Vorige Artikel 41 van 86 Volgende

Vakantie Musthaves: Salt-Water Sandals: sandalen en waterschoenen in één

Onlangs vroeg ik Nynke, de eigenaresse van een van mijn favoriete kinderkledingwinkels nynstyles, welke sandalen ze mij zou aanraden voor onze vakantie naar Curacao. Nynke hoefde daar niet lang over na te denken, ze raadde mij Salt-Water Sandals aan. Salt-Water Sandals lijken op gewone sandalen, maar eigenlijk zijn het sandalen en waterschoenen in één. Door het enthousiasme van de eigenaresse van nynstyles was ik snel om. Salt-Water Sandals leken me ideaal voor onze vakantie naar Curaçao. 

Materiaal Salt-Water Sandals

Salt-Water Sandals... Ik had er voordat Nynke van nynstyles mij erover vertelde, nog nooit van gehoord. Toch gaat de geschiedenis van deze sandalen terug naar 1944. Salt-Water Sandals zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog uit nood geboren. In Amerika was er een tekort aan leer en daarom maakte Walter Hoy sandalen van de restanten leer van legerboots. Later zijn de Salt-Water Sandals doorontwikkeld met rubberen zolen en een speciale coating. De coating beschermt het leer en de gespen zijn roestvrij. Daardoor zijn de sandalen ook als waterschoenen te gebruiken. Het voetbed is van zacht rubber en het leer is soepel, daardoor zijn de sandalen ook erg geschikt voor de allerkleinsten die net leren lopen. 

Naar het zwembad of strand? Dit zijn de ideale waterschoenen

Op Curaçao wisselen we strand en zwembad af. Maar of we nou bij het zwembad van ons huisje blijven of lekker naar het strand gaan, we hebben overal plezier van Lize’s sandalen/waterschoenen. In Nederland is het eerste wat we doen ontbijten, maar hier beginnen we de dag vaak met een duik in het zwembad. De tegels bij het zwembad worden vaak erg glad als wij met onze natte badkleding uit het water komen. Als Lize haar Salt-Water Sandals draagt hoeven we, dankzij het profiel onder haar sandalen, niet bang te zijn dat ze uitglijdt. Curaçao staat natuurlijk bekend om haar prachtige stranden, iedere dag bezoeken we een ander strandje. Ook dan komen Lize haar sandalen goed van pas. Het zand wordt met deze temperaturen erg heet, maar op haar sandalen struint Lize alle strandjes af. Daarnaast kan ze er zo mee de zee inlopen, dan doen de sandalen weer dienst als waterschoenen. 

Onverwachte waterpret met deze sandalen

Ook tijdens ons bezoek aan Willemstad droeg Lize haar Salt-Water Sandals. Want naast dat ze erg praktisch zijn, staan ze ook gewoon ontzettend leuk. Ik had niet verwacht dat we tijdens een bezoek aan Willemstad de functie van waterschoenen nodig zouden hebben, maar zelfs tijdens ons middagje stad kwamen we erachter hoe handig het is dat deze sandalen ook de functie van waterschoenen hebben. We hadden onze auto bij Rif Fort geparkeerd en liepen door dit luxe winkelcentrum richting de Koningin Emmabrug (beter bekend als de Pontjesbrug). In Rif Fort vind je een binnenplein waar het water uit verschillende gaten uit de grond spuit. Het was warm in de stad, dus we zagen deze fonteinen als lekkere verkoeling voor Lize. We hadden Lize nog geen 5 seconden uit de buggy of ze was al doorweekt. Ze vond het fantastisch, ze rende van de ene fontein naar de andere. Andere kindjes moesten eerst hun schoenen uit voordat ze los mochten, maar Lize kon direct pad zonder dat we ons zorgen hoefden te maken of haar sandalen lelijk zouden worden.  

Verschillende modellen en kleuren

Bij nynstyles in Dokkum of via nynstyles.nl kun je Salt-Water Sandals kopen of bestellen in veel verschillende kleuren en modellen. Voor Lize koos ik voor het model Surfer. Lize heeft een hoge wreef en daardoor past ze niet altijd alle schoenen/sandalen. Dankzij de twee gespen van dit model van Salt-Water Sandals zijn de hoogte van de bandjes op twee plaatsen te verstellen en past Lize de sandalen met gemak. Ik koos voor de kleur cognac (door Salt-Water Sandals zelf ‘Tan” genoemd). Deze kleur is tijdloos en past eigenlijk overal bij. Naast het Surfer model, is er ook een Sailor model met een dichte neus. Dit model heeft één gesp in plaats van twee. Salt-Water Sandals zijn verkrijgbaar vanaf maat 19. 

Maatvoering Salt-Water Sandals

Als je niet in de gelegenheid bent om de sandalen bij nynstyles in Dokkum te passen, raadpleeg dan de maattabel van Salt-Water Sandals. Print de maattabel uit op werkelijke grote en je weet direct welke maat sandalen/waterschoenen je kindje nodig heeft. Mocht je vragen hebben, dan kun je Nynke altijd een berichtje sturen voor goed en eerlijk advies.  

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss