Vorige Artikel 49 van 86 Volgende

Nieuwe smaken en texturen ontdekken met SPRUIT

Hoeveel en welke voeding een kind mag is afhankelijk van de leeftijd in maanden. SPRUIT maakt maaltijden voor kinderen vanaf 4 maanden. SPRUIT heeft maaltijdboxen in drie leeftijdscategorieën: 4-8 maanden, 8-12 maanden en ouder dan 12 maanden. Eerder deelde ik onze ervaringen met de SPRUIT maaltijdbox voor baby’s van 4 tot 8 maanden. Deze maand mocht Lize de 8 tot 12 maanden maaltijdbox uitproberen.

Andere structuur

Het eerste wat mij opvalt is dat de structuur van de maaltijden in de 8 tot 12 maanden box anders is. De maaltijden in de 4 tot 8 maanden box zijn zachte, gladde purees. Terwijl de maaltijden in de 8 tot 12 maanden box veel grover van textuur zijn. Zo zitten er bijvoorbeeld hele macaroni boogjes in een van de maaltijden en in een andere maaltijd zit een stukje zalm. 

Meer dan groente

De maaltijden in de 4 tot 8 maanden box zijn vegetarisch en bestaan uit groentepurees met verse kruiden zoals basilicum en peterselie. Aan de maaltijden uit de 8 tot 12 maanden box is ook vlees, vis en gevogelte toegevoegd, maar ook peulvruchten, rijst of pasta.

Bijna met de pot mee-eten 

Kinderen boven de 8 maanden eten eigenlijk al bijna met de pot mee, maar toch komt het best vaak voor dat je zelf iets eet wat minder geschikt is voor je kleine. Helemaal in de zomer als je bijvoorbeeld gaat barbecueën of een salade eet. Dan is het super handig dat je even een SPRUIT maaltijd uit de vriezer kunt halen. 

Smaakontwikkeling

Naast dat de SPRUIT maaltijdboxen veel gemak opleveren, vind ik het een meerwaarde dat de maaltijden erg gevarieerd zijn. Er worden ingrediënten gebruikt die wij zelf niet zo vaak (of eigenlijk niet) gebruiken zoals bijvoorbeeld bulgur, kokosmelk en linzen. Zo maakt Lize kennis met nog meer smaken dan wij haar aanbieden. Goed voor de smaakontwikkeling!

Gevarieerde maaltijden

De maaltijdbox van Lize bestond deze maand uit de volgende maaltijden:

  • Paprika, linzen, prei, tomaat
  • Pasta, tomaat, aubergine, courgette
  • Zalm, spinazie, doperwt, bulgur
  • Aardappel, wortel, ui, rundergehakt
  • Courgette, wortel, linzen, kokosmelk 

Nieuwsgierig naar het menu van komende maand? Klik hier om het menu te bekijken. 

Ice ice baby

Wat verkoeling op z’n tijd is wel op zijn plaats tijdens deze buitengewone warme zomer... SPRUIT deelde daarom op haar blog een paar recepten van lekkere én gezonde ijsjes die je in een handomdraai zelf kunt maken. Nieuwsgierig? Klik hier om naar het recept te gaan!

Wil jij komende maand ook verzekerd zijn van gezonde maaltijden voor je kleine en gemak voor jezelf? Bestel dan uiterlijk de laatste zondag van de maand een SPRUIT maaltijdbox. Met de kortingscode ‘Lize’ krijg je €7,50 korting. 

 

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss