Mepal broodtrommel met naam

Hoe kan ik een Mepal broodtrommel met naam het beste onderhouden?

De Campus broodtrommel van Mepal is door de ronde hoeken makkelijk schoon te maken. De Mepal broodtrommel met naam mag in de vaatwasser in het bovenste rek en op maximaal 40 graden. We raden aan om de deksel met de hand af te wassen om de print zo lang mogelijk mooi te houden.

Hoe vervang ik de rand van de lunchbox van Mepal?

Als het klemmetje of de rand van je broodtrommel is gebroken of gescheurd kun je deze heel gemakkelijk vervangen. 

 1. Pak de deksel van de lunchbox aan de lange zijdes vast en trek de rand iets naar buiten.
 2. Gebruik je duimen om het plaatje eruit te drukken.
 3. Leg het plaatje in de nieuwe rand. Let op: de inkepingen zitten aan de kant van het klemmetje, aan de onderzijde van de deksel. Tip: leg het plaatje er schuin in, zodat deze aan één kant al onder de klemmetjes van de nieuwe rand zit.
 4. Druk het plaatje naar beneden zodat deze vastklikt. Je lunchbox is nu weer zo goed als nieuw!

Drinkbeker met naam

Hoe kan ik een Mepal drinkbeker met naam het beste onderhouden?

De onderkant van de Mepal Campus schoolbeker mag in de vaatwasser in het bovenste rek op maximaal 40 graden. De deksel van de drinkbeker met naam mag alleen met de hand afgewassen worden. Daarnaast is het belangrijk dat je de deksel en beker apart van elkaar laat drogen na het schoonmaken. Zo voorkom je dat de deksel gaat stinken. De afdichtring mag je eventueel uitkoken, de andere onderdelen van de schoolbeker niet. 

Hoe vervang je de afdichtring van de Mepal drinkbeker?

Wanneer de afdichtring van de Mepal Campus schoolbeker vervangen moet worden kun je deze heel gemakkelijk uit de dop halen. Dit doe je door met een de achterkant van een mes de afdichtring eruit te halen. 

 1. Wip de afdichtring met behulp van een mes uit de dop.
 2. Leg de schone (of nieuwe) afdichtring terug op zijn plek.
 3. Druk met je wijsvinger de afdichtring aan zodat hij vast zit in de dop.

Klik hier om het instructiefilmpje te bekijken. 

Drinkfles met naam

Hoe kan ik een Mepal drinkfles met naam het beste onderhouden?

Dagelijkse reininging

De pop-up dop van een drinkfles met naam kan volledig uit elkaar gehaald worden. We raden aan om iedere dag de onderkant van de pop-up dop van de Mepal Campus drinfles los te draaien en de springtuit en het kapje los te halen. Vervolgens kun je de drie onderdelen afzondelijk van elkaar in de vaatwasser te doen. 

 1. Draai de dop van de pop-up drink- of waterfles af.
 2. Draai de witte houder uit de dop door deze tegen de klok te draaien. 
 3. Haal het doorzichtige springtuit uit de dop door eraan te trekken.

Voor de dagelijkse reiniging is dit voldoende, de onderdelen mogen allemaal in de vaatwasser. Wij adviseren om deze in het bovenste rekje van de vaatwasser te doen en een programma van maximaal 40 graden te gebruiken zodat de onderdelen niet te heet worden. 

Tweewekelijkse reiniging

We raden aan eens per twee weken de dop grondig te reinigen. Herhaal dan de eerste drie stappen en ga als volgt verder:

 1. Druk het knopje in en wip met een dun, stomp voorwerp het kapje uit de dop.
 2. Druk het knopje nogmaals in om het tuitje naar beneden te drukken en uit de dop te verwijderen.
 3. Knijp de randen van het logoplaatje in om deze naar voren te schuiven. 

Ook al deze onderdelen mogen in je vaatwasser. Hierna kun je de dop weer in elkaar zetten.

Klik hier om het instuctiefilmpje te bekijken.

Wat moet ik doen als mij drinkfles lekt?

Er is niets zo irritant als een drinkfles die lekt. Als een drinkfles lekt, zit in veel gevallen een van onderdelen uit de dop niet op zijn plek. Dit kun je zelf heel gemakkelijk verhelpen door de stappen van de dagelijkse en tweewekelijkse reiniging te doorlopen. 

Algemeen

Hoe worden de Mepal lunchartikelen verzonden?

De broodtrommels, drinkbekers en drinkflessen worden met DHL verzonden. De levertijd van de lunchartikelen van Mepal is 3 tot 5 werkdagen. Heb je een artikel met spoed nodig? Stuur mij dan even een Whatsapp-bericht op het nummer 06 121 72 857, dan kijken we wat er op dat moment mogelijk is!

Zijn de broodtrommels, drinkbekers en drinkflessen van Mepal BPA-vrij?

Ja, alle producten van Mepal zijn BPA-vrij. BPA is de afkorting voor Bisphenol-A, een stof die vaak gebruikt wordt bij de productie van kunststof polycarbonaat. BPA wordt er van verdacht schadelijk te zijn voor de gezondheid. Mepal gebruikt geen polycarbonaat en alle producten worden uitgebreid getest voordat ze op de markt komen. Alle producten van Mepal zijn gecertificeerd door onafhankelijke testlaboratoria en voldoen aan de EU-richtlijnen.

Zit er garantie op de lunchartikelen van Mepal?

Op de broodtrommels, schoolbekers en pop-up flessen van Mepal zit twee jaar garantie. Op de bedrukking geven wij ook garantie, maar dit is wel afhankelijk van het gebruik. Het is verstandig om je broodtrommel, drinkbeker of drinkfles in een apart vak van je schooltas te doen, zodat andere spullen in je tas niet op de bedrukking kunnen krassen. 

Als je een klacht hebt over een van de producten van Mepal, wil ik je vragen om een e-mail te sturen naar info@bybineke.nl met een omschrijving van de klacht, je ordernummer en foto’s.

© 2015 - 2024 By Bineke | sitemap | rss