Artikel 94 van 134

De ideale buggy voor op reis

Om onze Joolz kinderwagen mee te nemen op vakantie, leek ons niet handig. Ondanks dat het een hele fijne kinderwagen is, is hij niet echt compact te noemen. Met onze eerste vliegvakantie in aantocht begon de zoektocht naar de ideale buggy…

Buggy-keuzestress

Al snel zag ik door de bomen (of eigenlijk door de buggy’s) het bos niet meer. Hoe snel de keuze voor een Joolz kinderwagen gemaakt was, zo lang heb ik getwijfeld over welke buggy we moesten kopen. Wat zijn er ontzettend veel verschillende buggy’s en voor mijn gevoel variëren de specificaties van buggy’s meer dan die van kinderwagens. Ik besloot een oproepje op Instagram te plaatsen en kreeg ontzettend veel reacties.

De meest genoemde buggy’s op een rij (op willekeurige volgorde):

  1. Babyzen Yoyo
  2. Bugaboo Bee
  3. Joie 
  4. Easywalker XS
  5. Koelstra buggy                                    

Een paar dagen voor vertrek heb ik de knoop doorgehakt en de Easywalker XS aangeschaft. Waarom ik voor deze buggy koos, lees je hieronder.

Compacte buggy

Ik koos onder andere voor de Easywalker XS omdat deze, zoals de naam al doet vermoeden, heel compact is en slechts 6 kilo weegt. De Easywalker XS is zo compact (lxbxh: 52 cm, 44 cm, 23 cm) dat hij zelfs mee mag in het vliegtuig als handbagage. Toen de doos op mijn werk bezorgd werd en ik vertelde dat er een buggy in zat, begonnen mijn collega’s te lachen: “Daar kan toch nooit een buggy inzitten”, “Vast weer zo’n heerlijk bouwpakket”. Maar niets was minder waar, de Easywalker XS zat gewoon ingeklapt in de doos. 

Met een hand te besturen

In tegenstelling tot onze Joolz kinderwagen had ik bij de Easywalker XS geen toelichting nodig hoe de buggy in- en uitgeklapt moest worden. Zowel het in- als het uitklappen is een eitje. Dit kun je letterlijk met een hand doen, zodat je je kindje, een tas of wat dan ook, in je andere hand kunt houden. Ook het besturen van de buggy kan dankzij de doorlopende duwstang met een hand.

Comfortabel in elke stand

De zitting van de Easywalker XS is gewatteerd en zowel de rugleuning als de voetensteun zijn verstelbaar. Hierdoor is de buggy zowel zittend als liggend comfortabel. Naast de gewatteerde zitting en de verstelbare rugleuning en voetsteun, zorgt ook de vering in de wielen voor extra comfort. Zowel voor je kindje als voor jou. 

De ligstand van de Easywalker XS werd op het vliegveld gelijk door Lize uitgetest. Lize deed voordat we door de douane moesten nog even snel een dutje. Wij gebruikten de Easywalker XS ook vaak als kinderstoel als Lize moest eten en we geen kinderstoel bij de hand hadden. Dat de bekleding afneembaar en wasbaar is, is dan geen overbodige luxe. Wat ook erg handig is, is dat je makkelijk kunt wisselen tussen de zit- en ligstand. Ideaal voor de after dinner dip.

Hello sunshine

In eerste instantie was ik op zoek naar een buggy voor onze zonvakantie naar Portugal, daarom sprak de XL-zonnekap met UPF 50+ bescherming erg aan. Daarnaast zitten er aan beide zijkanten van de kap twee ventilatieroosters zodat het niet te warm onder de kap wordt. Ideaal voor op zonvakantie, maar de zonnekap is voor deze zomer in Nederland ook geen overbodige luxe. 

Shop till you drop

Doordat de Easywalker XS zo compact is, is de buggy ook ideaal voor shopaholics. De buggy is heel wendbaar en je past overal makkelijk tussendoor. Daarnaast beschikt de Easywalker XS over een ruime boodschappenmand en een haakje waar je je boodschappentas aan kunt hangen.

Veiligheid voorop

Naast comfort en gebruiksgemak, is veiligheid natuurlijk ook erg belangrijk. De Easywalker XS beschikt over een 5-punts veiligheidsgordel met gewatteerde gordelpads. De rem bevindt zich op de achteras en is met je voet te bedienen. Daarnaast voldoet de Easywalker XS aan de Europese veiligheidsnorm EN 1888.

Ode aan de buggy

Deze blog lijkt wel een ode aan de Easywalker XS, maar wij zijn er ook gewoon echt heel blij mee. Sinds wij deze buggy gekocht (ja zelf gekocht, niet gesponsord gekregen) hebben, hebben wij onze Joolz kinderwagen niet meer gebruikt. Hopelijk maakt mijn blog jouw zoektocht naar de ideale buggy iets makkelijker. Mocht je nog vragen hebben, laat het me gerust weten. 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss