Vorige Artikel 7 van 86 Volgende

5x het leukste rollenspel speelgoed voor jongens (of stoere meisjes)

Rollenspel hoort bij de ontwikkeling van een kind. Bij rollenspel doet je kind alsof hij/zij iemand iemand anders is, ze nemen een rol aan. In ons assortiment vind je veel houten speelgoed dat het rollenspel stimuleert, zogenaamd rollenspel speelgoed. In deze blog deel ik het leukste rollenspel speelgoed voor jongens met je. Deze rollenspel speelgoed sets zijn ook heel erg leuk als verjaardagscadeau voor een verjaardag van een jongen (of stoer meisje natuurlijk). 

Rollenspel speelgoed voor jongens

1. Speelgoed gereedschap 

Er is altijd wel een klusje in huis dat nog geklaard moet worden, daarvoor is het handig om wat basisgereedschap in huis te hebben. Met deze rollenspel speelgoed set is jouw kind uitgerust met de basis die in iedere gereedschapkist zou moeten zitten om klusjes in en om het huis uit te kunnen voeren. Een hamer, een schroevendraaier, een steeksleutel, een waterpas en een bout en moer. Het zadel van zijn of haar fiets moet omhoog? Of een fotolijstje ophangen? Geen probleem met deze rollenspel speelgoed set van Plan Toys! Het gereedschap kun je handig opbergen in het houten speelkoffertje die je kunt personaliseren met naam van je kindje. Zo heb je al het speelgoed gereedschap bij de hand als er geklust moet worden! 

2. Speelkoffertje met houten scheerset

Prikt papa ook wel eens als je ze een kusje wil geven? Of is opa's snor uit model? Dan zijn ze toe aan een bezoekje aan de barber! Met deze houten scheerset kan jouw zoon papa of opa een nieuw look geven of oefenen bij zichzelf voor later. Of je nu van een dikke baard houdt of een gladgeschoren kin, zo nu en dan is een scheerbeurt echt nodig. Bewaar de scheerspullen in het bijpassende houten speelkoffertje. Zo heb je alles bij de hand, handig!

3. Speelgoed brandweer 

Met dit brandweer speelgoed bied je je kind de kans om de held van de dag te worden. Is er ergens brand? Dan zet hij zijn brandweerhelm op, trekt hij zijn brandweerjas aan en bestrijd hij het vuur met de brandweerslang. Een poesje vast in de hoogste boom? Geen probleem! Je zoon redt hem wel! Met dit rollenspel speelgoed kan jouw kindje mensen of dieren in nood te redden. Het beroep van brandweerman is geen dag hetzelfde. Als de bel in de kazerne gaat, heb je geen tijd te verliezen... Bewaar daarom je brandweer speelgoed in een speelkoffertje, zo is je kind direct ready to go! 

4. Detective speelgoed set 

Wie is de dader? Met de detective speelgoed set ontdekt je kind door middel van rollenspel de wereld van speurneuzen en leert het onderzoeken en verbanden leggen. Bestel er het bijpassende houten speelkoffertje bij, zo sta je altijd paraat om je speurneus op te zetten.

5. Geheim agent 

Misschien is dit wel het meest spannende rollenspel die je kindje kan spelen, want niemand mag ontdekken dat hij geheim agent is die gemene mannen en vrouwen ontmaskert! Met het bijpassende houten speelkoffertje maak je de speelervaring compleet.

Rollenspel speelgoed van PlanToys: educatief en duurzaam

Elke rollenspel speelgoedset heeft een educatief doel. Je kind leert door middel van rollenspel op spelenderwijs over verschillende beroepen en zo ook over het leven. Denk aan inlevingsvermogen en de verhoudingen en relaties tussen mensen. Kinderen vinden het heerlijk om te imiteren (daar leren ze tenslotte bijna alles van) en met dit houten rollenspel speelgoed kruipt je peuter in de rol van klusjesman, detective en nog zoveel meer!
 

Het leukste rollenspel speelgoed van PlanToys in een speelkoffertje met naam

Speelgoed rollenspel voor jongens én meisjes

Uiteraard zijn deze rollenspel sets ook zeer geschikt voor stoere meiden! Het leuke van dit rollenspel speelgoed is dat je kind voor even in de rol kan kruipen van wie dan ook maar. Of dat nu die van geheim agent is of van een kapster.

Op zoek naar speelgoed dat iets meer typerend is voor meisjes-meisjes? In de blog ‘5x cadeautips voor meisjes die van tutten houden’ deel ik speelgoedsets die te maken hebben met make uppen en kappertje spelen. 

Fotografie: Linda Peters

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss