Artikel 78 van 135

Planten water geven in stijl met de Orb gieter van Ferm Living

Wie had ooit gedacht dat je verliefd kon worden op een gieter… Ja, je leest het goed… Een gieter! Toen ik de Orb gieter tijdens ons weekendje in Zaandam bij Flinders tegenkwam begon mijn hart sneller te kloppen. Deze zwarte gieter met mooie ronde vormen van het Deense designmerk Ferm Living moest ik hebben.  

Meer groen in huis

In ons nieuwe huis wil ik meer groen en dan bedoel ik niet de kleur groen, maar planten. Echte planten, geen kunstplanten. Ook al zijn kunstplanten tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden. In het interieurontwerp dat ik samen met Adrianne van Dijken gemaakt heb, zie je dat we al een aantal planten in het ontwerp van de woonkamer hebben opgenomen. Twee grote planten en twee planten in plantenhangers aan het plafond. Dat wil niet zeggen dat het bij vier planten blijft. Ook in de andere ruimtes in huis wil ik planten. Ik heb bijvoorbeeld al vijf wandplantenbakjes gekocht die speels in het trapgat komen te hangen. 

Slechte planten-watergever

Nu komt het probleem. Leuk dat groen in huis, maar ik ben echt de slechtste planten-watergever ooit. Planten overleven het dan ook nooit lang bij ons in huis. Planten water geven is eigenlijk maar een kleine moeite, maar toch blijft het er vaak bij. Het moet eigenlijk een gewoonte worden, iets wat je op een vast moment in de week doet. Doordat planten vaak doodgaan hebben we regelmatig een plantlozefase tot ik het groen in huis begin te missen, dan gaan we naar een tuincentrum en kopen we een lading nieuwe planten. 

Het ontbreken van de geschikte gieter

Ik vraag mij wel eens af hoe het komt dat ik zo’n slechte planten-watergever ben… Het enige dat ik kan bedenken is dat het misschien komt omdat we niet echt een geschikte gieter hebben. We hebben alleen een kleine speelgoedgieter van Lize of een hele grote gieter voor de planten in de tuin. Allebei niet ideaal om de planten in huis water mee te geven. Daarom geef ik de planten vaak, of eigenlijk niet vaak, water uit een drinkglas of lege fles. Vooral bij de planten die in plantenhangers aan het plafond hangen, zorgt dit vaak voor een ongewenste douche. 

Functionele gieter

Toen ik de Orb gieter van Ferm Living zag was ik direct enthousiast over het functionele design:

-       De gieter heeft een lange schenktuit, handig om planten mee water te geven die aan het plafond hangen.

-       De gieter heeft een kleine opening om het reservoir te vullen, hierdoor is de kans dat de gieter ‘overloopt’ als je hem te schuin houdt klein. Geen ongewenste douches meer!

-       De gieter heeft een handvat dat lekker in de hand ligt, fijn als je met de gieter het hele huis door moet. 

Een gieter als woonaccessoire

Maar laten we eerlijk zijn, ik heb de gieter van Ferm Living niet alleen uitgekozen omdat hij zo functioneel is. De Orb gieter van Ferm Living is vervaardigd uit metaal en is voorzien van een zwarte poedercoat. De Orb gieter past daardoor perfect bij de rest van de accessoires in huis. Eigenlijk kun je de gieter van Ferm Living ook gewoon een woonaccessoire noemen. Naast de zwarte gieter is dit model er ook in de kleur cashmere. 

Er is altijd een goed excuus toch?

Als de trend van het constant doodgaan van planten doorzet, zijn we telkens een fortuin kwijt aan nieuwe planten. Een nieuwe gieter is een goed excuus om dit te proberen te voorkomen. Een designgieter is ten opzichte van steeds weer nieuwe planten kopen maar een kleine investering. Wie weet ga ik planten water geven nog leuk vinden met de Orb gieter van Ferm Living en verdient de designgieter zichzelf terug. Geef jij straks ook je planten water met de Ferm Living Orb gieter? Je shopt de Orb gieter van Ferm Living op Flinders.nl!

Fotografie door: Muruelle Oldenburger Beauty & Photography 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss