Artikel 26 van 71

Herinneringskist na ziekte | Herinneringskist met foto KanjerKetting

Een herinneringskist kan helpen bij het afsluiten van een nare periode, zoals een periode van ziekte. Ook voor kinderen die ernstig ziek zijn geweest en die zich deze periode later misschien wel niet meer (goed) kunnen herinneren. Met behulp van een herinneringskist kunnen ouders alle spullen uit deze tijd bewaren en er later over vertellen. Daarnaast kan een herinneringskist de ouders helpen bij de verwerking van zo’n heftige tijd/gebeurtenis. Laatst mocht ik een herinneringskist maken voor de 4-jarige Julie, een dapper meisje dat kanker overwon. 

Eind maart is Julie 4 jaar geworden. Een dubbele en beladen dag, want op haar derde verjaardag kreeg Julie haar diagnose kanker. Ireen, de moeder van Julie, wil alle spullen die haar doen herinneren aan deze tijd bewaren in een herinneringskist. Op deze manier kunnen ze deze periode letterlijk een plekje geven. 

Herinneringskist met foto

Op de kist staat een foto van Julie haar KanjerKetting. Deze ketting vertelt Julie haar verhaal. Iedere kraal aan de KanjerKetting, ook wel KanjerKraal genoemd, staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Er zijn tientallen verschillende type KanjerKralen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale kraal voor chemotherapie, het moment dat je je haar verliest, wanneer je een supergoede dag hebt of juist een vreselijke rotdag. De KanjerKetting is ontwikkeld door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanjer om kinderen met kanker te steunen. 

She believed, she could, so she did

Naast de KanjerKetting staat de quote ‘She believed, she could, so she did’ van R.S. Grey. Want dappere Julie geloofde dat ze het kon, dus deed ze het. Inmiddels is Julie klaar met de behandeling en heeft ze alleen nog regelmatig controles.  

Review herinneringskist

Ireen vond de herinneringskist prachtig, ze beoordeelde By Bineke zelfs met een 10! Ze onderbouwde haar cijfer met de volgende review: “Goed geholpen vanaf moment 1! Reageert snel en kijkt met je mee naar mogelijkheden.

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss