle Oldenburger Beauty & Photography 

 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss