Vorige Artikel 43 van 58 Volgende

Last seen! - woensdag 18 oktober 2017 (bevallingsverhaal deel 4)

Helaas mag ik niet lang van mijn meisje genieten, mijn placenta wordt niet geboren. Rond half 9 word ik alsnog naar de OK gebracht en wordt mijn placenta onder narcose operatief verwijderd. Achteraf gezien heeft het operatief verwijderen van de placenta best wel veel voordelen. Je wordt helemaal schoongespoeld, dus het woord stolsels is voor mij een woord zonder betekenis. En hechten? Niets van gevoeld! En Jas heeft als kersverse vader even qualitytime met zijn dochter gehad. Ondanks dat ik natuurlijk liever bij mijn man en kind was gebleven, probeer ik het maar positief te bekijken. Om ongeveer 10 uur word ik, na een heerlijk waterijsje, herenigd met mijn meisje en haar papa. Die twee samen, wat een prachtig gezicht! 

We moeten nog een nachtje in het ziekenhuis blijven, gelukkig kan en mag Jas ook blijven. De opa’s, oma’s en ooms komen onze Lize nog even bewonderen. Het is half een wanneer ik voor het eerst op mijn telefoon kijk. Ik heb zin om m’n vriendinnen te appen, die zullen wel verbaasd zijn dat Lize er al is. Maar niets is minder waar. Iedereen heeft door dat er iets gaande is, omdat ik al zolang niet online ben geweest op WhatsApp. Zoals Jas altijd zegt: “Ik reageer al op een appje voordat er een vraag gesteld is.” Nadat ik iedereen geappt heb, leg ik mijn telefoon weg en kijk ik de hele nacht naar ons kleine wonder met een ronkende Jasper op de achtergrond. Ik geniet. Van de rust, van ons meisje die heerlijk tussen ons in ligt te slapen. De volgende dag mogen we rond de middag naar huis. Het avontuur met z’n drietjes gaan nu echt beginnen! 

Van tevoren zei ik dat ik zo weinig mogelijk mensen bij de bevalling wilde, maar op het moment dat Lize geboren werd waren, naast Jasper, Diana (de kraamverzorgster), Milou (verloskundige van La Vie, die Fenna inmiddels had afgelost), Carolien (verpleegkundige), A. Bergman (gynaecoloog) en J.M. van der Ploeg (verantwoordelijk gynaecoloog) aanwezig. Niet echt wat ik onder ‘weinig’ versta, maar echt... I didn’t care! Wat een topteam! We kijken met zoveel bewondering terug op hoe we begeleid zijn door de verloskundigen van La Vie, de kraamverzorgster van Het Groene Kruis en het medisch team van het Martini Ziekenhuis. Uiteindelijk zijn alle vier de vaste gezichten van La Vie bij de bevalling betrokken geweest. Ze hadden het maar druk met ons. Evelien, Maaike, Fenna en Milou bedankt voor alles! Jullie zijn the best! 

Dus mocht je een verloskundige praktijk in Groningen zoeken, ik kan La Vie van harte aanbevelen. Niets dan lof voor deze meiden/praktijk!

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel