Vorige Artikel 60 van 71 Volgende

Binnenkijken in een meisjeskamer met donkerblauwe muur | Kinderkamer inspiratie

Joukje woont met haar gezin in Breda. Joukje is fotograaf en werkt daarnaast drie dagen per week als kinderpsycholoog in het speciaal onderwijs. Joukje geeft ons een kijkje in de kinderkamer van haar dochter Philou. Een meisjeskamer met een heerlijke sfeer en prachtige details. Joukje houdt van kleine details die pas opvallen wanneer je iets met aandacht bekijkt. Op de deur van haar kamertje heeft Philou een houten naambordje uit de webshop van 30 centimeter breed en in lettertype 5. 

Een muur zo donker als de nacht…

Misschien denk je bij een donkerblauwe muur op een kinderkamer snel aan een jongenskamer, maar Joukje laat zien dat donkerblauw ook geweldig staat in een meisjeskamer. Joukje verfde een muur van de kamer van haar dochter Philou donkerblauw (Black Blue van Farrow & Ball) en als je naar de kinderkamer van haar dochter Philou kijkt is daar niets jongensachtig aan. Het is een echte meidenkamer. Op de muur zo donker als de nacht, hangt het maanlampje en een draadstaalwoord ‘moonlight’ van Zoé Rumeau. Deze twee items van Zoé Rumeau in combinatie met de donkerblauwe muur zorgen voor een magisch geheel. Joukje combineert de donkerblauwe kleur op de muur met oudroze, goud en wit.

Ikea-hack: hoogslaper Kura als bedhuisje

Philou heeft een bed van IKEA op haar slaapkamer. Het KURA-bed van IKEA is niet alleen als ‘gewoon’ bed te gebruiken. Als je het bed omdraait creëer je namelijk in een handomdraai een hoogslaper. Philou gebruikt het bed als hoogslaper met onder haar bed een logeerbed, maar je zou de ruimte onder het bed natuurlijk ook als speelhoek kunnen gebruiken of een bureau neer kunnen zetten. 

De broer van Joukje heeft een frame boven op de hoogslaper gemaakt waardoor de hoogslaper de vorm van een huisje heeft gekregen. Door de manier waarop Joukje het bed gestyled heeft, met het hemeltje en de sterrenslinger van numero 74, is het een heel knus plekje geworden. Zowel Philou haar bed, als het bed voor logés is opgemaakt met beddengoed van Garbo & Friends.

Maileg in overvloed

Philou is groot fan van Maileg. Het poppenhuis op Philou haar kamer scoorde Joukje op Marktplaats. Het enorme poppenhuis werd omgetoverd tot muizenhuis met de Maileg muisjes en de poppenhuismeubels van Maileg. Naast de aankleding van het poppenhuis heeft Philou ook diverse knuffels van Maileg, het Maileg circus en de Prinses op de erwt van Maileg. Om alle losse accessoires van Maileg bij elkaar te bewaren maakte ik voor Philou een houten kist met illustratie van muizen… Een papa, mama, grote zus en kleine broer, precies zoals haar eigen gezinssamenstelling. 

Met de handgemaakte items 

Het prachtige kleedje dat als eyecatcher in het midden van kamer ligt is een echte antieke Beni Ouarain. De originele Beni Ouarain kleden zijn altijd aan een kant afgewerkt met franjes. Dit vloerkleed is afkomstig uit Marokko en wordt met de hand geknoopt. Daardoor is elk Beni Ouarain tapijt uniek. Asymmetrische kruizen en patronen op een ivoorwitte achtergrond zijn kenmerkend voor Beni Ouarain vloerkleden. Het kleed is hoogpolig, waardoor het ook heerlijk zacht zit voor Philou als ze met haar muizenhuis aan het spelen is. Het kleed zorgt voor warmte en gezelligheid en voegt wat extra kleur toe aan de kinderkamer van Philou.

Ook de hanglamp op de kinderkamer van Philou is een product dat met de hand gemaakt wordt. Het is de Moth lamp van Studio Snowpuppe. Studio Snowpuppe maakt gevouwen papieren lampen met als uitgangspunt origami technieken. De lamp worden met grote nauwkeurigheid met de hand gevouwen. De lamp geeft warm, gezellig licht. De vouwen van de lamp spelen met het licht en geven een schaduw schouwspel. 

Je ziet tegenwoordig regelmatig dierenkoppen op kinderkamers, vaak zijn dit ‘stoere’ dierenkoppen zoals de olifant of de leeuw. Dit zou niet op Philou haar kinderkamer met romantische sfeer passen. De dierenkop van Sew heart Felt daarentegen past perfect bij de sfeer van Philou’s kinderkamer. Odette de Zwaan, is een sprookjesachtige zwaan gemaakt van vilt. Ook deze dierenkop is op een duurzame wijze met de hand gemaakt door vrouwen in Kathmandu, Nepal.

Design op de kinderkamer

Joukje heeft een zwak voor design. Ze kon het daarom ook niet laten om een echt design item op de kinderkamer terug te laten komen. Ze creëerde een multifunctioneel hoekje met de bekende Vitra Eames RAR schommelstoel. Samen een boek lezen, samen de dag doornemen of je kindje in slaap wiegen? Het kan allemaal in deze comfortabele schommelstoel van Vitra. Deze stoel doet het niet alleen goed in de kinderkamer, maar kan eventueel later ook een plekje krijgen in de woonkamer.

Favoriete shops Joukje

Styling & fotografie: Joukje Vissenberg van Joukje Visserberg Fotografie

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss