Vorige Artikel 11 van 71 Volgende

Herinneringskist na miskraam

November 2018, Sam en haar man Jordy zijn dol gelukkig. Sam is zwanger van hun tweede kindje dat in juli 2019 verwacht wordt. Tijdens een controle vlak voor de kerst bleek het hartje van ‘baby Kloet’ niet meer te kloppen. Na de geboorte van hun eerste zoontje Jay heb ik destijds een herinneringskist gemaakt, nu vroeg Sam mij of ik ook een herinneringskistje wilde maken om de spullen van haar zwangerschap die eindigde in een miskraam te bewaren om op deze manier de miskraam tastbaar te maken. Om de taboe te doorbreken is Sam heel open over de miskraam en het gemis en daarom wil ze graag haar ervaring met jullie delen.

Schitter maar lief
Straal maar
Als de mooiste ster 

“Vlak voor de kerst 2018 kregen we tijdens een extra controle te horen dat het hartje van ons tweede kindje niet meer klopte. Ik was op dat moment 9 weken zwanger. Sommige mensen zullen denken, dat is ‘de natuur’. Maar voor ons was dit al echt ons kindje. We hadden zelfs al een foto gemaakt waarmee we op eerste kerstdag bekend wilden maken dat ik zwanger was van ons tweede wondertje. 

Herinneringen zwangerschap bewaren

Tijdens mijn zwangerschap, ook al was die maar kort, had ik al veel spulletjes verzameld. Deze spullen zijn voor mij een herinnering aan ‘baby Kloet’ en kon in niet zomaar weggooien. We zijn ontzettend blij met de herinneringskist die Bineke destijds voor Jay gemaakt heeft en wilden dit daarom ook graag voor onze ‘baby Kloet’. Met hulp van Bineke hebben wij een prachtige herinnering aan ons wondertje die er niet mocht zijn.

Zwanger na miskraam

2018 was een jaar die ik niet snel zal vergeten. Het was het jaar die we uit zouden gaan als toekomstig gezin van vier. De wens voor gezinsuitbreiding bleef ondanks de miskraam, we hoopten dat ik in 2019 snel weer zwanger zou zijn. In maart 2019, ongeveer drie maanden na de miskraam, hadden we opnieuw een positieve zwangerschapstest in handen. Ging onze wens voor een tweede kindje, een gezin van vier, toch nog in 2019 in vervulling! De eerste weken van mijn derde zwangerschap waren zenuwslopend. De angst voor nog een afgebroken zwangerschap. Maar ook na de magische 12 weken grens bleef het voor ons spannend, aangezien onze eerste zoon Jay prematuur was en bij 29 weken zwangerschap al geboren werd. Iedere week na de 29 weken was een mijlpaal. Uiteindelijk werd onze tweede zoon Mace op 29 oktober 2019 geboren na een zwangerschap van 38 weken!”

© 2015 - 2023 By Bineke | sitemap | rss