Vorige Artikel 52 van 86 Volgende

Eten en drinken op vakantie

Borstvoeding op vakantie

Lize is bijna acht maanden als we voor het eerst op vakantie naar het buitenland gaan. Borstvoeding is nog steeds een groot onderdeel van Lize’s dagelijkse voeding. Van de ene kant handig, want ik hoef in principe niets mee te nemen. Want borstvoeding heb ik natuurlijk altijd bij de hand, maar toch ben ik een klein beetje ‘onzeker’. Hoe reageert mijn lichaam op de warmte? Produceer ik dergelijke temperaturen wel genoeg melk? Wil Lize niet ineens veel meer drinken? Of wil ze juist ineens niet goed uit de borst drinken waardoor ik met volle borsten blijf zitten? Ik besluit sowieso mijn Ardo Calypso kolf mee te nemen, als Lize dan niet goed uit de borst drinkt kan ik ze in ieder geval legen. Maar heb ik ook de vrijheid om een keer op pad te gaan zonder Lize of een keer een paar wijntjes te drinken. Daarnaast besluit ik om voor de zekerheid een beetje flesvoeding mee te nemen. Mocht mijn lichaam niet genoeg melk aanmaken of ik heb een wijntje (teveel) gedronken om Lize te kunnen voeden, dan kan Lize flesvoeding krijgen.

Extra vocht op vakantie

Omdat het zo warm is, geef ik Lize naast borstvoeding ook af en toe wat extra vocht. Ik heb de thee van De Kleine Keuken meegenomen. Een biologische fruit en kruiden thee van mango, kamille en rozenbottel. Deze thee is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf zes maanden. Deze thee bevat geen aroma’s geen toegevoegde suikers en geen theine, 100% fruit en kruiden van biologische oorsprong. Een gezond kinderdrankje dus! Deze thee kan zowel koud als warm gedronken worden. Zo leuk om met mijn kleine meisje te kunnen theeleuten. Je kunt de thee zowel koud als warm bereiden (en drinken), een leuke afwisseling!

Vast voedsel op vakantie

Naast borstvoeding krijgt Lize al behoorlijk wat andere voeding op een dag: fruit, brood, af en toe een tussendoortje en warm eten. Maar ze is nog net te jong om alles met de pot mee te eten, hoe gaan we dat doen op vakantie? Nemen we kant-en-klare hapjes mee? Kopen we daar hapjes? Ons huisje beschikt over een volledig uitgeruste keuken, daarom besluiten we om fruithapjes en avondeten zelf voor Lize te bereiden. We nemen alleen wat tussendoortjes van De Kleine Keuken voor Lize mee, altijd handig voor onderweg en de biologische groentewolkjes en zachte babykoekjes vallen bij Lize altijd in de smaak. Lekker en verantwoord, zonder toegevoegd vet, zout en suiker. Ook voor iets oudere kinderen heeft De Kleine Keuken lekkere tussendoortjes, neem bijvoorbeeld de biologische appel kaneel stengels, biologische fruitsnoepjes gemaakt van aardbei en appel of biologische abrikoosjes en rozijntjes

Voor het slapen gaan krijgt Lize altijd pap van pap(a), een vader dochter moment aangezien ik bijna alle voedingen al voor mijn rekening neem doordat ik borstvoeding geef. We hebben veel verschillende soorten pap geprobeerd, maar de pap van De Kleine Keuken bevalt ons het beste. Vaak zit pap in een ‘lompe’ doos, maar de pap van De Kleine Keuken zit in een compacte hersluitbare verpakking. Deze pap ging dus ook mee in de koffer!

Een kinderstoel to go      

We hebben in ons huisje geen kinderstoel. Het was wel mogelijk om een te huren, maar dankzij de Minichair van Minimonkey kunnen we iedere stoel tot kinderstoel omtoveren en wanneer we even geen stoel bij de hand hedden diende de buggy van Easywalker als kinderstoel, wat overigens erg handig is voor de afterdinerdip. ;-) De Minichair is niet alleen een aanrader om mee te nemen op vakantie, maar is ideaal voor in je (luier)tas. De Minichair neemt namelijk nauwelijks ruimte in in je tas. Het is een soort ‘tuigje’ waarmee je in 1 minuut een kinderstoel creëert. Ideaal!

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss