Artikel 76 van 135

De functies en indeling van onze woonkamer met open keuken

Toen ik samen met Studio Adrianne van Dijken begon aan ‘Jouw droominterieur in één dag’ stelde Adrianne van Dijken mij de vraag welke functies onze woonkamer met open keuken allemaal moest krijgen. De verschillende functies die Adrianne en ik hebben verwerkt in het interieurontwerp, ligt ik in deze blog toe.  

Woonkeuken 

De woonkamer van ons nieuwe huis heeft een open keuken. We willen de bestaande keuken graag uitbreiden met een bar. Een bar waar je gezellig aan kunt zitten als iemand aan het koken is of waar we even snel kunnen ontbijten op de dagen dat we alle drie vroeg de deur uit moeten. De bar in de keuken is natuurlijk geen vervanging voor de eethoek. We willen een gezellige eethoek waar we uitgebreid kunnen eten of spelletjesavonden kunnen houden. 

Zithoek

De volgende functie spreekt voor zich. We willen een fijne zithoek waar we na een lange (werk)dag heerlijk kunnen ontspannen. Jasper heeft niet veel eisen qua inrichting, maar een fijne bank met een kwalitatief goede en vooral grote televisie vindt hij erg belangrijk. Een doorn in het oog van veel vrouwen, maar gelukkig zijn daar tegenwoordig hele goede alternatieven voor. 

Speelplek 

Toen wij ons vorige huis kochten waren we nog met zijn tweeën en hoefden we eigenlijk nog niet na te denken over een speelplek in huis. Toch wist ik toen we voor het eerst door het huis liepen meteen waar de speelhoek in de toekomst moest komen. We hadden in ons vorige huis namelijk een hoekje in de woonkamer, wat iedereen maar een zinloos hoekje vond. Maar ik wist al hoe ik dit hoekje in de toekomst hoopte te kunnen opvullen. Toen Lize net geboren was, werd dit hoekje opgevuld door de box en toen Lize één jaar werd hebben wij dit hoekje omgetoverd tot speelhoek. Lize’s speelhoek in ons vorige huis bestond uit een speelhuis voorzien van een keuken en bovenverdieping met glijbaan. In ons nieuwe huis hebben we geen hoekje dat perfect als speelhoek kan fungeren. En hoe tof ik Lize’s speelhuis ook vind, ik wil hem eigenlijk niet middenin de woonkamer hebben staan. Daarom hebben we met pijn in het hart besloten om Lize’s speelhuis geen plek te geven in de nieuwe woonkamer. Maar het moge duidelijk zijn dat ook Lize een fijne eigen (speel)plek moet krijgen in de woonkamer.  

Werkplek 

Omdat ik veel vanuit huis werk, zowel voor mijn werkgever als voor mijn eigen bedrijf, gaat één van de slaapkamers in ons nieuwe huis fungeren als kantoor. Maar omdat ik ook regelmatig in de avonduren en weekenden werk, vind ik het ook wel fijn om beneden een werkplek te hebben. Als ik beneden werk zijn we ondanks dat ik aan het werk ben, toch nog samen. Toch twijfel ik of dit een vast ‘element’ moet worden in de woonkamer. De vaste computer komt boven op het kantoor te staan, dus waarschijnlijk zit ik beneden vaak op mijn laptop te werken en dan kan ik ook met mijn laptop aan de eettafel of lekker op de bank gaan zitten.   

De indeling

Bij het maken van de indeling heeft Adrianne mij door middel van een 3D-tekening laten zien hoe we de verschillende functies in de woonkamer met open keuken kunnen verwerken. Uiteindelijk hebben we de laatste twee functies weten te combineren. Een supertoffe speelplek voor Lize, die we ’s avonds gemakkelijk om kunnen toveren tot een werkplek voor mij. Doordat wij het traject ‘Jouw droominterieur in één dag bij Studio Adrianne van Dijken gevolgd hebben, hebben we onze woonkamer met open keuken op een weldoordachte manier kunnen indelen en wordt het een fijne plek voor ons alle drie. Wil jij ook een weldoordachte indeling? Klik dan hier om naar de website van Studio Adrianne van Dijken te gaan. Vergeet niet Adrianne van Dijken te volgen op Instagram voor interieurinspiratie! 

Fotografie door Marga de Groot-Kuiper van Muruelle Oldenburger Beauty & Photography 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss