Tekenplank met naam voor jouw kleine Picasso!

Is jouw kindje dol op tekenen? Dan is een tekenplank – of schilderplank hout - bijna onmisbaar. Een houten plank geeft ontzettend veel voordelen. Ben jij benieuwd naar de voordelen van een creatieve teken- of schilderplank? Lees dan snel verder! 

Tekenplank als bescherming

Je kindje zit waarschijnlijk meestal aan tafel te kleuren, want tekenen op een harde ondergrond is het fijnst. Met een tekenplank bescherm je je ondergrond tegen verfvlekken en potlood- of viltstiftstrepen. Vlekken op deze creatieve plank zijn helemaal niet erg! Alle zijden van de houten plank worden namelijk afgewerkt met meerdere lagen kindvriendelijke hardwaxolie (EN 71.3). Dankzij deze afwerking verwijder je sporen van kinderstiften, potloden of verf (op waterbasis) probleemloos met een natte doek. Ideaal toch?

Een tekenplank beschermt je tafel tegen vlekken.

Tekenplank voor onderweg

Een tekenplank beschermt niet alleen je tafel, maar gaat ook graag op reis! Dit is superhandig als er geen harde ondergrond in de buurt is. En het geeft je kindje de mogelijkheid om lekker op de grond of op de slaapkamer te tekenen. Juist een andere omgeving kan inspirerend werken. Met deze plank heb je altijd een harde ondergrond bij de hand. Niet is immers zo irritant dan tekenen op een zachte of bobbelige ondergrond. Dus voortaan gaat de tekenplank gewoon met je mee: in de auto, in het vliegtuig, op de boot of in de tuin. 

Ook te gebruiken als schilderplank

De tekenplanken zijn multifunctioneel. Ze zijn niet alleen ideaal om op te tekenen, maar ook perfect als schilderplank. Je legt de schilderplank van hout makkelijk aan de kant om de verf te laten drogen. Geen vieze vingers meer na het optillen van een natte verftekening. En er zijn veel meer toepassingen. Zo gebruik je de schilderplank bijvoorbeeld ook om te puzzelen. Dit is vooral fijn als je een puzzel met veel stukjes maakt en hem niet in een keer af wilt maken. De mogelijkheden zijn oneindig… Je kunt er bijvoorbeeld ook op kleien of knutselen. Ook super leuk  om cadeau te doen aan een knutselliefhebber in combinatie met knutselspullen. In de webshop vind je diverse knutselpakketten.

De tekenplank is ook ideaal als schilderplank, geen vieze vingers meer na het optillen van een natte verftekening.

Formaat tekenplank of schilderplank hout

De tekenplank is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De kleine tekenplank is ideaal voor het tekenen op A4 papier. A4 papier heeft een afmeting van 21 x 29,7 centimeter. De kleine tekenplank is 30 x 40 centimeter, zo hou je voldoende ruimte rondom de tekening. De kleine tekenplank is door het formaat ook handig voor onderweg. De grote tekenplank is een stuk groter, namelijk 40 x 50 cm. Ideaal voor het tekenen op A3 papier en om te gebruiken als puzzelplank. A3 papier heeft een afmeting van 29,7 x 42 centimeter. Dankzij het formaat van de grote tekenplank past bijna iedere tekening op de plank. 

Twee maten tekenplanken, tekenplank a3 en tekenplank a4

Twee verschillende tekenplanken

Naast het formaat zijn er ook nog twee verschillende uitvoeringen. De ene plank heeft rechte lange zijden met ronde hoeken en de andere plank heeft een wat speelsere, meer organische vorm. Een ander verschil is de kleur, dit komt dat de twee planken van verschillende typen hout zijn gemaakt. De ene tekenplank is gemaakt van FSC gecertificeerd berken multiplex en de ander tekenplank is gemaakt van FSC-gecertificeerd okoumé multiplex. 

Beide planken zijn beide afgewerkt met dezelfde olie en kunnen op dezelfde manier gebruikt worden. De tekenplank van berken multiplex is mooi in combinatie met een tekendoos met naam. Een tekenplank en tekendoos zijn het perfecte cadeau voor een kleine Picasso. 

Met liefde gemaakt in Nederland 

Iedere teken- of schilderplank van hout wordt met de hand gemaakt in Nederland. Elke plank is uniek door de natuurlijke houtnerven. De naam van je kindje graveren we in het hout. De levertijd van de tekenplank is wat langer dan je van ons gewend bent. Dit komt door het handwerk en omdat de verschillende lagen olie moeten drogen. Ga daarom uit van plusminus 14 werkdagen. Maar dan heb je ook echt een bijzonder item!

Tekenplank met naam van je kindje gegraveerd.

Alle tekenplank voordelen op een rij

  • beschermt je ondergrond tegen vlekken
  • altijd een harde ondergrond bij de hand 
  • multifunctioneel
  • beschikbaar in twee formaten
  • gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd hout

En uiteraard: met liefde gemaakt in Nederland!

FAQ tekenplank

Wat kun je met een tekenplank?
Zoals de naam al zegt kun je op de tekenplank tekenen. Met een tekenplank heb je altijd een harde ondergrond om op te tekenen bij de hand en daarnaast bescherm je de ondergrond tegen vlekken. Maar je kunt de tekenplank natuurlijk ook gebruiken als schilderplank om op te schilderen of andere knutselwerkjes op te maken. De grote tekenplank is ook ideaal om puzzels op te maken. 

Wat zijn de afmetingen van een tekenplank?
De tekenplank is verkrijgbaar in twee formaten: 30 x 40 cm en 40 x 50 cm. De kleine tekenplank is ideaal voor tekeningen tot A4-formaat en de groet tekenplank is ideaal voor tekeningen tot A3-formaat. 

Hoe kan ik de tekenplank schoonmaken? 
De tekenplank met naam wordt afgewerkt met meerdere lagen hardwaxolie met kind veilig keurmerk (EN 71.3). Dankzij deze olie verwijder je sporen van kinderstiften, potloden of verf (op waterbasis) probleemloos met een natte doek. 

Waar wordt de tekenplank van gemaakt?
De tekenplank wordt met de hand gemaakt in Nederland van duurzaam hout. Er zijn twee versies van de tekenplank, de ene tekenplank is gemaakt van FSC gecertificeerd berken multiplex en de andere is gemaakt van FSC-gecertificeerd okoumé multiplex. 

Wat is de levertijd van een tekenplank? 
De levertijd voor een tekenplank met naam is iets langer dan je van ons gewend bent. Dit komt doordat de tekenplanken met de hand gemaakt worden en de verschillende lagen olie moeten drogen. Je kunt daarom uitgaan van een levertijd van ongeveer 14 werkdagen voor een tekenplank met naam. 

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss