Vorige Artikel 45 van 58 Volgende

Op de scooter - dinsdag 17 oktober 2017 (bevallingsverhaal deel 2)

Ik word wakker en kijk op de klok. Het is 5 voor 7. Eigenlijk heb ik vannacht heerlijk geslapen en voor de verandering niet op de wc gezeten met mijn benen in de tummy tub gevuld met warm water en Biotex om de pijn in mijn kuiten te verdrijven. Voor mijn gevoel is er niets veranderd. Ik heb al een tijdje last van voorweeën, maar deze zijn voor mijn gevoel niet erger dan anders. Zou het dan toch de thee zijn geweest? 

Misschien heeft Evelien wel gelijk en moet ik er niet vanuit gaan dat ze eerder komt. Ruim 60% van de vrouwen bevalt na de uitgerekende datum, maar vanaf het moment dat ik zwanger ben is het gevoel dat ze rond 38/39 weken geboren gaat worden zo sterk. 

In de loop van de ochtend bel ik zoals afgesproken naar La Vie, dit keer neemt Maaike op. Maaike geeft aan dat ze visites aan het rijden is en dat ze rond lunchtijd even langskomt. Ik app mijn collega, met wie ik afgesproken heb om te gaan lunchen, of het ook iets later kan omdat de verloskundige nog even langskomt. Ik spreek met haar af dat ik haar app als Maaike er is, zodat ze dan deze kant op kan komen. Terwijl ik op Maaike wacht app ik Jas nog even: “Als het wel echt zo was, zijn we morgen ouders”. Maaike besluit me door te verwijzen naar het UMCG. Het blijft namelijk onduidelijk of ik mijn vliezen nou gebroken zijn of niet. Ik app mijn collega dat de lunch er vandaag niet in zit. 

Om iets voor half 2 pikt Jas mij op met de scooter. Tijdens het maken van het hartfilmpje bedenk ik mij ineens dat het misschien niet heel handig is dat we op de scooter naar het ziekenhuis zijn gegaan. Alles ziet er goed uit. Het enige wat de gynaecoloog opmerkt is dat ik wel een beetje weinig vruchtwater heb voor 38 weken en 6 dagen, maar dit is ook niet uitzonderlijk. Ook de gynaecoloog kan geen gebroken vliezen ontdekken, hij geeft aan dat het zou kunnen dat er een klein scheurtje in zit, maar dat ze het scheurtje goed afsluit en er daardoor geen vruchtwater meer komt. Hij ziet in ieder geval geen noodzaak om de bevalling in te leiden. 

De dag, 17 oktober 2017, is voorbijgevlogen. Jammer de mooiste datum van dit jaar wordt niet de geboortedatum van onze dochter. Om kwart voor 10 besluit ik het voor gezien te houden en lekker te gaan slapen. 

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel