Vorige Artikel 6 van 86 Volgende

3 manieren om de lente in huis te halen

De eerste krokussen springen uit de grond, het zonnetje geeft af en toe al een lekkere warmte en je hoort steeds vaker de vogeltjes buiten fluiten: de lente is in zicht! Hebben jullie ook altijd zo’n zin om de lente zo snel mogelijk in huis te halen? Naast een vaas met tulpen, een bak met bloembolletjes en een grote voorjaarsschoonmaak heb ik nog drie tips op een rijtje gezet om het huis helemaal lente-proof te maken: 

1. Paastak met gepersonaliseerde paashangers

De paastak mag in de lente zeker niet ontbreken in je huis. Simpel te maken en snel klaar, maar wel een echte lente blikvanger in je huis. Ideaal! Kies een mooie vaas, zet er paastakken in en hang vast een aantal paashangers in de paastak. Met gepersonaliseerde paashangers maak je je paastak helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor een hanger in de vorm van een letter (zoals de initiaal van de naam van je kindje) of kies voor een hanger met naam van je kindje in de vorm van een paasei. Je kunt de hanger zelf eventueel nog verven in een mooi pastelkleurtje: laat die lente maar snel komen!

2. Seizoenstafel met paas thema

Kennen jullie de seizoenstafel al? Ik ben helemaal fan! De naam zegt het al: je kunt de seizoenstafel aanpassen naar een seizoen, een feestdag of een andere leuke of bijzondere gelegenheid. De lente is perfect om een gezellige seizoenstafel met paas thema te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en richt de seizoenstafel in met vrolijke lente items, helemaal zoals je zelf wilt. Kies voor een mooie basis met houten items, zoals een paashaas of een kip met een ei op een beetje stro en vul dit aan met kleurige eitjes, sfeervolle lampjes en zachte veertjes. Of maak er een stijlvolle eye-catcher van en kies voor neutrale kleuren en duurzame materialen, zoals houten en kartonnen items. 

Tip: het inrichten van de seizoenstafel is ook een hele leuke activiteit om samen met je kindje te doen. Ga bijvoorbeeld eens naar buiten en zoek materialen die je kunt gebruiken voor je lente seizoenstafel. Blaadjes, takjes, bloemetjes, veertjes, mooie steentjes: ga buiten samen op zoek naar de mooiste lente pareltjes voor jullie seizoenstafel.

3. Knutsel samen het huis van de paashaas

Dit lente tafereel ziet er toch te gezellig uit? En het leuke is: je kunt dit samen met je kindje knutselen. In de webshop vind je een kant-en-klaar knutselpakket dat alles bevat om de paashaas een gezellig huis te geven. Van een kleurig tuinhek en een schattige brievenbus tot een handige kruiwagen met hark en spade voor al het zware tuinierswerk. Met een tuin vol eieren en kippen zorg je voor een echt lente item in huis. Het is nu wel duidelijk waar de paashaas woont, toch?

Prik een vrije middag of vrije dag en ga samen met je kindje aan de slag. Verf de houten items in de bijgeleverde pastelkleurtjes en maak een tuinhek van de ijsstokjes. Zoek een mooie plek om alles neer te zetten en je geniet het hele voorjaar van dit gezellige tafereel. Knutselen maar! 

Tip: bestel deze knutselset in combinatie met een knutseldoos met naam en je hebt een fantastisch cadeau voor een kindje die in de buurt van Pasen jarig is. 

Fotografie Paastak en seizoenstafel: @bij.hes & @anneengerigh

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss