Vorige Artikel 66 van 70 Volgende

DIY: Hangende commode van steigerbuizen en underlayment

Een commode is een belangrijk meubelstuk in iedere babykamer. Een commode gebruik je voor het verschonen van je kind. Commodes zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen. Van eenvoudige tot strakke hoogglans exemplaren en van brocante tot industriële exemplaren. Een commode is vaak een groot meubelstuk dat erg aanwezig is op de vaak kleine babykamers. Wil jij een unieke verschoonplek voor je kleintje? Maak dan deze stoere, hangende do it yourself commode. Deze week vertelt Annelies ons hoe haar man deze verschoonplek voor hun zoontje Scott maakte. Annelies woont met haar gezin op een woonboot in Amsterdam. Annelies is eigenaresse van de webshops By Norr en Holy Moly Kids. Volg Annelies ook op Instagram @dirksdotter. Dagelijks deelt ze hier de avonturen van haar en haar zoontje Scott.

Om geen last van je rug te krijgen tijdens het verschonen is het belangrijk dat de hoogte van de commode goed is. Een groot voordeel van deze DIY hangende commode is dat je de hoogte van het 'werkblad' kunt aanpassen aan je eigen lengte. Wil je de hangende commode op een ander formaat maken dan onderstaand voorbeeld? Let dan wel op dat de commode breed en diep genoeg is dat er een aankleedkussen op kan liggen. Waar wacht je nog op... DIY!

Benodigdheden Do it yourself hangende commode

Beschrijving DIY verschoonplank

  1. Zaag de aluminium of stalen steigerbuizen en het underlayment op maat. Je kunt deze bij Steigerbuis Online gratis op maat laten zagen als je deze bestelt.
  2. Schuur het underlayment goed.
  3. Begin met 55 cm buis, doe de ene kant van de buis in de ronde voetplaat en zet hem vast met een inbussleutel. Doe het enkele scharnierstuk om de buis en zet deze halverwege de buis vast met een inbussleutel. Doe de andere kant van de buis in het kniestuk en zet hem vast met een inbussleutel. Herhaal voorgaande stappen de andere 55 cm buis.
  4. Pak de 90 cm buis. Doe hier eerst een oogdeel van enkel scharnierstuk om, gevolgd door een haak, een oogdeel van een enkel scharnierstuk, een haak en sluit af met een enkel scharnierstuk. Zorg dat overal 15 cm tussen zit en zet de onderdelen vast met een inbussleutel.
  5. Doe de 85 cm buis nu in de kniestukken die al aan de 55 cm buizen vast zitten en zet ze vast met een inbussleutel.
  6. Pak de 40 cm buizen. Doe de buis in een scharniervoet en zet hem vast met een inbussleutel. Herhaal deze stap met de andere 40 cm buis.
  7. Doe de andere kant van de 40 cm buizen in de enkele scharnierstukken die al aan de constructie vast zitten.
  8. Bevestig de ronde voetplaten en de scharniervoet aan de muur.
  9. Bevestig het aluminium u-profiel aan de muur. 
  10. Schuif het underlayment in het u-profiel en bevestig het underlayment op het oogdeel van de enkele scharnierstukken. 

 Tip: Bijna alle materialen voor deze DIY zijn te bestellen bij Steigerbuis Online. Steigerbuis Online heeft het grootste assortiment steigerhout, steigerbuis & buiskoppelingen van Nederland. Je hebt alle producten snel én gratis op maat gezaagd in huis! Voor de monochrome liefhebbers onder ons: ze verkopen ook zwarte steigerbuizen en buiskoppelingen. Heel gaaf! Neem eens een kijkje op de website van Steigerbuis Online. Op hun website vind je ook diverse werktekeningen. 

© 2015 - 2021 By Bineke | sitemap | rss