Artikel 22 van 134

De perfecte rugzak voor de basisschool: waar moet je op letten?

Als je kindje 4 jaar wordt, dan voelt dit voor de meeste ouders (en kindjes) als een mijlpaal. Want de basisschooltijd is aangebroken! Er gaat een hele nieuwe wereld voor jou en jouw kind open: van speeldates en werkjes maken voor de kleuters tot helpen bij activiteiten voor de ouders. 

Voor de basisschool is het niet nodig om veel nieuwe spullen aan te schaffen, maar een goede rugzak is toch wel echt een must. Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw kinderen, ook als het gaat om het kiezen van een schooltas voor de basisschool. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een geschikte rugzak? Ik geef je een aantal tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Grootte rugzak basisschool: niet te klein, niet te groot

Let bij de aanschaf van een basisschool rugzak er goed op dat de grootte past bij de grootte van je kind. Een te grote rugzak kan namelijk zorgen voor een oncomfortabele en ongezonde houding. 

Gaat je kindje net naar de basisschool? Dan zijn de Trixie rugzakken bijvoorbeeld ideaal. Deze tas ziet er superleuk uit en heeft een handige afmeting. Daarnaast wordt de kleine variant van de Fresk of Sticky Lemon vaak gekozen voor kleuters en ook de tas van de Studio Ditte is heel geschikt! 

Voor de oudere jongens en meiden is een grotere rugzak handig voor de basisschool. De grote tassen van Fresk of Sticky Lemon zijn erg populair bij kinderen vanaf groep 3. 

Wat moet je allemaal mee naar school?

Kinderen die net naar de basisschool hoeven gelukkig nog niet zoveel spullen mee. Tegenwoordig hebben veel kindjes een continurooster of als ze geen continurooster hebben blijven veel kinderen over op school, dit betekent dat ze zowel een fruit- als lunchmoment hebben op school. Dan moeten kinderen een drinkbeker en fruit(bakje) mee voor het fruitmoment en een broodtrommel en drinkbeker voor tijdens de lunch.

Tot groep drie gymen kleuters vaak in hemd en onderbroek en hoeven ze dus geen gymspullen mee. Vanaf groep 3 dragen kinderen vaak gymkleding, dan is een wat grotere tas handig of kun je een aparte gymtas meegeven. Tip: Fresk heeft bijpassende gymtassen bij de rugzakken. 

Basisschool rugtas met groot draagcomfort

Vooral voor de oudere jongens en meiden is het belangrijk dat een rugtas voor de basisschool comfortabel te dragen is. Meestal hebben ze meer spullen mee dan de kleinere kindjes en is hun tas hierdoor zwaarder. Denk aan gymkleding of extra schoolspullen, zoals pennen, een boek of schriften. 

Een goede ondersteuning van de rug en schouders van je kind is belangrijk, hierdoor wordt de druk verdeeld en is de kans kleiner dat je zoon of dochter nek- of schouderklachten krijgt. Gewatteerde, verstelbare en brede schouderbanden of een verstelbare borstband zorgen voor een groter draagcomfort. Alle rugzakken in onze collectie zijn met de grootste zorg uitgezocht en zijn voorzien van details die het draagcomfort vergroten.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk moet de rugzak er leuk uitzien! Houd je zoon of dochter van dierenprints, gaat hij of zij voor een stijlvol design of is een tas in een effen lievelingskleur helemaal het einde? Met meer dan 100 verschillende rugtassen in ons assortiment hebben wij de perfecte tas voor zowel de allerkleinsten als de stoere grotere jongens en meiden. Wil je de rugzak nóg iets leuker maken met een persoonlijke touch? Laat dan de naam van jouw kind op de tas borduren. De tassen van alle merken in ons assortiment kunnen zij voorzien van naam.

Van welk materiaal is de rugzak basisschool gemaakt?

Als je kindje eenmaal naar de basisschool gaat, dan is het handig dat de kinder rugzak tegen een stootje kan. Ze belanden namelijk allemaal wel eens op de grond ;). Je wilt natuurlijk niet dat je na een aantal maanden weer een nieuwe rugzak voor de basisschool kunt aanschaffen. Kijk daarom goed naar de gebruikte materialen van de rugzak.

De schooltassen die wij in onze collectie aanbieden zijn gemaakt van duurzame en stevige materialen. Ook zijn alle rugzakken van TrixieFreskStudio Ditte en Sticky Lemon waterafstotend, zo blijven de spullen bij regenachtig weer lekker droog! Doordat de rugzakken van hoogwaardige materialen zijn gemaakt, ben je verzekerd van kwaliteit en weet je zeker dat je kindje lang van de rugzak kan genieten.

Bij ons vind je praktische rugzakken voor de basisschool met de meest hippe, stijlvolle designs en moderne kleuren. Genoeg keuze voor jongens en voor meisjes! Voor welke rugzak ga jij?

Fotografie: @bij.hesfotografie

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het bestellen van (gepersonaliseerde) producten. 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss