Vorige Artikel 72 van 77 Volgende

Binnenkijken in een kinderkamer met neutrale kleuren en materialen | Kinderkamer inspiratie

Daniëlle woont met haar vriend Jorg, zoon Mats en dochter Ise in Velserbroek.  Daniëlle werkt in de kinderopvang en runt het Instagram-account @mamamatsise. Op dit account neemt ze ons mee in haar leven als moeder en inspireert ze ons op het gebied van onder andere interieur en (kids)fashion. Daniëlle geeft ons een kijkje in de kinderkamer van haar dochter Ise. Een lieve meisjeskamer met natuurlijke kleuren en materialen. Ise’s kinderkamer is het kleinste, maar misschien wel het fijnste, kamertje van het huis. Het kamertje is namelijk maar 5,5 m2 (1.92 x 2.80 meter). Maar Daniëlle heeft van een kleine kinderkamer toch iets heel moois weten te maken! Op de deur van haar kamertje heeft Ise een houten naambordje uit de webshop van 30 centimeter breed en in lettertype 3. 

Commode en kledingkast in één

Een tijdje geleden wisselde Daniëlle de commode en de kledingkast van Ise in voor een kast met meer kastruimte, maar die ook prima als commode én kledingkast kan fungeren. Doordat twee meubels vervangen werden door een meubel, creëerde Daniëlle meer ruimte in de kamer van Ise. 

De ‘nieuwe’ kast was een Marktplaatsvondst en heeft Daniëlle zelf een ander kleurtje gegeven. Daniëlle verfde de kast in de kleur ‘Gevonden S 3040 Y70R’ van Histor. Een mooie warme kleur. Zo gaf ze deze kast een tweede leven als commode. 

Boogjes behang

Een deel van de muur (4 banen) waar de commode tegenaan staat, heeft Daniëlle behangen met behang van Bibelotte. Daniëlle koos voor het behang ‘boogje’ in de kleur ‘Nude’. De nude kleurige boogjes worden afgewisseld met boogjes is een warmere kleur, deze kleur is een goede match met de kleur van de commode. Het boogjes behang is ook verkrijgbaar in grijs met denimblauw en zeegroen met brons voor een stoere jongenskamer. De hoogte van de boogjes is ongeveer 5 centimeter en de witruimte tussen de boogjes is ongeveer 9 centimeter. Het behang van Bibelotte is duurzaam geproduceerd en volledig vrij van schadelijke stoffen. 

Lambrisering op kinderkamer

De muur tegenover de commode en de daaraan grenzende muur heeft Daniëlle voorzien van de lambrisering. Daniëlle koos voor de kleur ‘Compact S 1005 Y50R’ van Histor welke weer mooi matcht met de nude kleur uit het behang van Bibelotte. 

Behang en lambrisering combineren

De kinderkamer van Ise laat zien dat je lambrisering en behang prima kunt combineren zonder dat het druk wordt en dat je niet een hele muur hoeft ze behangen, maar je ook prima een deel van een muur kunt behangen. 

Ledikant met linnen hemeltje

Ise slaapt nog in het Sniglar ledikant van Ikea. Houten meubels, zoals dit massief beuken ledikant, passen perfect bij de aardetinten. Boven het Ikea bedje hangt een hemeltje van Cotton & Sweets gekocht bij De gele flamingo. Dit witte hemeltje van linnen past goed bij de natuurlijke uitstraling van Ise haar kinderkamer. Een hemeltje boven het ledikant van je kind ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft je kindje ook een geborgen gevoel. Boven het bedje hangt het prachtige maanlampje van @aarnsrianne. Zo waakt de maan over Ise als ze lekker ligt te slapen!  

Rotan op de kinderkamer

Ise slaapt voorlopig nog in haar ledikant, maar Daniëlle weet al wat voor peuterbed er over een tijdje moet komen... Hetzelfde rotan bedje als waar Ise haar pop in slaapt. Het poppenbedje van Ferm Living, maar dan in ware grote. Het poppenbedje en hopelijk Ise haar toekomstige grote meiden bed, past weer mooi bij het rotan stoeltje, het ronde kleedje van H&M en de trolly van Olli Ella. Touw, rotan, jute, allemaal materialen die prachtig staan op een kinderkamer met aardetinten. 

Styling en fotografie: Daniëlle van @mamamatsise

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel